A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sérült gazdájához vezette a kutya a rendőröket, miután egy balesetben kirepültek az autóból

2022. január 06., 12:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A sokk ellenére Tinsley, az okos juhászkutya képes volt arra, hogy felhívja a rendőrök figyelmét bajbajutott gazdájára, ezzel megmentve életét. 

Hétfő este egy sofőr elveszítette az irányítást teherautója felett a New Hampshire-i 89-es főúton, majd a védőkorlátot áttörve lezuhant a töltésen, és utasával együtt kirepült a járműből. Ám a rendőröket nem a balesethez, hanem egy rémült kutyához riasztották az arra haladó autósok. A négylábú magánkívül rohangált fel-alá a New Hampshire és Vermont állam határán található híd közelében.

 

A főúton rohangált a kutya, de nem hagyta magát megfogni
A főúton rohangált a kutya, de nem hagyta magát megfogni
Fotó: insider.com

 

Tom Sandberg járőr és kollégái perceken belül a helyszínre érkeztek, elterelték a forgalmat és megpróbálták befogni az ebet, ami a sötétben komoly kihívásnak bizonyult. Akárhányszor megközelítették, a kutya elfutott előlük, majd megállt, és bevárta őket. Nem hagyta magát megfogni, de minduntalan igyekezett felhívni magára figyelmüket, mintha valami fontosat akarna velük közölni:

 

„A kutya lecövekelt a töltés tetején, és egyre csak lefelé tekintgetett” – idézte fel Baldassare hadnagy a különös jelenetet egy interjúban.

 

Az összeroncsolódott autó a baleset után
Az összeroncsolódott autó a baleset után
Fotó: Facebook/NHStatePolice

 

Ekkor tűnt fel nekik a védőkorláton lévő friss sérülés; lenézve egy súlyosan összeroncsolódott furgont pillantottak meg, amely a hátára fordulva hevert. Miután leereszkedtek hozzá, két sérültre lettek figyelmesek: az autó sofőrje és utasa kritikus állapotban feküdt a hóban, mindkét férfi a kihűlés határán volt. Nem tudni, mióta lehettek ott, így azonnal értesítették a mentőket. Eközben arra is fény derült, hogy az egyik sérült a kutya gazdája.

 

„Mintha egy igazi Lassie-epizódba csöppentünk volna. Hihetetlen! Ez a kutya minden bizonnyal megmentette az életüket. Nem hiszem, hogy túlélték volna az éjszakát abban a hidegben” – nyilatkozta elismerősen Baldassare. A sérülteket kórházba szállították, ahol megkezdhették felépülésüket az életveszélyes baleset után.

 

Tinsley, a hős kutya és gazdája, Cam Laundry, aki kedvencének köszönheti életét
Tinsley, a hős kutya és gazdája, Cam Laundry, aki kedvencének köszönheti életét
Fotó: usatoday.com

 

Ő az én őrangyalom. Valóságos csoda, hogy felismerte, mekkora pácban voltunk, és azt is tudta, hogyan hívjon segítséget hozzánk” – áradozott gazdája, Cam Laundry. Elmondta azt is, hogy kedvence a pickup másodpilotája, szinte mindenhova együtt mennek. Hősies tettéért pedig ezúttal extra jutalom jár:

 

„Mindig elkényeztetem valami finomsággal, most szarvashúst fog kapni, talán még hamburgert is, és persze a kiadós dögönyözés, hátvakargatás sem maradhat el.”

 

 

A gazdi örömét némileg beárnyékolja, hogy ittas vezetésért kell majd felelnie, és a biztonsági övét is elfelejtette becsatolni vezetés közben, így repülhetett ki a töltésen lefelé guruló autóból.

 

Tinsley, a Shiloh juhászkutya szerencsére nem sérült meg, és a történtek után annyi bizonyos, hogy gazdája ezentúl sokkal jobban oda fog figyelni mindkettejük biztonságára, amikor csak kocsikázni indulnak.

 

 

 

 

Forrás: cnn.com, necn.com
Indexkép forrás: michiganhumane.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán
Egészségük védelme és biztonságuk érdekében a törvényjavaslat illegálissá tenné e kedvelt szokást.

Mitől lehet sápadt a kutya fogínye? Mitől lehet sápadt a kutya fogínye?
Kedvencünk egészségi állapotának egyik nagyon jó jelzője a fogínyének színe. Mi mindenre utalhat, és hogyan lehet felismerni, ha baj van?

Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban
"A romok közül még ma is hallani kétségbeesett ugatást és nyávogást" - Egy nemzetközi állatmentő szervezetnek köszönhetően újra egymásra találhatnak gazdik és kedvenceik, akiknek a katasztrófa miatt el kellett válniuk egymástól.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyaagy képes különbséget tenni a nyelvek között Hírek - Címlapon
A kutyaagy képes különbséget tenni a nyelvek között
Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz Hírek - Címlapon
Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz