A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőr lőtt a labdázó kutyára Kanadában

2018. augusztus 21., 12:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű
Missty, az amerikai staffordshire terrier gazdájával és négylábú barátjával játszott a parkban, mikor egy rendőr többször is rálőtt.A kutya gazdája, Lance Murphy és az egyébként K9-es kutyás rendőr is más-más módon emlékszik az esetre. Murphy azt nyilatkozta, hogy mikor Misstyvel labdázott, kedvence labdájával a szájában elkezdett a rendőr felé futni, csupán azzal a szándékkal, hogy az dobja el neki játékát. Elmondása szerint kutyája nagyon barátságos és emberszerető, valamint imád játszani, ezért biztos benne, hogy semmi támadó szándék nem volt kedvencében. Mikor a rendőr meglátta a felé rohanó staffordshire-t, elővette fegyverét és a gazda többszöri kiabálása ellenére kétszer felé lőtt, amelyből egy golyó vállon is találta Misstyt.

 

A kutya gazdája mindent megtesz a sérült kutyáért
A kutya gazdája mindent megtesz a sérült kutyáért

 

A rendőrségi helyettes a csütörtöki sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, az ügyet ki fogják vizsgálni. Állítása szerint, a kutyákhoz jól értő K9-es rendőr azért lőtt, mert úgy látta, Missty támadni készül és veszélyben érezte magát. Az eset akkor történt, mikor elindult a gazda és a két kutya felé, hogy figyelmeztesse őket, tegyen pórázt rájuk, mert rendőrségi gyakorlat lesz a parkban.

 

Az ügy kivizsgálása alatt a rendőr továbbra is dolgozhat, nem rendeltek el ellene felfüggesztést. Missty gazdája értetlenül áll azelőtt, hogy mért kellett azonnal fegyvert rántania, mikor használhatott volna paprikasparyt is, ha fenyegetve érezte magát.

 

 

Missty otthonában lábadozik, ám gyógyulása lassú folyamat lesz
Missty otthonában lábadozik, ám gyógyulása lassú folyamat lesz

 

Missty szerencsére túlélte az esetet, azonban lehet, hogy elveszíti jobb lábát, mert válla súlyos törést szenvedett a golyó által. Gazdája egy barátja gyűjtést szervezett az állatorvosi kezelések megtérítésére, amely a GoFundMe oldalon elérhető. Céljuk hatezer dollár összegyűjtése, amelyből már majdnem ötezer sikerült is. A honlapon folyamatosan új információk láthatók Missty állapotáról.

 

 


*Frissítve:

A cikk megírása óta Missty állatorvosi költségeire összegyűlt a hatezer dollárnyi adomány, alig négy nap alatt 159 ember segített a cél elérésében. Lábának állapota még mindig kétséges, műtétjére ma kerül sor.


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyatréner történetei - Viadalból az életbe Egy kutyatréner történetei - Viadalból az életbe
Rehabilitálható egy viadaloztatott harcikutya? Mit kell tenned, hogy családban élhessen? Mi ad biztonságot nektek és környezeteteknek? Ezekre válaszolok a következő esettanulmánnyal és videóval.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Díszsorfallal búcsúztatták a két rendőrkutyát, akik a rosszfiúk üldözésekor történt balesetben haltak meg Díszsorfallal búcsúztatták a két rendőrkutyát, akik a rosszfiúk üldözésekor történt balesetben haltak meg
Két fantasztikus négylábú kollégával lett kevesebb a belga rendőrség. A két kutya szolgálatteljesítés közben, a rosszfiúk üldözésekor vesztette életét egy tragikus balesetben.

Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten
Épp szabadnapját töltötte a rendőrnő, mikor az utcán észrevett egy bajban lévő kutyát és kétségbeesett gazdáját.

Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett
Felháborító eset történt a Pécs melletti Pogány faluban: fegyverrel oltották ki egy kistestű kutya életét, aki azonban zárt udvaron volt kutyatársaival. A rendőrség nyomozást indított.

Autópályáról mentettek egy vizslát a rendőrök Autópályáról mentettek egy vizslát a rendőrök
Az otthonról megszökött vizsla az M3-as autópályára tévedt, sajnos el is ütötték, ám a rendőrök segítségének hála fel fog épülni!

Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe
Eljárás indult egy férfi ellen, aki motorja után kötötte kutyáját, majd mikor az elesett, tovább vonszolta. Szerencsére a kutyához időben érkezett segítség.

Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a három férfinak az ügyében, akik egy mohácsi vágóhídon tartottak állatviadalt.

Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól
A Pixar kisfilmjeit hol megmosolyogjuk, hol megkönnyezzük, de az elmondható, hogy mindet imádjuk! A legújabb rajzfilmjük főszereplője ráadásul egy kutya és annak kis barátja, egy cica.

Négylábú szuperhősök - hihetetlen és megható történetek a K9-es kutyák világából Négylábú szuperhősök - hihetetlen és megható történetek a K9-es kutyák világából
Félelmetes bevetések, hihetetlen akciók, hatalmas szív és még nagyobb bátorság. Ők a világ legkeményebb kutyái, a K9-es szuperkutyák. Az ő életükbe enged bepillantást Kovács Violetta legújabb válogatás könyve, amit most akár meg is nyerhetsz a Kutyabarathelyek.hu fotópályázatán!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
3 millió gazdás kutya él Magyarországon Hírek - Címlapon
3 millió gazdás kutya él Magyarországon
Így védd a kutyádat tűzijáték idején Hírek - Címlapon
Így védd a kutyádat tűzijáték idején