A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút

2022. június 03., 12:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!Sky, az ausztrál juhászkutya még egészen fiatal volt, mikor gazdája lemondott róla. Nem tudott mit kezdeni aktív lényével, így a kölyök az állatotthonként működő farmra került. Hamar kiderült róla, hogy csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik. Nyugalmat sugároz a szorongó emberek felé, lecsendesíti a haragos szívet, és megnevetteti azokat, akik egy traumából próbálnak felépülni. Így hát a farmon lelt végleges családra, és nemcsak a két- és négylábú lakókat, hanem a programjaikra ellátogató, különleges igényű gyerekeket is segíti.

 

Az állatotthon oszlopos tagja lett, mindenki imádja, hiszen nap mint nap szeretetet, örömet és boldogságot csempész a közösség szívébe. Hinnétek, hogy egyik legjobb barátja egy bika? Fogadjátok szeretettel Sky és John Lewis megható történetét gazdájuk tollából!

 

 

Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Fotó: usatoday.com

 

 

"Eleinte nagyjából egyforma volt a méretük. Mintha két kölyök játékos bolondozásában gyönyörködhettünk volna. Habár nagyon eltérő a stílusuk, valahogy már akkor is megértették egymást, hagyták a másiknak, hogy önmagát adhassa. Nyilvánvalóvá vált, hogy kettejük között valami egészen különleges dolog van történőben.

 

A kicsi boci csupán egyhetes volt, amikor elhozták a farmunkra. Elárvult szegényke, magasra szökött a láza, súlyos tüdőgyulladással küzdött. A legelső naptól fogva azon voltunk, hogy megmenthessük életét. Sky óvta, védelmezte őt, megnyugtatta. Lefeküdt mellé, és szorosan odabújt hozzá. 

 

Elhalmoztuk szeretettel a kis patást, kényelemben tartottuk, mígnem lassacskán elindult a gyógyulás útján

 

 

A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Amikor jobban érezte magát, kivittük, és a kapcsolatuk egyszerűen szárnyra kapott. Még azt az örömteli dörmögését is hallhattuk, ami annyira édes! Akkor hallani a szarvasmarháktól a „boldogság hangjait”, amikor nagyszerűen érzik magukat. Amikor először hallottam tőle, tudtam, hogy meg fog gyógyulni.

 

Felépülése után elkezdtem hozzászoktatni Lewist a kötőfékhez és a kantárhoz, hogy nagyobb sétákra mehessünk a farmon. Bemutattam a többieknek, és megismerkedhetett a tehenekkel is. Sky végig mellette volt, minden lépését kísérte az úton. Megmutatta neki, hogy megbízhat a tehenekben, itt nálunk senki és semmi

nem fogja bántani.

 

John Lewis most egy éves és 9 hónapos, és legalább ötször akkora, mint Sky. A súlya megvan vagy 500 kiló, és a hatalmas méretkülönbség miatt már óvatosabban közelítenek egymáshoz. Finomabban játszanak, de a köztük lévő szeretetkapocs ma is ugyanolyan szoros, mint az első pillanatban.

 

 

 

 

 

Amikor John Lewis leheveredik a fűbe, Sky odamegy hozzá, lefekszik mellé, és megpuszilgatja. Még most is sok időt töltenek együtt. Sky minden reggel elkísér engem, amikor barátja megkapja a szokásos reggelijét, majd felkapaszkodik hozzá a kerítésre, és alaposan megnyalogatja a pofáját.

 

Látni kettejüket, megélni, ahogy a kis borjú egészséges bikává cseperedett... Annyi, de annyi mindenért lehetünk hálásak! Ami a leginkább örömmel tölt el, az az, hogy nem számít, mennyi idősek vagy mekkorára nőnek, a szeretetük továbbra is él.

 

Mi talán csak egy kutyát és egy tehenet látunk, de John Lewis és Sky az igaz barátot, családot, szeretetet látják egymásban. Nem nézik a különbségeket, én pedig azt kívánom, bárcsak mi is jobban hasonlítanánk rájuk."

 

 

A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: usatoday.com/gentlebarn.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szabadulóművész a kutyád? Így akadályozd meg a szökését! Hírek - Címlapon
Szabadulóművész a kutyád? Így akadályozd meg a szökését!
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is Hírek - Címlapon
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is