A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A hőség nem válogat – Autóban hagyott rendőrkutya halt bele a hőgutába

2023. június 14., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb bizonyíték: nem elég bekapcsolva hagyni a klímát, hisz bármi történhet… Ezúttal egy houstoni K-9 rendőrkutya halálát követelte a hőguta. 

A hőség nem válogat – lehet szó dédelgetett kiskedvencről, vagy kőkemény rendőrkutyáról. Bármelyikükre végzetes lehet. És bizony az ördög sem alszik, hát még a technika ördöge. Mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban, Houstonban történt tragédia.

 

A houstoni K-9 rendőrkutyát, Aront, gazdája úgy hagyta az autóban, hogy annak a motorja járt, és be volt kapcsolva a légkondícionáló. Mint a rendőrség közleménye írja, ez bevett szokás: ha a kutya nem vesz részt aktívan a rendőri munkában, és az időjárás megkívánja, működésben lévő klíma mellett bent hagyják a járműben.

 

Elméletben így nem is lett volna baj – a jármű motorja azonban váratlanul leállt, így a hűvös levegőt biztosító légkondi is. És mint tudjuk, enélkül az autó pillanatok alatt képes felforrósodni, ez esetben pedig még az ablakok is fel voltak húzva. Mire a rendőr visszaért az autóhoz, Aron már a hőguta jeleit mutatta. Hiába vitték a sürgősségi állatorvosi klinikára, már nem tudták megmenteni.

 

A houstoni rendőrség még rámutatott arra is, hogy a jármű riasztórendszerének értesítenie kellett volna a rendőrt abban a pillanatban, hogy a motor leállt. Ez azonban – nem tudni, miért – nem történt meg.

 

***

 

Nem ez az egyetlen eset, sajnos számos kutya került már bajba azért, mert leállt a klíma és/vagy maga az autó – néhány éve például két kutya halt meg hasonló balesetben. Akkor egyszerűen azért állt le az autó, így a klíma is, mert kifogyott az üzemanyag…

 

 

Tanuljunk ezekből a tragédiákból, vigyázzunk négylábú barátainkra!

 

 

 

Forrás: khou.com
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Lesly Juares

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A féltékeny kutyus lábát is be kellett kötni, amikor meglátta, hogy barátja tappancsa megsérült Hírek - Címlapon
A féltékeny kutyus lábát is be kellett kötni, amikor meglátta, hogy barátja tappancsa megsérült
Csintalan kedvencek - apróságok, amik még inkább szerethetővé teszik őket Hírek - Címlapon
Csintalan kedvencek - apróságok, amik még inkább szerethetővé teszik őket