A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget hívtak idős gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett túrázás közben

2021. november 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Bajbajutott gazdájuk láttán habozás nélkül cselekedtek. Megható történet két négylábú hősről.



Kellemes őszi idő, a felhők mögül elő-előbukkanó napsugarak, csodálatos természeti környezet – ideális egy kis kikapcsolódásra. Így gondolta az az idős angol úr is, aki két kedvence társaságában sétára indult az otthonához közeli dimbes-dombos tájon. A kutyusok már alig várták, hogy szabadon szaladgálhassanak, szimatolhassanak, miközben felfedezik az ösvényt.

 

Ám ekkor olyasmi történt, akire egyikük sem számított. Röviddel azután, hogy elhaladtak egy másik túrázó mellett, a 71 éves férfi hirtelen rosszul lett, és összeesett. Rohamai miatt elveszítette eszméletét, és félő volt, felépül-e, ha nem jut mielőbb segítséghez. Megérezték ezt hűséges barátai is, és ekkor akcióba lendültek.

 

Segítséget hívtak gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett a hegyi ösvényen
Segítséget hívtak gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett a hegyi ösvényen
Fotó: Facebook/Keswick Mountain Rescue Team

 

A fekete labrador elrohant a másik túrázó után, és folyamatosan ugatott neki, hogy felhívja magára figyelmét. Minden igyekezetével azon volt, hogy rávegye, kövesse. A hölgy – látva a kutya kétségbeesését – nem tétovázott, hanem utána ment. Mikor rátalált a magatehetetlenül fekvő idős bácsira, a másik kutya mellette feküdt, vigyázott rá” – írták a hegyimentők közleményében.

 

A hölgy előkapta a telefonját és értesítette a mentőcsapatot. Hamarosan megérkeztek, és szerencsére a bajbajutott férfi is visszanyerte eszméletét, így segítségükkel le tudott sétálni a völgybe, ahol már egy mentőautó várta.

 

„Teljesen lenyűgözött, amikor a mentés során fény derült a történet részleteire. Időről-időre hallani ilyesmit, de elsőkézből megtapasztalni, hihetetlen érzés” – mondta el az önkéntes hegyimentők szóvívője.

 

Miután ellátták, úgy tűnt, rendben lesz, ám ebben a legfontosabb szerepet két kutyája vállalta magára: míg az öregecske golden retriever gazdája mellett maradt, fiatalos társa segítséget hívott hozzá.

 

Négylábú barátaink hűsége, önzetlen odaadása és feltétel nélküli szeretete a legszebb ajándék, amit kívánhatunk!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Keswick Mountain Rescue Team

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Hírek - Címlapon
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Szigorúbb lesz az állatvédelmi törvény Hírek - Címlapon
Szigorúbb lesz az állatvédelmi törvény