A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutya-figurát készített a Lego!

2016. január 29., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A cég legújabb kollekciójában egy mozgássérült figura is szerepel, aki segítőkutyája társaságában látható egy parkban. A játékvásáron készült kép sokak szemébe csalt könnyeket.A figurát először a Promobricks blogon közzétett fényképeken vették észre, s a kutyás Lego-rajongók lelkesen megosztották a Bricksfans honlapon. A parkot ábrázoló összeállításban továbbá egy jégkrémárust láthatunk egy biciklis bábu és néhány piknikező mellett. 

 

Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Fotó: bricksfans.com

 

A látvány jelentősége abban rejlik, hogy a céget nemrégiben több támadás is érte a figurák egyhangúságával kapcsolatban. A tavalyi év folyamán elindított #ToyLikeMe kampány rengeteg követőre talált, a Change.org petíciós oldalon az aláírások száma meghaladta a 20.000-et. Reményeik szerint a figurák változatosabbak lesznek, s az esélyegyenlőség elve alapján olyanok is bekerülnek a játékba, amelyek sérült, fogyatékkal élő embereket ábrázolnak.

 

A kampány egyik kezdeményezője, Rebecca Atkinson a Guardian-nek adott decemberi interjújában elmondta, hogy „a márka 150 millió fogyatékkal élő gyermeket zár ki a játékból, mivel nem tudja pozitív módon megjeleníteni őket termékeiben... Itt sokkal többről van szó, mint eladható figurákról vagy a sérült személyek megközelíthetőségéről. Lényege, hogy képes legyen a világról alkotott elképzelésünket, látásmódunkat megváltoztatni. Az olyan óriáscégek, mint a Lego hatalmas ereje abban rejlik, hogy pozitív hatással bírhat a vásárlókra.”

 

Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Fotó: bricksfans.com

 

Eleinte a cég visszakozott, véleményük szerint „a Lego rendszerének szépsége abban rejlik, hogy a gyermekek kiválaszthatják, mely darabokkal kívánják megépíteni saját történetüket.”

 

Az új termékek azonban az elgondolás módosításának lehetőségét vetik fel – sokak örömére. A kampány szervezői is örömkönnyekben úsztak a fényképek láttán. Álmuk talán valóra válik a közeljövőben, s az évtizedek óta áthághatatlan falak leomlanak. - írja a Guardian

 

Forrás: theguardian.com, vs.hu
Indexkép forrás: bricksfans.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Miért szeretne a kutyám evés után játszani? Miért szeretne a kutyám evés után játszani?
Jóízűen elfogyasztotta vacsoráját, majd hirtelen rátör a játszhatnék. Tényleg annyira finom volt, hogy kedvencünk örömében nem tudja visszafogni magát, és ki kell mozognia jókedvét? De hát pihennie kellene...

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője Hírek - Címlapon
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője