A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút

2022. június 03., 12:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!



Sky, az ausztrál juhászkutya még egészen fiatal volt, mikor gazdája lemondott róla. Nem tudott mit kezdeni aktív lényével, így a kölyök az állatotthonként működő farmra került. Hamar kiderült róla, hogy csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik. Nyugalmat sugároz a szorongó emberek felé, lecsendesíti a haragos szívet, és megnevetteti azokat, akik egy traumából próbálnak felépülni. Így hát a farmon lelt végleges családra, és nemcsak a két- és négylábú lakókat, hanem a programjaikra ellátogató, különleges igényű gyerekeket is segíti.

 

Az állatotthon oszlopos tagja lett, mindenki imádja, hiszen nap mint nap szeretetet, örömet és boldogságot csempész a közösség szívébe. Hinnétek, hogy egyik legjobb barátja egy bika? Fogadjátok szeretettel Sky és John Lewis megható történetét gazdájuk tollából!

 

 

Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Sky, az ausztrál juhászkutya és barátja John Lewis, a borjú
Fotó: usatoday.com

 

 

"Eleinte nagyjából egyforma volt a méretük. Mintha két kölyök játékos bolondozásában gyönyörködhettünk volna. Habár nagyon eltérő a stílusuk, valahogy már akkor is megértették egymást, hagyták a másiknak, hogy önmagát adhassa. Nyilvánvalóvá vált, hogy kettejük között valami egészen különleges dolog van történőben.

 

A kicsi boci csupán egyhetes volt, amikor elhozták a farmunkra. Elárvult szegényke, magasra szökött a láza, súlyos tüdőgyulladással küzdött. A legelső naptól fogva azon voltunk, hogy megmenthessük életét. Sky óvta, védelmezte őt, megnyugtatta. Lefeküdt mellé, és szorosan odabújt hozzá. 

 

Elhalmoztuk szeretettel a kis patást, kényelemben tartottuk, mígnem lassacskán elindult a gyógyulás útján

 

 

A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
A beteg boci súlyos tüdőgyulladással küzdött, kétséges volt, meggyógyul-e
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Amikor jobban érezte magát, kivittük, és a kapcsolatuk egyszerűen szárnyra kapott. Még azt az örömteli dörmögését is hallhattuk, ami annyira édes! Akkor hallani a szarvasmarháktól a „boldogság hangjait”, amikor nagyszerűen érzik magukat. Amikor először hallottam tőle, tudtam, hogy meg fog gyógyulni.

 

Felépülése után elkezdtem hozzászoktatni Lewist a kötőfékhez és a kantárhoz, hogy nagyobb sétákra mehessünk a farmon. Bemutattam a többieknek, és megismerkedhetett a tehenekkel is. Sky végig mellette volt, minden lépését kísérte az úton. Megmutatta neki, hogy megbízhat a tehenekben, itt nálunk senki és semmi

nem fogja bántani.

 

John Lewis most egy éves és 9 hónapos, és legalább ötször akkora, mint Sky. A súlya megvan vagy 500 kiló, és a hatalmas méretkülönbség miatt már óvatosabban közelítenek egymáshoz. Finomabban játszanak, de a köztük lévő szeretetkapocs ma is ugyanolyan szoros, mint az első pillanatban.

 

 

 

 

 

Amikor John Lewis leheveredik a fűbe, Sky odamegy hozzá, lefekszik mellé, és megpuszilgatja. Még most is sok időt töltenek együtt. Sky minden reggel elkísér engem, amikor barátja megkapja a szokásos reggelijét, majd felkapaszkodik hozzá a kerítésre, és alaposan megnyalogatja a pofáját.

 

Látni kettejüket, megélni, ahogy a kis borjú egészséges bikává cseperedett... Annyi, de annyi mindenért lehetünk hálásak! Ami a leginkább örömmel tölt el, az az, hogy nem számít, mennyi idősek vagy mekkorára nőnek, a szeretetük továbbra is él.

 

Mi talán csak egy kutyát és egy tehenet látunk, de John Lewis és Sky az igaz barátot, családot, szeretetet látják egymásban. Nem nézik a különbségeket, én pedig azt kívánom, bárcsak mi is jobban hasonlítanánk rájuk."

 

 

A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
A mentett kutya segített a kis bocinak a gyógyulásban
Fotó: gentlebarn.org

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: usatoday.com/gentlebarn.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szabadulóművész a kutyád? Így akadályozd meg a szökését! Hírek - Címlapon
Szabadulóművész a kutyád? Így akadályozd meg a szökését!
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is Hírek - Címlapon
Óvatosan a kiránduláson: medve kóborol Pest megyében, lehetséges, hogy több példány is