A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pitbullok és gyerekek?

2015. szeptember 01., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Jó ötlet lehet összeereszteni egy kisbabát egy olyan fajtájú kutyával, melyet “harcra teremtettek”? Biztos az, hogy nem lesz semmi gond? Nem fogja megtámadni? Hogyan válaszolhatnánk igennel, ha a csapból is az folyik, milyen veszélyesek ezek a kutyák…Pár nappal ezelőtt nagy port kavart a magyar oldalakon az alábbi vers, mely az idei harmadik osztályosok kísérleti tankönyvében szerepel. Tóth Krisztina költő, író, műfordító 2007-es versén számos kutyaszerető ember és fajtakedvelő felhördült: a negatív hangvételű versben a pitbull harapós fenevadként jelenik meg. Óvatosságra inti a gyerekeket: vigyázzatok a kutyával, jobb ha inkább elkerülitek, nehogy baj legyen.

 

 

Tóth Krisztina verse
Tóth Krisztina verse 
Kép: etananyag.ofi.hu

 

De valóban így van ez?

 

Azt a tényt nem vitatjuk, hogy nem rohanhat oda egy gyerek csak úgy hirtelen felindulásból egy ismeretlen kutyához. Minden gyerkőcnek meg kell tanulnia, hogyan viszonyuljon a kutyákhoz, így elkerülhetők a későbbi balesetek. De vajon a harci kutyafajtáktól tényleg ennyire tartani kell?

 

Írásunkkal arra szeretnék rávilágítani, miért is háborodott fel ennyire a kutyás közösség a verset olvasva. Ellenpéldaként bemutatunk egy olyan párost, akik szintén felrobbantották az internetet - de ők tiszta, szeretetteljes barátságukkal! Rohamléptekben terjednek Eisleigh és Clyde fotói ezer meg ezer szívet megmelengetve.

Egy kisbaba és egy kölyökkutya. Méghozzá egy pitbull fajtájú kölyökkutya. Az édesanya, Brandi Hodges számára nem volt kérdés, hogy engedi-e, hogy a két csöppség együtt legyen már a kezdetektől. És a kapcsolatuk csodálatos lett! Az alábbi rövid videó többet mond erről minden szónál:

 

 

 

És a “testvérek” cseperedtek. Szerencsénkre Brandi lelkesen dokumentálta a fejlődésüket, barátságukat, játékukat. A csodálatos képek valóban őszinte kedvességet,szeretetet sugároznak.

 

Eisleigh és Clyde

 

Eisleigh és Clyde együtt is aludtak

 

Eisleigh és Clyde

 

Eisleigh és Clyde

 

Eisleigh és Clyde a medencében is együtt játszanak

 

 

 

A képeket nézve feltételezné bárki is Clyderól, hogy bármelyik percben leharaphatja bárki kezét?  Erről a kutyáról mindent el lehet mondani, csak ezt nem. Pedig pitbull. Itt lenne az ideje elgondolkodnunk azon, vajon nemcsak “beskatulyázzuk-e” ezeket az állatokat. Arról lenne szó csupán, hogy ráaggattunk egy szerepet, amihez oly makacsul ragaszkodunk?

 

Clyde puzsit oszt Eisleighnek

 

Eisleigh és Clyde cseperednek

 

Sosem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a kutya mindig olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Lehet egy nagy, kedves, bújós jellemű kutya is agresszív és veszélyes, ha rossz kezekbe kerül. Nem egy példát hallhattunk már arról is, hogy egy kis- vagy közepes méretű kutya támadt gyerekre. Jó kezekben azonban akár egy harci kutya is lehet megfelelő társa és barátja a gyereknek.

 

 

“…egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

 

És valóban. Ha megfelelően neveljük nemcsak kutyánkat, hanem gyermekünket is, akkor nem lehet probléma a kapcsolatukban.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.facebook.com/brandi.l.hodges . barkpost.com . instagram.com/brandileigh080

Témába vág

Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya
"Nézd, kit találtam, segítsünk rajta!" - mintha ezt mondta volna gazdijának az örökbefogadott kutya, miután rábukkant a bőrig ázott, csontsovány rókakopóra a parkban.

Megható örökbefogadás: magához vette a 17 éves kutya a kóbor kiscicát Megható örökbefogadás: magához vette a 17 éves kutya a kóbor kiscicát
Gazdái meglepődve fedezték fel egy szép napon, hogy kedvencük nincs egyedül a teraszon: egy szürke szőrpamacs bújt hozzá szorosan. Pedig nem is volt macskájuk…

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Megböki barátja orrát, így jelzi a süket és vak kutyusnak, hogy indulhat a móka Megböki barátja orrát, így jelzi a süket és vak kutyusnak, hogy indulhat a móka
Megható videón a segítőkész kutyus, ahogy kedves gesztussal köszönti sérült pajtását.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát albérletet keresel, vagy épp kínálsz? Itt a helyed! Hírek - Címlapon
Kutyabarát albérletet keresel, vagy épp kínálsz? Itt a helyed!
Kutyás hangulatjelek a telefonokra? Hírek - Címlapon
Kutyás hangulatjelek a telefonokra?