A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya

2023. szeptember 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Szívmelengető történet egy mentett kutyusról, akinek köszönhetően újra mosolyogni tudnak azok a gyerekek is, akik kicsit mások, mint társaik.



 

Mindenki megérdemel egy második esélyt. Ahogy Chance kutyus is, akinek a neve is ezt jelenti: Esély. Ő aztán igazán tudja, mennyi mindent takarhat ez az egyszerű szó.

 

Mikor rátaláltak, már nem sok lehetett neki hátra: csont és bőr volt az éhezéstől, bal vállában pedig egy lőtt seb éktelenkedett. Jószívű állatbarátok szárnyai alá került, ahol a gondoskodásnak hála elkezdett felszedni egy kis súlyt – ám a bal mellső lábát már nem lehetett megmenteni. Eleinte furcsa volt neki az új helyzet, de a fájdalom lassan enyhült, és Chance szépen megtanult három lábon közlekedni. Rövidesen pedig „kérője” is akadt.

 

 

Chance, a háromlábú kutya terápiás feladatokat lát el a gyermekkórházban
Chance, a háromlábú kutya terápiás feladatokat lát el a gyermekkórházban
Fotó: Facebook/ShrinersLexington/

 

 

„Hat héttel az amputáció után fogadtam örökbe. Mikor láttam, milyen hihetetlenül okos, ugyanakkor finomlelkű kutya, aki nagyon szeretett volna megfelelni az embereknek, úgy gondoltam, alkalmas lehet a terápiás munkára” - mesélte gazdája, Andrea White, aki korábban egy gyermekkórházban dolgozott ápolónőként.

 

Majd hozzátette: „Tudtam, hogy olyan betegekhez szeretnék vele ellátogatni, akiknek valamelyik végtagjuk részben vagy egészben hiányzik.”

 

A sikeres terápiás vizsgát követően csatlakoztak a Kentucky állambeli Lexingtonban lévő speciális gyermekkórház csapatához. Elsősorban a vizsgáló szobákban teljesítenek szolgálatot, ahol a kis páciensek arcára csalnak mosolyt. Előfordul, hogy egy-egy vizsgálat fájdalommal jár, de Chance kutyust látva szinte elfeledik a kellemetlen élményeket, és mindenki arra kíváncsi, hogyan veszítette el a lábát.

 

 

Meghitt pillanat - Chance, a terápiás kutya és az egyik kis páciens a gyerekkórházban
Meghitt pillanat - Chance, a terápiás kutya és az egyik kis páciens a gyerekkórházban
Fotó: Facebook/ShrinersLexington/

 

 

„Tudja, hogy most dolgozni megyünk, és rettentően izgatottá válik, ahogy befordulunk a kórház parkolójába” - mondta el a gazdi. A terápiás kutyus csillogó személyisége folyton elvarázsolja az embereket, jelenlétének a gyermekek szülei is nagyon örülnek.

 

„Az, hogy találkozhattunk Chance-szel, olyan mély élmény volt családunk számára, mely felülmúlta várakozásainkat” - jelentette ki Emily Yost, akinek 4 éves kisfia protézist visel.

 

„Általa egy olyan oldalát láthattam meg a fiamnak, ahol a kapcsolódás és együttérzés más szinteken megy végbe. Rengeteg kérdése volt, miután megismerkedtünk a kutyussal, többek között az is, mi hogyan tudnánk segíteni neki. Ekkor elmagyaráztuk neki, hogy Chance rendben lesz, és bármit megtehet, aminek az ötlete megfogan a bucijában – pont, ahogy a mi fiúnknak is megvan a lehetősége bármire, amit csak szeretne.”

 

 

Még a bátortalanabb gyerekek is felengednek a terápiás kutya mellett
Még a bátortalanabb gyerekek is felengednek a terápiás kutya mellett
Fotó: Facebook/ShrinersLexington/

 

 

A kórház személyzete is hálás a terápiás kutyának, hiszen jelenlétében érezhetően csökken a kisbetegek szorongása. Kevésbé élik meg stresszként azt is, ha hosszabb ideig kell bent lenniük a kórházban. Bár nem tűnik soknak, előfordul, hogy egy-egy kezelés, a protézisek kipróbálása és beállítása egy óránál is tovább tart – ám ezt a gyerekek közül sokan nagyon nehezen viselik. Chance azonban mindenkire jó hatással van, elég ránézni a páciensek és szüleik, kísérőik arcára.

 

Persze ennyi feladat után bőven jut idő a pihenésre is. Ilyenkor Chance anyukájának segít az otthoni teendőkben vagy kutyatesójával játszik, aki szintén örökbefogadott családtag.

 

Története csodás példaként szolgál mindnyájunk számára, és remélhetőleg másokat is arra ösztönöz, hogy bátran nyissák meg szívüket a sérült és fogyatékkal élő kutyák előtt. Annyi szeretet rejlik a szívükben, hogy abból mindenkinek jut egy csepp.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/ShrinersLexington/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Brimo partysátor Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Hírek - Címlapon
Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
Egyél pizzát és ments kutyát! Hírek - Címlapon
Egyél pizzát és ments kutyát!