A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Sirály csapott le és vitt el egy csivavát Angliában

2019. július 24., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A kistestű kutyust a saját kertjükből rabolta el a madár, azóta nem látták. Gazdijai bíznak benne, hogy a madár ledobta, és így még életben lehet…Gizmo, a kis csivava kint bóklászott a kertben, ahogy máskor is. Egyszer csak a magasból lecsapott egy sirály, megragadta és elvitte magával a kiskutyát. Az eset után gazdija, Becca Hill hívott segítséget, bíznak abban, hogy a madár valahol ledobhatta Gizmót, és az még életben lehet. A döbbenetes jelenetnek egyébként Becca párja szemtanúja volt, éppen a kertben teregetett. 

 

Az angliai Paigntonban élő Beccáéknak Gizmo mellett még két csivavájuk van. Elmondása szerint hallottak már hasonló esetekről, amikor sirályok csaptak le apró termetű kutyákra, de soha nem gondolták, hogy velük is megeshet ilyen - írja a The Guradian. A portál madárvédelmi szakértőkre hivatkozva azt írja, szerencsére nem tipikus viselkedése ez a sirályoknak, és viszonylag ritkák is az ilyen esetek. 

 

 

Gizmoról azóta nincs hír, hogy kertjükből elragadta a sirály
Gizmoról azóta nincs hír, hogy kertjükből elragadta a sirály
Fotó: uk.news.yahoo.com

 

 

Sajnos az apró kutyák gazdáinak az égből jövő veszélyekre is oda kell figyelnie. Néhány éve hívta fel a figyelmet Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a veszélyre, amit az éjszakai kutyasétáltatás rejthet - ekkor vadásznak ugyanis az uhuk. Hatalmas ragadozómadarunk kénytelen egyre közelebb húzódni ugyanis a városokhoz, így előfordulhat, hogy kistestű kutyát is prédának tekinthet. 

A közelmúltban Írországból érkezett egy hír, miszerint egy hattyú támadott meg egy spánielt. A madár valószínűleg fenyegetve érezte magát a feléje úszó kutya miatt, ezért támadott. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká
Az ember legjobb barátja talán sohasem volt még ennyi figyelemmel körülrajongva, mint napjainkban. Honnan ered kötődésünk, és mikortól tekintünk rájuk kedvencként?

Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban
Hattyú támadott meg egy úszkáló spánielt - a fiókáit védő madár pillanatok alatt végzett a kutyával.

Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt
Rettegésben tartotta Cegléd kertvárosát egy őrjöngő kutya csütörtök este. Több kutyára is rátámadt, de még a telkek kerítései is alig-alig tudták megállítani: a kertekbe is megpróbált bejutni áldozatot keresve magának…

Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával
Csemer Boglárka énekesnő kiskutyáját a kezei közül tépte ki ősz végén egy kerítésen át kiszabadult amerikai bulldog, majd a szeme láttára végzett vele. Plusz nyolc napon túl gyógyuló traumatikus sérülést okozott Boggie-nak, az extrém fizikumú kutya őt is megtámadta.

5 kutyajó barátság 5 kutyajó barátság
Mindenkinek kell egy jóbarát, egy legjobb barát. Akire mindig számíthat, akivel játszhat, akivel együtt töltheti az idejét. Nincsenek ezzel másképp a kutyák sem. Ez a jó barát lehet egy másik kutya, egy falkatag, vagy a gazda. Ám megesik, hogy nem egy kutya-társ, vagy a gazda lesz a legjobb barát.

Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben
Életveszélyesen megsebesített egy kutyát egy vaddisznó a város szélén.

Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok
A kutyasétáltatás, kirándulás során bizony folyamatosan ébernek kell lennünk, hiszen a természetben járva a legkülönfélébb állatokkal (is) találkozhatunk - ezek pedig gyakran veszélyt jelenthetnek ránk és kedvenceinkre, még ha a legártalmatlanabbnak néznek is ki.

Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól
A közelmúltban történt tragédia négy ember életét követelte, és rengetegen szenvedtek sérüléseket. Ám van még egy áldozat, akiről nem lehetett hallani a hírekben: Iggy, az örökbefogadott kutya.

Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját
A velencei család kedvence nem csupán a ház udvarán, kerítésen belül volt, mikor meglőtték: feltehetően a kennelében pihent! A beagle élete szó szerint két milliméteren múlt!

Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt
A nagytestű bagolyfajtánk, az uhu egyre közelebb húzódik a városokhoz – a kistestű kutyákra akár veszélyt is jelenthet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon Hírek - Címlapon
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon
Kóbor kutyát találtak a bringások a túrájukon - ölbe kapták, úgy tekertek tovább Hírek - Címlapon
Kóbor kutyát találtak a bringások a túrájukon - ölbe kapták, úgy tekertek tovább