A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben

2023. május 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.



 

Május elején kapott szárnyra a hír, miszerint egy német juhászkutya bandukol megtörten Detroit utcáin. Nehezen, de sikerült lencsevégre kapni, ahogy bőrig ázva, fázva keres menedéket a szakadó eső elől.

 

De ami a legmeghatóbb volt az egészben, hogy kedvenc játékát még ekkor sem engedte el – talán a plüss volt az a barát, akinek a jelenléte biztonsággal töltötte el. Fotója láttán az állatmentőknek majd' megszakadt a szíve, és igyekeztek mielőbb segítséget nyújtani neki.

 

Szerencsére nem tartott sokáig, mire a környék legtapasztaltabb állatbefogója magához édesgette az árva kutyát. A Nikki nevet adta neki, majd óvatosan beemelte az autójába, és innentől már mindenki fellélegezhetett.

 

 

Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Később derült csak ki, hogy Nikki hónapok óta az utcán élt, feltehetően előző gazdája halála miatt maradt magára. A szomszédok etették, itatták – így élhette túl a zord körülményeket. De a zuhogó eső elől nem tudott elbújni...

 

Rohantunk vele az állatkórházba, ahol azonnal megkezdték Nikki kezelését. Az elsődleges vizsgálatokból megtudtuk, hogy sajnos szívférges, és emésztőrendszeri problémákkal is küzdött. A gyomrában műanyagzacskókat, csontokat és gallyakat találtak” - mondták el megmentői.

 

Nikki ezután ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol bőségesen van ideje gyógyulni. Márpedig erre nagy szüksége van, hiszen óriási stressz érte amiatt, hogy a gazdis élet után kóborolnia kellett. Lelke romokban volt, és az éhezés, kilátástalanság miatt a teste sem működött megfelelően.

 

 

Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

A gondos ápolásnak és a sok-sok szeretetnek hála azonban napról-napra jobban érzi magát. A könnyen emészthető ételek, a főtt rizs és a főtt csirke nemcsak az emésztését segítik helyreállítani, de jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a kedve is jó legyen.

 

És Nikki egyre többször mosolyog, ahogy csak a német juhászkutyák tudnak.

 

„Megnyugodott. Már nincs szüksége a plüssjátékára sem. Helyette inkább ideiglenes szüleihez bújik, amikor csak teheti. Mintha megölelné őket. Persze még azért a plüssel alszik, de már nem ragaszkodik annyira ahhoz, hogy állandóan nála legyen” - ebből is látszik, hogy Nikki a gyógyulás útjára lépett. Befogadói elhalmozzák szeretettel, és úgy tűnik, „minél kedvesebben bánnak vele, annál inkább megmutatkozik szeretetteljes lénye”.

 

 

Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Az állatmentők szerint Nikki története újabb példaként szolgálhat mindazok számára, akik szeretnének segíti a bajba jutott négylábúakon.

 

„Nem ő az egyetlen kutya, aki magányos kóborol az utcán. De a plüssjáték és az eső miatt sokaknak szemet szúrt. Ez volt a szerencséje. Hisszük, hogy ha az emberek megismerik a történetét, elgondolkodnak azon, mennyi kutya bolyong odakint. Itt az idő, hogy felébredjünk!” - jelentették ki, hiszen rengetegen várnak segítségre. Mi magunk is felkarolhatjuk a segítségre szoruló állatokat – néha csak egy kis ösztönzés kell.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Almost Home Animals

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal Hírek - Címlapon
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Hírek - Címlapon
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében