A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben

2023. május 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.



 

Május elején kapott szárnyra a hír, miszerint egy német juhászkutya bandukol megtörten Detroit utcáin. Nehezen, de sikerült lencsevégre kapni, ahogy bőrig ázva, fázva keres menedéket a szakadó eső elől.

 

De ami a legmeghatóbb volt az egészben, hogy kedvenc játékát még ekkor sem engedte el – talán a plüss volt az a barát, akinek a jelenléte biztonsággal töltötte el. Fotója láttán az állatmentőknek majd' megszakadt a szíve, és igyekeztek mielőbb segítséget nyújtani neki.

 

Szerencsére nem tartott sokáig, mire a környék legtapasztaltabb állatbefogója magához édesgette az árva kutyát. A Nikki nevet adta neki, majd óvatosan beemelte az autójába, és innentől már mindenki fellélegezhetett.

 

 

Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Később derült csak ki, hogy Nikki hónapok óta az utcán élt, feltehetően előző gazdája halála miatt maradt magára. A szomszédok etették, itatták – így élhette túl a zord körülményeket. De a zuhogó eső elől nem tudott elbújni...

 

Rohantunk vele az állatkórházba, ahol azonnal megkezdték Nikki kezelését. Az elsődleges vizsgálatokból megtudtuk, hogy sajnos szívférges, és emésztőrendszeri problémákkal is küzdött. A gyomrában műanyagzacskókat, csontokat és gallyakat találtak” - mondták el megmentői.

 

Nikki ezután ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol bőségesen van ideje gyógyulni. Márpedig erre nagy szüksége van, hiszen óriási stressz érte amiatt, hogy a gazdis élet után kóborolnia kellett. Lelke romokban volt, és az éhezés, kilátástalanság miatt a teste sem működött megfelelően.

 

 

Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

A gondos ápolásnak és a sok-sok szeretetnek hála azonban napról-napra jobban érzi magát. A könnyen emészthető ételek, a főtt rizs és a főtt csirke nemcsak az emésztését segítik helyreállítani, de jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a kedve is jó legyen.

 

És Nikki egyre többször mosolyog, ahogy csak a német juhászkutyák tudnak.

 

„Megnyugodott. Már nincs szüksége a plüssjátékára sem. Helyette inkább ideiglenes szüleihez bújik, amikor csak teheti. Mintha megölelné őket. Persze még azért a plüssel alszik, de már nem ragaszkodik annyira ahhoz, hogy állandóan nála legyen” - ebből is látszik, hogy Nikki a gyógyulás útjára lépett. Befogadói elhalmozzák szeretettel, és úgy tűnik, „minél kedvesebben bánnak vele, annál inkább megmutatkozik szeretetteljes lénye”.

 

 

Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Az állatmentők szerint Nikki története újabb példaként szolgálhat mindazok számára, akik szeretnének segíti a bajba jutott négylábúakon.

 

„Nem ő az egyetlen kutya, aki magányos kóborol az utcán. De a plüssjáték és az eső miatt sokaknak szemet szúrt. Ez volt a szerencséje. Hisszük, hogy ha az emberek megismerik a történetét, elgondolkodnak azon, mennyi kutya bolyong odakint. Itt az idő, hogy felébredjünk!” - jelentették ki, hiszen rengetegen várnak segítségre. Mi magunk is felkarolhatjuk a segítségre szoruló állatokat – néha csak egy kis ösztönzés kell.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Almost Home Animals

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal Hírek - Címlapon
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Hírek - Címlapon
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében