A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget hívtak idős gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett túrázás közben

2021. november 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Bajbajutott gazdájuk láttán habozás nélkül cselekedtek. Megható történet két négylábú hősről.



Kellemes őszi idő, a felhők mögül elő-előbukkanó napsugarak, csodálatos természeti környezet – ideális egy kis kikapcsolódásra. Így gondolta az az idős angol úr is, aki két kedvence társaságában sétára indult az otthonához közeli dimbes-dombos tájon. A kutyusok már alig várták, hogy szabadon szaladgálhassanak, szimatolhassanak, miközben felfedezik az ösvényt.

 

Ám ekkor olyasmi történt, akire egyikük sem számított. Röviddel azután, hogy elhaladtak egy másik túrázó mellett, a 71 éves férfi hirtelen rosszul lett, és összeesett. Rohamai miatt elveszítette eszméletét, és félő volt, felépül-e, ha nem jut mielőbb segítséghez. Megérezték ezt hűséges barátai is, és ekkor akcióba lendültek.

 

Segítséget hívtak gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett a hegyi ösvényen
Segítséget hívtak gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett a hegyi ösvényen
Fotó: Facebook/Keswick Mountain Rescue Team

 

A fekete labrador elrohant a másik túrázó után, és folyamatosan ugatott neki, hogy felhívja magára figyelmét. Minden igyekezetével azon volt, hogy rávegye, kövesse. A hölgy – látva a kutya kétségbeesését – nem tétovázott, hanem utána ment. Mikor rátalált a magatehetetlenül fekvő idős bácsira, a másik kutya mellette feküdt, vigyázott rá” – írták a hegyimentők közleményében.

 

A hölgy előkapta a telefonját és értesítette a mentőcsapatot. Hamarosan megérkeztek, és szerencsére a bajbajutott férfi is visszanyerte eszméletét, így segítségükkel le tudott sétálni a völgybe, ahol már egy mentőautó várta.

 

„Teljesen lenyűgözött, amikor a mentés során fény derült a történet részleteire. Időről-időre hallani ilyesmit, de elsőkézből megtapasztalni, hihetetlen érzés” – mondta el az önkéntes hegyimentők szóvívője.

 

Miután ellátták, úgy tűnt, rendben lesz, ám ebben a legfontosabb szerepet két kutyája vállalta magára: míg az öregecske golden retriever gazdája mellett maradt, fiatalos társa segítséget hívott hozzá.

 

Négylábú barátaink hűsége, önzetlen odaadása és feltétel nélküli szeretete a legszebb ajándék, amit kívánhatunk!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Keswick Mountain Rescue Team

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Hírek - Címlapon
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Szigorúbb lesz az állatvédelmi törvény Hírek - Címlapon
Szigorúbb lesz az állatvédelmi törvény