A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút

2022. június 03., 12:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!Sky, az ausztrál juhászkutya még egészen fiatal volt, mikor gazdája lemondott róla. Nem tudott mit kezdeni aktív lényével, így a kölyök az állatotthonként működő farmra került. Hamar kiderült róla, hogy csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik. Nyugalmat sugároz a szorongó emberek felé, lecsendesíti a haragos szívet, és megnevetteti azokat, akik egy traumából próbálnak felépülni. Így hát a farmon lelt végleges családra, és nemcsak a két- és négylábú lakókat, hanem a programjaikra ellátogató, különleges igényű gyerekeket is segíti.

 

Az állatotthon oszlopos tagja lett, mindenki imádja, hiszen nap mint nap szeretetet, örömet és boldogságot csempész a közösség szívébe. Hinnétek, hogy egyik legjobb barátja egy bika? Fogadjátok szeretettel Sky és John Lewis megható történetét gazdájuk tollából!

 

 

Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Fotó: usatoday.com

 

 

"Eleinte nagyjából egyforma volt a méretük. Mintha két kölyök játékos bolondozásában gyönyörködhettünk volna. Habár nagyon eltérő a stílusuk, valahogy már akkor is megértették egymást, hagyták a másiknak, hogy önmagát adhassa. Nyilvánvalóvá vált, hogy kettejük között valami egészen különleges dolog van történőben.

 

A kicsi boci csupán egyhetes volt, amikor elhozták a farmunkra. Elárvult szegényke, magasra szökött a láza, súlyos tüdőgyulladással küzdött. A legelső naptól fogva azon voltunk, hogy megmenthessük életét. Sky óvta, védelmezte őt, megnyugtatta. Lefeküdt mellé, és szorosan odabújt hozzá. 

 

Elhalmoztuk szeretettel a kis patást, kényelemben tartottuk, mígnem lassacskán elindult a gyógyulás útján

 

 

A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Amikor jobban érezte magát, kivittük, és a kapcsolatuk egyszerűen szárnyra kapott. Még azt az örömteli dörmögését is hallhattuk, ami annyira édes! Akkor hallani a szarvasmarháktól a „boldogság hangjait”, amikor nagyszerűen érzik magukat. Amikor először hallottam tőle, tudtam, hogy meg fog gyógyulni.

 

Felépülése után elkezdtem hozzászoktatni Lewist a kötőfékhez és a kantárhoz, hogy nagyobb sétákra mehessünk a farmon. Bemutattam a többieknek, és megismerkedhetett a tehenekkel is. Sky végig mellette volt, minden lépését kísérte az úton. Megmutatta neki, hogy megbízhat a tehenekben, itt nálunk senki és semmi

nem fogja bántani.

 

John Lewis most egy éves és 9 hónapos, és legalább ötször akkora, mint Sky. A súlya megvan vagy 500 kiló, és a hatalmas méretkülönbség miatt már óvatosabban közelítenek egymáshoz. Finomabban játszanak, de a köztük lévő szeretetkapocs ma is ugyanolyan szoros, mint az első pillanatban.

 

 

 

 

 

Amikor John Lewis leheveredik a fűbe, Sky odamegy hozzá, lefekszik mellé, és megpuszilgatja. Még most is sok időt töltenek együtt. Sky minden reggel elkísér engem, amikor barátja megkapja a szokásos reggelijét, majd felkapaszkodik hozzá a kerítésre, és alaposan megnyalogatja a pofáját.

 

Látni kettejüket, megélni, ahogy a kis borjú egészséges bikává cseperedett... Annyi, de annyi mindenért lehetünk hálásak! Ami a leginkább örömmel tölt el, az az, hogy nem számít, mennyi idősek vagy mekkorára nőnek, a szeretetük továbbra is él.

 

Mi talán csak egy kutyát és egy tehenet látunk, de John Lewis és Sky az igaz barátot, családot, szeretetet látják egymásban. Nem nézik a különbségeket, én pedig azt kívánom, bárcsak mi is jobban hasonlítanánk rájuk."

 

 

A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: usatoday.com/gentlebarn.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai
A kutyák, malacok és gyerekek kutatását bemutató filmsorozattal jelentkeztek az ELTE Etológia tanszék kutatói.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért ugrál fel a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért ugrál fel a kutyám?
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is Hírek - Címlapon
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is