A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rengetegen köszöntötték élete utolsó sétáján a daganatos kutyát

2023. június 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Létezik egy kisváros Pennsylvaniában, ahol rengetegen szeretik a kutyákat. Így amikor híre ment, hogy egyik négylábú lakójuk már nem sokáig lesz közöttük, az egész lakókörnyék összegyűlt, hogy szeretettel és finom falatokkal árasszák el. 

Mellow, a kedves keverék a rák egy súlyos formájában szenved, és állatorvosai szerint csupán hetei lehetnek hátra. A limfóma diagnózisa végtelenül lesújtotta gazdáját, ám Kevin úgy döntött, nem hagyja, hogy kedvence jókedvét is elragadja tőle. Szerette volna megszépíteni élete utolsó napjait, ezért készített egy szórólapot az alábbi felhívással:

 

 

Mellow Utolsó Sétája A Városban

 

Sziasztok! A nevem Mellow. 2019 szeptembere óta élek Dupontban gazdimmal, Kevinnel. Talán már láttatok minket séta közben, hiszen minden nap kétszer bejárjuk a környéket - esőben, hóban és napsütésben is. Néhányatoktól már kaptam simit és jutalomfalatot is, másokat pedig a kutyusaikon keresztül volt szerencsém megismerni, amikor séta közben odaköszöntek nekem. Bármennyire jól is ismerjük egymást, általatok gazdagabbá vált az életem. És ez sokkal többet jelentett, mint amit egy örökbefogadott kutya valaha remélhet. Hálás vagyok, hogy ilyen kedves szomszédokat kaptam, és egy olyan közösségnek lehettem a tagja, ahol az emberek vigyáznak egymásra – a kutyákra is.”

 

 

Mellow, a súlyos beteg kutya és gazdája, Kevin, aki mindent megtesz azért, hogy kedvencét mosolyogni láthassa
Mellow, a súlyos beteg kutya és gazdája, Kevin, aki mindent megtesz azért, hogy kedvencét mosolyogni láthassa
Fotó: Facebook/WeRateDogs

 

 

A bájos fényképek mellett természetesen Mellow utolsó kívánsága is felkerült a szórólapra: mivel úgy néz ki, hogy „nemsokára a kutyamennyországba költözök, azt szeretném, ha eljönnétek velem még egyszer, utoljára sétálni.

 

Az öregecske kutyus gazdája bejárta a környéket, és minden háznál hagyott egy szórólapot a postaládában. A mellékelt leírásban található volt még egy térkép is, a séta tervezett útvonalával. Egyúttal arra kérte az ismerőseit, vigyék hírét a búcsúsétának, hogy Mellow mindenkitől elköszönhessen. A városka közösségi oldalán is közzétették a felhívást, így még olyanok is csatlakoztak a sétához, akik messzebb laknak tőlük:

 

„Amikor megláttam Mellow fényképét és elolvastam a szöveget, könnyekben törtem ki. Azt mondtam a férjemnek, nekünk is ott kell lennünk a kutyus utolsó sétáján” - mondta el KJ. Warunek, a közösségi oldal üzemeltetője. Rengetegen éreztek hasonlóan, és június 3-án a haldokló kutyus megannyi ismerősnek és ismeretlennek örülhetett a sétán.

 

 

Mellow kutyus nagyon örült az embereknek élete utolsó sétáján
Mellow kutyus nagyon örült az embereknek élete utolsó sétáján
Fotó: Facebook/KJ Warunek

 

 

Legalább húszan várták Mellowt a térképen bejelölt pontokon. Ezek az emberek mind azért jelentek meg, hogy elköszönhessenek tőle. Lenyűgöző élmény volt megélni, hogyan fogott össze a közösség egy kutya érdekében. Ugyanakkor odafigyeltek arra is, hogy ne terheljék le a beteg kisöreget, teret engedtek neki és csak akkor szeretgették, ha magától odament hozzájuk. A gyerekek is rettentően izgatottak voltak, hogy láthatják Mellowt. Néhányan még színes táblákat is készítettek Szeretünk Mellow felirattal.”

 

És ez az idős kutyus minden egyes pillantásával megköszönte a felé irányuló szeretetet. Hálásan tekintett a résztvevőkre, odadugta buciját egy simire, és folyton csóvált, ahogy erejéből tellett.

 

„Hihetetlenül édes kutya! Nagyon gyengéden viselkedett mindenkivel, csak úgy szívta magába a figyelmünket. Tudta, hogy ez az ő nagy napja” - idézte fel Warunek, aki maga is nyirokrákban veszítette el kedvencét. - „Tisztában vagyok vele, milyen gyorslefolyású és agresszív ez a betegség, ezért is örülünk annyira, hogy Mellow még velünk lehet egy kis ideig.

 

Megható, milyen sokat tud jelenteni egy kutya. Mellow története összehozta a világot. még ma is alig hiszem el.”

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/KJ Warunek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökbefogadták a menhelyi kutyát, aki átlógott a szomszédjához – és imádott barátja is vele tart! Hírek - Címlapon
Örökbefogadták a menhelyi kutyát, aki átlógott a szomszédjához – és imádott barátja is vele tart!
A hőség nem válogat – Autóban hagyott rendőrkutya halt bele a hőgutába Hírek - Címlapon
A hőség nem válogat – Autóban hagyott rendőrkutya halt bele a hőgutába