A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban

2023. február 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Valaha ő is a bajbajutottak táborát erősítette, ma pedig a katasztrófa helyszínén kutat túlélők után. 

7.8 – a szám, amit egyre gyakrabban hallunk, mióta példátlan katasztrófa sújtott le Európa dél-keleti részére. Törökország, Ciprus, Jordánia, Libanon, Szíria, Grúzia, Örményország mellett még Irakban is érezhették a földrengés erejét. Rengetegen vesztették életüket a földrengés miatt, szerda reggel már arról számoltak be a hírek, hogy az áldozatok száma meghaladta a tízezret, miközben a sérültek száma is egyre nő. A túlélők utáni kutatás folyamatosan zajlik.

 

 

Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Fotó: Facebook/Baptista Szeretetszolgálat

 

 

Bár a területen nem ritkák a földrengések, a mostani eseményhez hasonló pusztítást emberemlékezet óta nem tapasztaltak Törökországban. Ahogy befutottak az első híradások, egy egész világ fogott össze, hogy segítsék az ott élőket. Sorra indultak útnak a kutató-mentőcsapatok, köztük Magyarországról is több mentőkutyás egység érkezett a helyszínre:

 

Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Fotó: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

 

 

A speciális képzésnek, megannyi gyakorlással töltött órának, éles bevetésen szerzett tapasztalatoknak és elszántságuknak köszönhetően már 12 túlélőt sikerült kimentenie a romok alól a magyar mentőcsapatoknak.

 

Níla, a mentőkutya is repülőre szállt gazdájával. Mosolyából ítélve nehéz elképzelni, milyen megpróbáltatások várnak rá az elkövetkező napokban, ahol emberek ezrei dolgoznak azon, hogy felkutassák mindazokat, akik életben maradtak.

 

De ő talán még jobban tudja, mit jelent várni arra, hogy valaki segítő kezet nyújtson felé. A kutya, akit egykor Lujzinak hívtak, szintén a bajbajutottak közé tartozott, mígnem a Tetovált Állatmentők szárnyaik alá vették, és megmentették életét. Most pedig már ő is ott van a helyszínen, és az életét kockáztatva fésüli át a romokat túlélők után.

 

 

 

 

Níla esete is mutatja, milyen kincseket dobnak el maguktól az emberek, ám ha szerencséjük van, akkor érkezik valaki, aki meglátja ezekben a reménykedő kutyusokban a lehetőséget.

 

Az alábbi képen a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület egyik négylábú tagját, Kevlárt láthatjuk, aki szintén Törökországban segédkezik jelenleg. Ám a szövegben olvashatunk a Kóborka Állatvédő Egyesület egykori védencéről is: Gino, a „rossz kutya” senkinek sem kellett itthon. Ki hinné, hogy lavinakutya lett belőle Ausztriában?

 

Nagyon sok hozzájuk hasonló négylábú éldegél a menhelyeken, holott egy kis segítséggel, törődéssel megmutathatnák a bennük rejlő csodát - akár életeket is menthetnének, ahogy Níla és Gino teszik.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket
Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Váratlan fordulatot vett a legénybúcsú, amikor meghallották egy kutya segélykérő ugatását Váratlan fordulatot vett a legénybúcsú, amikor meghallották egy kutya segélykérő ugatását
A szomorú bernáthegyi ott hevert a térdig érő sárban, és csak várta, hogy valaki segítsen rajta...

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján! Hírek - Címlapon
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján!
Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot Hírek - Címlapon
Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot