A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban

2023. február 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Valaha ő is a bajbajutottak táborát erősítette, ma pedig a katasztrófa helyszínén kutat túlélők után. 

7.8 – a szám, amit egyre gyakrabban hallunk, mióta példátlan katasztrófa sújtott le Európa dél-keleti részére. Törökország, Ciprus, Jordánia, Libanon, Szíria, Grúzia, Örményország mellett még Irakban is érezhették a földrengés erejét. Rengetegen vesztették életüket a földrengés miatt, szerda reggel már arról számoltak be a hírek, hogy az áldozatok száma meghaladta a tízezret, miközben a sérültek száma is egyre nő. A túlélők utáni kutatás folyamatosan zajlik.

 

 

Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Fotó: Facebook/Baptista Szeretetszolgálat

 

 

Bár a területen nem ritkák a földrengések, a mostani eseményhez hasonló pusztítást emberemlékezet óta nem tapasztaltak Törökországban. Ahogy befutottak az első híradások, egy egész világ fogott össze, hogy segítsék az ott élőket. Sorra indultak útnak a kutató-mentőcsapatok, köztük Magyarországról is több mentőkutyás egység érkezett a helyszínre:

 

Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Fotó: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

 

 

A speciális képzésnek, megannyi gyakorlással töltött órának, éles bevetésen szerzett tapasztalatoknak és elszántságuknak köszönhetően már 12 túlélőt sikerült kimentenie a romok alól a magyar mentőcsapatoknak.

 

Níla, a mentőkutya is repülőre szállt gazdájával. Mosolyából ítélve nehéz elképzelni, milyen megpróbáltatások várnak rá az elkövetkező napokban, ahol emberek ezrei dolgoznak azon, hogy felkutassák mindazokat, akik életben maradtak.

 

De ő talán még jobban tudja, mit jelent várni arra, hogy valaki segítő kezet nyújtson felé. A kutya, akit egykor Lujzinak hívtak, szintén a bajbajutottak közé tartozott, mígnem a Tetovált Állatmentők szárnyaik alá vették, és megmentették életét. Most pedig már ő is ott van a helyszínen, és az életét kockáztatva fésüli át a romokat túlélők után.

 

 

 

 

Níla esete is mutatja, milyen kincseket dobnak el maguktól az emberek, ám ha szerencséjük van, akkor érkezik valaki, aki meglátja ezekben a reménykedő kutyusokban a lehetőséget.

 

Az alábbi képen a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület egyik négylábú tagját, Kevlárt láthatjuk, aki szintén Törökországban segédkezik jelenleg. Ám a szövegben olvashatunk a Kóborka Állatvédő Egyesület egykori védencéről is: Gino, a „rossz kutya” senkinek sem kellett itthon. Ki hinné, hogy lavinakutya lett belőle Ausztriában?

 

Nagyon sok hozzájuk hasonló négylábú éldegél a menhelyeken, holott egy kis segítséggel, törődéssel megmutathatnák a bennük rejlő csodát - akár életeket is menthetnének, ahogy Níla és Gino teszik.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról
Több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában, nevét világszerte ismerik. Mancs, a hős mentőkutya emlékére nevezhetnek el egy teret Miskolcon.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál „Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban Hírek - Címlapon
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban
Sokkal ősibb a kutyák és az ember kapcsolata, mint azt valaha gondolták Hírek - Címlapon
Sokkal ősibb a kutyák és az ember kapcsolata, mint azt valaha gondolták