A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt!

2020. január 14., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kötelező Bécsben egy képzésen részt vennie annak, aki kutyát akar tartani. A program tavaly júliusban indult, és igen sikeres: már több mint ezer kezdő gazdi vett részt!



2019 nyarán indult Bécsben a kezdő kutyások számára szervezett képzés. A tanfolyamon kötelező részt vennie azoknak, akik kutyát terveznek magukhoz venni, vagy az elmúlt két évben nem tartották kutyát. A huzamosabb ideje gyakorló gazdik mentesülnek a képzés alól. 

 

A kurzus egyébként 40 euróba kerül, és nagyjából négy óra időtartamot ölel fel. A tananyagot kutyákkal foglalkozó szakértők állították össze és adják át a leendő- és friss gazdiknak. A tanfolyam alatt a kutyatartás és a kutyás életmód főbb alappilléreit érintik: honnan, hogyan vehet kutyát magához a leendő gazdi, hogyan kell gondozni a kutyát, valamint szó esik a kutyák tanításáról, neveléséről is. Ezek mellett külön hangsúlyt kapnak a kutyásokra vonatkozó szabályok, jogi vonatkozások. 

 

A képzés adja az alapot a vizsgázott városi kutya minősítés megszerzéséhez, amit egy elméleti és gyakorlati részből álló tanfolyam elvégzésével érdemelhetnek ki a kutya-gazda párosok. Ezzel a vizsgával rendelkező gazdik mentesülnek a 72 eurós évi ebadó alól. 

 

 

Maga a kurzus kötelező minden leendő kutyatartónak, záróvizsgát tenni azonban nem muszáj
Maga a kurzus kötelező minden leendő kutyatartónak, záróvizsgát tenni azonban nem muszáj
Fotó: wien.orf.at

 

 

A város által kiadott közlemény szerin indulás óta (azaz alig fél év alatt) már több mint ezer bécsi vett részt a képzésen. A program visszhangja is igen pozitív, még a gazdák részéről is. 

 

„Voltak, akik morogtak az elején, hogy nekik erre a tanfolyamra nincs szükségük, mivel így is kiismerik magukat a témában. De aztán éppen ezek az emberek adtak pozitív visszajelzést a tanfolyam után, hogy mégis hasznos volt. Voltak olyanok is, akik szomorúan látták be, hogy nem alkalmasak a kutyatartásra. A kurzusnak éppen ez a lényege” - idézi a 444.hu Eva Persy állatvédelmi ombudsmant.

 

 

***

 

 

A tavaly júniusban megjelent cikkünkben megkérdeztük olvasóinkat, mit szólnának egy ilyen tanfolyamhoz, hasznosnak találnák-e. Talán nem meglepő, de a közel 400 válaszadó 62%-a egyértelműen hasznosnak ítéli a kezdeményezést, 25%-uk pedig összekötné az elméleti oktatást gyakorlattal is. 9% azt válaszolta, inkább kutyajogsit kellene bevezetni, néhányan pedig (4%) úgy vélik, úgysem menne el senki egy ilyen képzésre. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell
Szépen ül, fekszik, tartja a szemkontaktust, hívásra odajön? Talán még trükköket is tud? Egy jólnevelt kutya igazi kincs, ehhez viszont a gazdi odaadó, türelmes útmutatása szükséges. A tanítás módja helyett arra szeretnénk rávilágítani, hogy mi mindenben segíthet, ha a legfontosabb parancsokat megtanítjuk kedvencünknek.

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros
Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt
A kínai kutyajogsi rendszer a közlekedésben már bevált pontozási módszer alapján működik, méghozzá elég szigorúan! A pontokat megszerezni is lehet, de gyorsan levonásra is kerülhetnek a kihágások után, aminek akár a kutya elkobzása is lehet a vége!

Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák
Összesen 24 mentőkutya és vezetője tett sikeres vizsgát Pécsett a hétvégén. A megmérettetésen több magyar csapat vett részt.

Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett
Ginger, a tehetséges golden retriever vált a Dél-Dunántúl egyetlen olyan romkutató keresőkutyájává, aki nemzetközi vizsgával rendelkezik, így nemzetközi szinten is bevethető lesz.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket Hírek - Címlapon
Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén Hírek - Címlapon
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén