A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt!

2020. január 14., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Kötelező Bécsben egy képzésen részt vennie annak, aki kutyát akar tartani. A program tavaly júliusban indult, és igen sikeres: már több mint ezer kezdő gazdi vett részt!2019 nyarán indult Bécsben a kezdő kutyások számára szervezett képzés. A tanfolyamon kötelező részt vennie azoknak, akik kutyát terveznek magukhoz venni, vagy az elmúlt két évben nem tartották kutyát. A huzamosabb ideje gyakorló gazdik mentesülnek a képzés alól. 

 

A kurzus egyébként 40 euróba kerül, és nagyjából négy óra időtartamot ölel fel. A tananyagot kutyákkal foglalkozó szakértők állították össze és adják át a leendő- és friss gazdiknak. A tanfolyam alatt a kutyatartás és a kutyás életmód főbb alappilléreit érintik: honnan, hogyan vehet kutyát magához a leendő gazdi, hogyan kell gondozni a kutyát, valamint szó esik a kutyák tanításáról, neveléséről is. Ezek mellett külön hangsúlyt kapnak a kutyásokra vonatkozó szabályok, jogi vonatkozások. 

 

A képzés adja az alapot a vizsgázott városi kutya minősítés megszerzéséhez, amit egy elméleti és gyakorlati részből álló tanfolyam elvégzésével érdemelhetnek ki a kutya-gazda párosok. Ezzel a vizsgával rendelkező gazdik mentesülnek a 72 eurós évi ebadó alól. 

 

 

Maga a kurzus kötelező minden leendő kutyatartónak, záróvizsgát tenni azonban nem muszáj
Maga a kurzus kötelező minden leendő kutyatartónak, záróvizsgát tenni azonban nem muszáj
Fotó: wien.orf.at

 

 

A város által kiadott közlemény szerin indulás óta (azaz alig fél év alatt) már több mint ezer bécsi vett részt a képzésen. A program visszhangja is igen pozitív, még a gazdák részéről is. 

 

„Voltak, akik morogtak az elején, hogy nekik erre a tanfolyamra nincs szükségük, mivel így is kiismerik magukat a témában. De aztán éppen ezek az emberek adtak pozitív visszajelzést a tanfolyam után, hogy mégis hasznos volt. Voltak olyanok is, akik szomorúan látták be, hogy nem alkalmasak a kutyatartásra. A kurzusnak éppen ez a lényege” - idézi a 444.hu Eva Persy állatvédelmi ombudsmant.

 

 

***

 

 

A tavaly júniusban megjelent cikkünkben megkérdeztük olvasóinkat, mit szólnának egy ilyen tanfolyamhoz, hasznosnak találnák-e. Talán nem meglepő, de a közel 400 válaszadó 62%-a egyértelműen hasznosnak ítéli a kezdeményezést, 25%-uk pedig összekötné az elméleti oktatást gyakorlattal is. 9% azt válaszolta, inkább kutyajogsit kellene bevezetni, néhányan pedig (4%) úgy vélik, úgysem menne el senki egy ilyen képzésre. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros
Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt
A kínai kutyajogsi rendszer a közlekedésben már bevált pontozási módszer alapján működik, méghozzá elég szigorúan! A pontokat megszerezni is lehet, de gyorsan levonásra is kerülhetnek a kihágások után, aminek akár a kutya elkobzása is lehet a vége!

Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák
Összesen 24 mentőkutya és vezetője tett sikeres vizsgát Pécsett a hétvégén. A megmérettetésen több magyar csapat vett részt.

Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett
Ginger, a tehetséges golden retriever vált a Dél-Dunántúl egyetlen olyan romkutató keresőkutyájává, aki nemzetközi vizsgával rendelkezik, így nemzetközi szinten is bevethető lesz.

Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság! Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság!
Symba továbbra is a világ öt legjobb mentőkutyája közé tartozik: hétvégén sikerült megvédenie címét a legjobb bevetési mentőkutyák között. Hamarosan pedig újabb kihívással kell szembenéznie: közeledik a Mentőkutyás Világbajnokság!

Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái
Sümegen sikeres vizsgát tettek hazánk első polgárőrkutyái! Az ebek több hónapos képzésen vettek részt, ahol különböző feladatokat, parancsokat tanultak, hamarosan pedig szolgálatba is állhatnak.

Így zajlik egy vakvezető kutya vizsgája Így zajlik egy vakvezető kutya vizsgája
Kíváncsi vagy, milyen egy vakvezető kutya nagy megmérettetése a munkába állása előtt? A közelmúltban kutyájával, Fruttival, kiváló vizsgát tett Vincze Zsuzsa elmeséli!

Németországban is bevezetik a kutyajogsit Németországban is bevezetik a kutyajogsit
Kutyajogosítványt vezetnek be a német fővárosban. A fogadtatás egyelőre megoszló: van aki örül neki és támogatja, ám sok kutyás szinte sértésnek veszi az új szabályt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket Hírek - Címlapon
Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén Hírek - Címlapon
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén
fb-text