A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutya-figurát készített a Lego!

2016. január 29., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A cég legújabb kollekciójában egy mozgássérült figura is szerepel, aki segítőkutyája társaságában látható egy parkban. A játékvásáron készült kép sokak szemébe csalt könnyeket.



A figurát először a Promobricks blogon közzétett fényképeken vették észre, s a kutyás Lego-rajongók lelkesen megosztották a Bricksfans honlapon. A parkot ábrázoló összeállításban továbbá egy jégkrémárust láthatunk egy biciklis bábu és néhány piknikező mellett. 

 

Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Fotó: bricksfans.com

 

A látvány jelentősége abban rejlik, hogy a céget nemrégiben több támadás is érte a figurák egyhangúságával kapcsolatban. A tavalyi év folyamán elindított #ToyLikeMe kampány rengeteg követőre talált, a Change.org petíciós oldalon az aláírások száma meghaladta a 20.000-et. Reményeik szerint a figurák változatosabbak lesznek, s az esélyegyenlőség elve alapján olyanok is bekerülnek a játékba, amelyek sérült, fogyatékkal élő embereket ábrázolnak.

 

A kampány egyik kezdeményezője, Rebecca Atkinson a Guardian-nek adott decemberi interjújában elmondta, hogy „a márka 150 millió fogyatékkal élő gyermeket zár ki a játékból, mivel nem tudja pozitív módon megjeleníteni őket termékeiben... Itt sokkal többről van szó, mint eladható figurákról vagy a sérült személyek megközelíthetőségéről. Lényege, hogy képes legyen a világról alkotott elképzelésünket, látásmódunkat megváltoztatni. Az olyan óriáscégek, mint a Lego hatalmas ereje abban rejlik, hogy pozitív hatással bírhat a vásárlókra.”

 

Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Fotó: bricksfans.com

 

Eleinte a cég visszakozott, véleményük szerint „a Lego rendszerének szépsége abban rejlik, hogy a gyermekek kiválaszthatják, mely darabokkal kívánják megépíteni saját történetüket.”

 

Az új termékek azonban az elgondolás módosításának lehetőségét vetik fel – sokak örömére. A kampány szervezői is örömkönnyekben úsztak a fényképek láttán. Álmuk talán valóra válik a közeljövőben, s az évtizedek óta áthághatatlan falak leomlanak. - írja a Guardian

 

Forrás: theguardian.com, vs.hu
Indexkép forrás: bricksfans.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője Hírek - Címlapon
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője