A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén

2020. január 14., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem sokat gondolkodott, azonnal cselekedett az a szemtanú, aki észrevette, hogy egy férfi kölyökkutyákat tesz ki és hagy magára a 8-as főút mellett. A kiskutyák az életüket köszönhetik a talpraesett szemtanúnak!



A 8-as főút Litér melletti szakaszánál vette észre egy autó sofőrje, hogy az előtte haladó autóból egy férfi az út szélére tesz ki három kiskutyát, majd tovább akar hajtani. A szemtanúnak sikerült megállítania egy pillanatra a tettest, aki a számonkérésre csak “hebegett-habogott”, majd elhajtott. Az állatbarát szemtanút se kellett azonban félteni: lefotózta az autó rendszámát, és értesítette az állatvédőket és a rendőrséget. 

 

A részletes bejelentésnek hála fél órán belül meg is lett az elkövető, aki ellen a Veszprémi Megyei Rendőrkapitányság állatkínzás megalapozott gyanúja miatt eljárást is indított. 

 

Az elkövető házánál a rendőrség és az állatvédők további három kölyköt találtak és azok anyját. A férfi élettársa együttműködött, és lemondott az összes kölyökről, akik így mindannyian az állatvédőkhöz kerültek, akik gondoskodnak egészségügyi ellátásukról. Az anyakutya ivartalanítása is meg fog történni. Mint kiderül, ez már a harmadik alomja volt. A kölyköket apróhirdetési felületen árulták, ám mivel nem találtak vevőt, és állításuk szerint egy állatvédő szervezetnél is hiába próbálkoztak, erre a “megoldásra” jutottak. 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt! Hírek - Címlapon
Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt!
Beszakadt a jég a kutya alatt: a tűzoltók mentették meg Hírek - Címlapon
Beszakadt a jég a kutya alatt: a tűzoltók mentették meg