A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben

2023. május 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt. 

Május elején kapott szárnyra a hír, miszerint egy német juhászkutya bandukol megtörten Detroit utcáin. Nehezen, de sikerült lencsevégre kapni, ahogy bőrig ázva, fázva keres menedéket a szakadó eső elől.

 

De ami a legmeghatóbb volt az egészben, hogy kedvenc játékát még ekkor sem engedte el – talán a plüss volt az a barát, akinek a jelenléte biztonsággal töltötte el. Fotója láttán az állatmentőknek majd' megszakadt a szíve, és igyekeztek mielőbb segítséget nyújtani neki.

 

Szerencsére nem tartott sokáig, mire a környék legtapasztaltabb állatbefogója magához édesgette az árva kutyát. A Nikki nevet adta neki, majd óvatosan beemelte az autójába, és innentől már mindenki fellélegezhetett.

 

 

Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Így élt a kóbor német juhászkutya az utcán - Esőben, a plüssével
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Később derült csak ki, hogy Nikki hónapok óta az utcán élt, feltehetően előző gazdája halála miatt maradt magára. A szomszédok etették, itatták – így élhette túl a zord körülményeket. De a zuhogó eső elől nem tudott elbújni...

 

Rohantunk vele az állatkórházba, ahol azonnal megkezdték Nikki kezelését. Az elsődleges vizsgálatokból megtudtuk, hogy sajnos szívférges, és emésztőrendszeri problémákkal is küzdött. A gyomrában műanyagzacskókat, csontokat és gallyakat találtak” - mondták el megmentői.

 

Nikki ezután ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol bőségesen van ideje gyógyulni. Márpedig erre nagy szüksége van, hiszen óriási stressz érte amiatt, hogy a gazdis élet után kóborolnia kellett. Lelke romokban volt, és az éhezés, kilátástalanság miatt a teste sem működött megfelelően.

 

 

Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Nikki, a német juhászkutya újra mosolyog
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

A gondos ápolásnak és a sok-sok szeretetnek hála azonban napról-napra jobban érzi magát. A könnyen emészthető ételek, a főtt rizs és a főtt csirke nemcsak az emésztését segítik helyreállítani, de jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a kedve is jó legyen.

 

És Nikki egyre többször mosolyog, ahogy csak a német juhászkutyák tudnak.

 

„Megnyugodott. Már nincs szüksége a plüssjátékára sem. Helyette inkább ideiglenes szüleihez bújik, amikor csak teheti. Mintha megölelné őket. Persze még azért a plüssel alszik, de már nem ragaszkodik annyira ahhoz, hogy állandóan nála legyen” - ebből is látszik, hogy Nikki a gyógyulás útjára lépett. Befogadói elhalmozzák szeretettel, és úgy tűnik, „minél kedvesebben bánnak vele, annál inkább megmutatkozik szeretetteljes lénye”.

 

 

Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Nikki ideiglenes otthonában - Biztonságban van, hálásan tekint gondozóira
Fotó: Facebook/Almost Home Animals

 

 

Az állatmentők szerint Nikki története újabb példaként szolgálhat mindazok számára, akik szeretnének segíti a bajba jutott négylábúakon.

 

„Nem ő az egyetlen kutya, aki magányos kóborol az utcán. De a plüssjáték és az eső miatt sokaknak szemet szúrt. Ez volt a szerencséje. Hisszük, hogy ha az emberek megismerik a történetét, elgondolkodnak azon, mennyi kutya bolyong odakint. Itt az idő, hogy felébredjünk!” - jelentették ki, hiszen rengetegen várnak segítségre. Mi magunk is felkarolhatjuk a segítségre szoruló állatokat – néha csak egy kis ösztönzés kell.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Almost Home Animals

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen
A felelős állattartás, az állatok ellen elkövetett bűncselekmények és a megelőzés fontossága is témája volt annak a szakmai konferenciának, amelyet a rendőrség Teve utcai székházában tartottak 2023. április 5-én.

Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt
„Nem volt kérdés, hogy szolgálatba helyezzük magunkat, és véget vetünk a kutya bántalmazásának” – a szabadnapos rendőrök egy percet sem tétováztak, amikor a kutyát ütlegelő férfit meglátták. Hála nekik a fiatal németjuhász már biztonságban van!

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal Hírek - Címlapon
A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Hírek - Címlapon
Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében