A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén

2020. január 14., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem sokat gondolkodott, azonnal cselekedett az a szemtanú, aki észrevette, hogy egy férfi kölyökkutyákat tesz ki és hagy magára a 8-as főút mellett. A kiskutyák az életüket köszönhetik a talpraesett szemtanúnak!



A 8-as főút Litér melletti szakaszánál vette észre egy autó sofőrje, hogy az előtte haladó autóból egy férfi az út szélére tesz ki három kiskutyát, majd tovább akar hajtani. A szemtanúnak sikerült megállítania egy pillanatra a tettest, aki a számonkérésre csak “hebegett-habogott”, majd elhajtott. Az állatbarát szemtanút se kellett azonban félteni: lefotózta az autó rendszámát, és értesítette az állatvédőket és a rendőrséget. 

 

A részletes bejelentésnek hála fél órán belül meg is lett az elkövető, aki ellen a Veszprémi Megyei Rendőrkapitányság állatkínzás megalapozott gyanúja miatt eljárást is indított. 

 

Az elkövető házánál a rendőrség és az állatvédők további három kölyköt találtak és azok anyját. A férfi élettársa együttműködött, és lemondott az összes kölyökről, akik így mindannyian az állatvédőkhöz kerültek, akik gondoskodnak egészségügyi ellátásukról. Az anyakutya ivartalanítása is meg fog történni. Mint kiderül, ez már a harmadik alomja volt. A kölyköket apróhirdetési felületen árulták, ám mivel nem találtak vevőt, és állításuk szerint egy állatvédő szervezetnél is hiába próbálkoztak, erre a “megoldásra” jutottak. 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Mosolyogva néz a földre a szelíd nap sugara…” – Vizsla Túra az őszülő kutyusokra írva Hírek - Címlapon
„Mosolyogva néz a földre a szelíd nap sugara…” – Vizsla Túra az őszülő kutyusokra írva
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő Hírek - Címlapon
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő