A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőr lőtt a labdázó kutyára Kanadában

2018. augusztus 21., 12:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű




Missty, az amerikai staffordshire terrier gazdájával és négylábú barátjával játszott a parkban, mikor egy rendőr többször is rálőtt.



A kutya gazdája, Lance Murphy és az egyébként K9-es kutyás rendőr is más-más módon emlékszik az esetre. Murphy azt nyilatkozta, hogy mikor Misstyvel labdázott, kedvence labdájával a szájában elkezdett a rendőr felé futni, csupán azzal a szándékkal, hogy az dobja el neki játékát. Elmondása szerint kutyája nagyon barátságos és emberszerető, valamint imád játszani, ezért biztos benne, hogy semmi támadó szándék nem volt kedvencében. Mikor a rendőr meglátta a felé rohanó staffordshire-t, elővette fegyverét és a gazda többszöri kiabálása ellenére kétszer felé lőtt, amelyből egy golyó vállon is találta Misstyt.

 

A kutya gazdája mindent megtesz a sérült kutyáért
A kutya gazdája mindent megtesz a sérült kutyáért

 

A rendőrségi helyettes a csütörtöki sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, az ügyet ki fogják vizsgálni. Állítása szerint, a kutyákhoz jól értő K9-es rendőr azért lőtt, mert úgy látta, Missty támadni készül és veszélyben érezte magát. Az eset akkor történt, mikor elindult a gazda és a két kutya felé, hogy figyelmeztesse őket, tegyen pórázt rájuk, mert rendőrségi gyakorlat lesz a parkban.

 

Az ügy kivizsgálása alatt a rendőr továbbra is dolgozhat, nem rendeltek el ellene felfüggesztést. Missty gazdája értetlenül áll azelőtt, hogy mért kellett azonnal fegyvert rántania, mikor használhatott volna paprikasparyt is, ha fenyegetve érezte magát.

 

 

Missty otthonában lábadozik, ám gyógyulása lassú folyamat lesz
Missty otthonában lábadozik, ám gyógyulása lassú folyamat lesz

 

Missty szerencsére túlélte az esetet, azonban lehet, hogy elveszíti jobb lábát, mert válla súlyos törést szenvedett a golyó által. Gazdája egy barátja gyűjtést szervezett az állatorvosi kezelések megtérítésére, amely a GoFundMe oldalon elérhető. Céljuk hatezer dollár összegyűjtése, amelyből már majdnem ötezer sikerült is. A honlapon folyamatosan új információk láthatók Missty állapotáról.

 

 


*Frissítve:

A cikk megírása óta Missty állatorvosi költségeire összegyűlt a hatezer dollárnyi adomány, alig négy nap alatt 159 ember segített a cél elérésében. Lábának állapota még mindig kétséges, műtétjére ma kerül sor.


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Több halálos végű támadás után megtiltják egy kutyafajta tenyésztését és forgalmazását Nagy-Britanniában Több halálos végű támadás után megtiltják egy kutyafajta tenyésztését és forgalmazását Nagy-Britanniában
Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: Megtiltotta kedden ismertetett határozatában a brit kormány az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását, miután az elmúlt években több halálos áldozata volt ilyen kutyák emberek elleni támadásainak.

Börtönbüntetésre ítélhetik a testvére kutyáját felakasztó férfit Börtönbüntetésre ítélhetik a testvére kutyáját felakasztó férfit
Az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolják a férfit, ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben az ügyészség.

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
3 millió gazdás kutya él Magyarországon Hírek - Címlapon
3 millió gazdás kutya él Magyarországon
Így védd a kutyádat tűzijáték idején Hírek - Címlapon
Így védd a kutyádat tűzijáték idején