A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sérült gazdájához vezette a kutya a rendőröket, miután egy balesetben kirepültek az autóból

2022. január 06., 12:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A sokk ellenére Tinsley, az okos juhászkutya képes volt arra, hogy felhívja a rendőrök figyelmét bajbajutott gazdájára, ezzel megmentve életét.



 

Hétfő este egy sofőr elveszítette az irányítást teherautója felett a New Hampshire-i 89-es főúton, majd a védőkorlátot áttörve lezuhant a töltésen, és utasával együtt kirepült a járműből. Ám a rendőröket nem a balesethez, hanem egy rémült kutyához riasztották az arra haladó autósok. A négylábú magánkívül rohangált fel-alá a New Hampshire és Vermont állam határán található híd közelében.

 

A főúton rohangált a kutya, de nem hagyta magát megfogni
A főúton rohangált a kutya, de nem hagyta magát megfogni
Fotó: insider.com

 

Tom Sandberg járőr és kollégái perceken belül a helyszínre érkeztek, elterelték a forgalmat és megpróbálták befogni az ebet, ami a sötétben komoly kihívásnak bizonyult. Akárhányszor megközelítették, a kutya elfutott előlük, majd megállt, és bevárta őket. Nem hagyta magát megfogni, de minduntalan igyekezett felhívni magára figyelmüket, mintha valami fontosat akarna velük közölni:

 

„A kutya lecövekelt a töltés tetején, és egyre csak lefelé tekintgetett” – idézte fel Baldassare hadnagy a különös jelenetet egy interjúban.

 

Az összeroncsolódott autó a baleset után
Az összeroncsolódott autó a baleset után
Fotó: Facebook/NHStatePolice

 

Ekkor tűnt fel nekik a védőkorláton lévő friss sérülés; lenézve egy súlyosan összeroncsolódott furgont pillantottak meg, amely a hátára fordulva hevert. Miután leereszkedtek hozzá, két sérültre lettek figyelmesek: az autó sofőrje és utasa kritikus állapotban feküdt a hóban, mindkét férfi a kihűlés határán volt. Nem tudni, mióta lehettek ott, így azonnal értesítették a mentőket. Eközben arra is fény derült, hogy az egyik sérült a kutya gazdája.

 

„Mintha egy igazi Lassie-epizódba csöppentünk volna. Hihetetlen! Ez a kutya minden bizonnyal megmentette az életüket. Nem hiszem, hogy túlélték volna az éjszakát abban a hidegben” – nyilatkozta elismerősen Baldassare. A sérülteket kórházba szállították, ahol megkezdhették felépülésüket az életveszélyes baleset után.

 

Tinsley, a hős kutya és gazdája, Cam Laundry, aki kedvencének köszönheti életét
Tinsley, a hős kutya és gazdája, Cam Laundry, aki kedvencének köszönheti életét
Fotó: usatoday.com

 

Ő az én őrangyalom. Valóságos csoda, hogy felismerte, mekkora pácban voltunk, és azt is tudta, hogyan hívjon segítséget hozzánk” – áradozott gazdája, Cam Laundry. Elmondta azt is, hogy kedvence a pickup másodpilotája, szinte mindenhova együtt mennek. Hősies tettéért pedig ezúttal extra jutalom jár:

 

„Mindig elkényeztetem valami finomsággal, most szarvashúst fog kapni, talán még hamburgert is, és persze a kiadós dögönyözés, hátvakargatás sem maradhat el.”

 

 

A gazdi örömét némileg beárnyékolja, hogy ittas vezetésért kell majd felelnie, és a biztonsági övét is elfelejtette becsatolni vezetés közben, így repülhetett ki a töltésen lefelé guruló autóból.

 

Tinsley, a Shiloh juhászkutya szerencsére nem sérült meg, és a történtek után annyi bizonyos, hogy gazdája ezentúl sokkal jobban oda fog figyelni mindkettejük biztonságára, amikor csak kocsikázni indulnak.

 

 

 

 

Forrás: cnn.com, necn.com
Indexkép forrás: michiganhumane.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyaagy képes különbséget tenni a nyelvek között Hírek - Címlapon
A kutyaagy képes különbséget tenni a nyelvek között
Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz Hírek - Címlapon
Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz