A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak

2023. december 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”



 

Elsőre nem is lepődtek meg az állatmentők, amikor áttekintették a kérdőíveket. Aztán meglátták a jelentkező korát, ami kereken 100 év volt!

 

Már önmagában is mérföldkőnek számít, ha valaki betölti az egy évszázadot, és az is igaz, hogy „gazdikeresők iránt elég ritkán fut be érdeklődés ilyen szépkorúak részéről”, mondták el a Muttville szervezetnél, ahol kifejezetten idős kutyusok várnak szerető gazdikra. Azt azonban sejtették, hogy Johanna néni különleges személyiség, ha 101. születésnapja elé nézve még olyan jól érzi magát, hogy boldogan magához venne egy hontalan ebecskét.

 

 

Johanna néni 100 éves korában fogadta örökbe a csivavát
Johanna néni 100 éves korában fogadta örökbe a csivavát
Fotó: Muttville Senior Dog Rescue

 

 

Ahogy az lenni szokott, jópáran megkérdőjelezték a döntésüket, hiszen ebben a korban nem lehet előre tudni, mikor történik az emberrel olyasmi, ami megakadályozni, hogy megfelelően gondoskodjon egy házikedvencről. Ám a kérdőív minden részletre kitért: Johanna néni kivételesen erős támogatói kört tudhat magáénak, nemcsak ápolója, de lánya, Debbie, és unokái is mindenben a segítségére vannak.

 

Ekkor jött a következő kérdés: melyik kutyus passzolna az idős nénihez? Az állatmentők szíve egyöntetűen egyik védencük, egy öregecske csivaváért kezdett el dobogni.

 

Gnocchi már jóideje élvezte az állatotthon vendégszeretetét, miután 22 társával együtt kimentették egy kutyagyűjtőtől. Nagyon vágyott valakire, akinek majd ő lesz a szeme fénye. Egy kényelmes, meleg otthon és egy szerető gazdi, akinek az ölében összekucorodhat, és naphosszat szundíthat, ha úgy tartja kedve. De csak nem érdeklődött iránta senki...

 

 

Gucci, a mentett csivava igazi kanapékutya lett új otthonában
Gucci, a mentett csivava igazi kanapékutya lett új otthonában
Fotó: Muttville Senior Dog Rescue

 

 

„Megszerveztünk egy virtuális találkozót, ahol Johanna láthatta Gnocchit otthoni körülmények között. Szerelem volt első látásra. Másnap megírtuk az örökbefogadási szerződést, és Debbie eljött a kutyusért, hogy elvigye új gazdijához. Ahogy hazaértek, Gnocchi úgy sétált be a házba, és ugrott egyenesen az idős néni ölébe, mintha mindig is oda tartozott volna.”

 

Mindez már több mint egy éve történt. A kis csivava, új nevén Gucci, csodálatosan érzi magát új családja körében. Johanna néni nemsokára betölti a 102. születésnapját, és korához képest ma is remekül van. Ami a szeretetteljes gondoskodás mellett javarészt négylábú kis társának is köszönhető.

 

„Fantasztikus volt ez az évünk Gucci-val. Annyi vidámságot hoz az életembe! Egyszerűen imádom, amikor letelepszik az ölembe, és társaságot nyújt nekem. Igazi ajándék, hogy velem lehet. Van valaki, akit szerethetek, akiről én gondoskodhatok – ebben a korban ez üdítő változás az ember számára” - mondta el mosolyogva az idős néni.

 

 

Johanna néni már a 102 évét tapossa - imádott kutyusa társaságában
Johanna néni már a 102 évét tapossa - imádott kutyusa társaságában
Fotó: Muttville Senior Dog Rescue

 

 

Az öregecske csivava pedig aligha lehetne ennél boldogabb: minden reggel, miután elfogyasztották kiadós reggelijüket, áttotyognak a nappaliba, ahol kényelmes kanapéjukon összebújva megnézik a híreket, majd kedvenc sorozataikat. Ebéd után, amikor Johanna néni szundít egyet, ápolója sétálni viszi a kutyust – teendői közepette remek kikapcsolódás ez neki is.

 

„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja” - mesélte Debbie édesanyjáról és kutyusáról. - „Gucci rettentően el van kényeztetve. Vérbeli kanapékutyus lett, ami tökéletesen megfelel neki is, és anyukámnak is.”

 

Minden jót kívánunk a kedves párosnak mi is!

 

 


Forrás: https://www.thedodo.com/daily-dodo/100-year-old-woman-steps-up-to-adopt-senior-dog-who-no-one-wanted

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Muttville Senior Dog Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit? Hírek - Címlapon
Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit?
Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Hírek - Címlapon
Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!