A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutya-figurát készített a Lego!

2016. január 29., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A cég legújabb kollekciójában egy mozgássérült figura is szerepel, aki segítőkutyája társaságában látható egy parkban. A játékvásáron készült kép sokak szemébe csalt könnyeket.



A figurát először a Promobricks blogon közzétett fényképeken vették észre, s a kutyás Lego-rajongók lelkesen megosztották a Bricksfans honlapon. A parkot ábrázoló összeállításban továbbá egy jégkrémárust láthatunk egy biciklis bábu és néhány piknikező mellett. 

 

Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Fotó: bricksfans.com

 

A látvány jelentősége abban rejlik, hogy a céget nemrégiben több támadás is érte a figurák egyhangúságával kapcsolatban. A tavalyi év folyamán elindított #ToyLikeMe kampány rengeteg követőre talált, a Change.org petíciós oldalon az aláírások száma meghaladta a 20.000-et. Reményeik szerint a figurák változatosabbak lesznek, s az esélyegyenlőség elve alapján olyanok is bekerülnek a játékba, amelyek sérült, fogyatékkal élő embereket ábrázolnak.

 

A kampány egyik kezdeményezője, Rebecca Atkinson a Guardian-nek adott decemberi interjújában elmondta, hogy „a márka 150 millió fogyatékkal élő gyermeket zár ki a játékból, mivel nem tudja pozitív módon megjeleníteni őket termékeiben... Itt sokkal többről van szó, mint eladható figurákról vagy a sérült személyek megközelíthetőségéről. Lényege, hogy képes legyen a világról alkotott elképzelésünket, látásmódunkat megváltoztatni. Az olyan óriáscégek, mint a Lego hatalmas ereje abban rejlik, hogy pozitív hatással bírhat a vásárlókra.”

 

Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Fotó: bricksfans.com

 

Eleinte a cég visszakozott, véleményük szerint „a Lego rendszerének szépsége abban rejlik, hogy a gyermekek kiválaszthatják, mely darabokkal kívánják megépíteni saját történetüket.”

 

Az új termékek azonban az elgondolás módosításának lehetőségét vetik fel – sokak örömére. A kampány szervezői is örömkönnyekben úsztak a fényképek láttán. Álmuk talán valóra válik a közeljövőben, s az évtizedek óta áthághatatlan falak leomlanak. - írja a Guardian

 

Forrás: theguardian.com, vs.hu
Indexkép forrás: bricksfans.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője Hírek - Címlapon
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője