A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is

Nyitrai Zsolt: a Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek ügyében is


2024. április 08., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.



Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a programot azért indították el, hogy gondoskodó államként az idősek biztonságát megteremtsék. Hozzátette: olyan segítségkérésekre is fel kell készülniük, amikor az idős ember nem tudja megoldani házi kedvencének ellátását, mert például több napig kórházi ellátásra szorul.

 

Jelezte, hogy a gondosórát igénybe vevőknek ezekben az esetekben is igyekeznek segítséget nyújtani, és megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információt, tanácsokat tudnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

 

A videóban Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos elmondta, hogy levélben fogják felkeresni az állatvédő szervezeteket, és lehetőséget biztosítanak számukra a programhoz való csatlakozásra. A kapcsolódó szervezetek által a diszpécserközpont munkatársai tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az idősek melyik szervezethez fordulhatnak segítségért házi kedvencükkel kapcsolatban.

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - nader saremi

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Hírek - Címlapon
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon
Ehetnek a kutyák epret? Hírek - Címlapon
Ehetnek a kutyák epret?