A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban

2023. február 10., 09:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Magyarország egyetlen mentő-tacskója is fáradhatatlanul kutat a romok között, hogy segíthessen a túlélőkön.



 

Immár több mint 150 magyar mentős és közel 30 kutya segít a földrengés súlytotta területeken a túlélők utáni kutatásban. A feladat rendkívül nehéz, még mindig érezhetőek az utórengések, éjszakánként igen erősek a fagyok, és az idő egyre csak telik – de a mentőcsapatok nem adják fel a reményt. Rendíthetetlenül dolgoznak azon, hogy minél több túlélőt menekíthessenek ki a romok alól.

 

Óriási segítséget nyújtanak a munkában a keresőkutyák: csalhatatlan szimatukkal, hallásukkal olyan helyeken is megtalálják a túlélőket, ahol egyébként nagyon nehezen lennének észlelhetőek.  

 

Még az ország legkisebb mentőkutyája is a helyszínen van: Smile, a kis tacskó is fáradhatatlanul dolgozik a romok között. Smile az Életjel mentőcsapat tagja: ők hat szakemberrel és négy kutyával érkeztek a helyszínre.

 

A magyar csapatok már közel 30 embert tudtak élve kimenteni a romok alól, valamint kutyákat és macskákat is. A munka pedig folytatódik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról
Több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában, nevét világszerte ismerik. Mancs, a hős mentőkutya emlékére nevezhetnek el egy teret Miskolcon.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Hírek - Címlapon
Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját Hírek - Címlapon
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját