A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban

2023. február 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Valaha ő is a bajbajutottak táborát erősítette, ma pedig a katasztrófa helyszínén kutat túlélők után.



 

7.8 – a szám, amit egyre gyakrabban hallunk, mióta példátlan katasztrófa sújtott le Európa dél-keleti részére. Törökország, Ciprus, Jordánia, Libanon, Szíria, Grúzia, Örményország mellett még Irakban is érezhették a földrengés erejét. Rengetegen vesztették életüket a földrengés miatt, szerda reggel már arról számoltak be a hírek, hogy az áldozatok száma meghaladta a tízezret, miközben a sérültek száma is egyre nő. A túlélők utáni kutatás folyamatosan zajlik.

 

 

Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Trafy, a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyája Törökországban
Fotó: Facebook/Baptista Szeretetszolgálat

 

 

Bár a területen nem ritkák a földrengések, a mostani eseményhez hasonló pusztítást emberemlékezet óta nem tapasztaltak Törökországban. Ahogy befutottak az első híradások, egy egész világ fogott össze, hogy segítsék az ott élőket. Sorra indultak útnak a kutató-mentőcsapatok, köztük Magyarországról is több mentőkutyás egység érkezett a helyszínre:

 

Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Níla, az örökbefogadott kutya útra készen a törökországi földrengés helyszínére
Fotó: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

 

 

A speciális képzésnek, megannyi gyakorlással töltött órának, éles bevetésen szerzett tapasztalatoknak és elszántságuknak köszönhetően már 12 túlélőt sikerült kimentenie a romok alól a magyar mentőcsapatoknak.

 

Níla, a mentőkutya is repülőre szállt gazdájával. Mosolyából ítélve nehéz elképzelni, milyen megpróbáltatások várnak rá az elkövetkező napokban, ahol emberek ezrei dolgoznak azon, hogy felkutassák mindazokat, akik életben maradtak.

 

De ő talán még jobban tudja, mit jelent várni arra, hogy valaki segítő kezet nyújtson felé. A kutya, akit egykor Lujzinak hívtak, szintén a bajbajutottak közé tartozott, mígnem a Tetovált Állatmentők szárnyaik alá vették, és megmentették életét. Most pedig már ő is ott van a helyszínen, és az életét kockáztatva fésüli át a romokat túlélők után.

 

 

 

 

Níla esete is mutatja, milyen kincseket dobnak el maguktól az emberek, ám ha szerencséjük van, akkor érkezik valaki, aki meglátja ezekben a reménykedő kutyusokban a lehetőséget.

 

Az alábbi képen a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület egyik négylábú tagját, Kevlárt láthatjuk, aki szintén Törökországban segédkezik jelenleg. Ám a szövegben olvashatunk a Kóborka Állatvédő Egyesület egykori védencéről is: Gino, a „rossz kutya” senkinek sem kellett itthon. Ki hinné, hogy lavinakutya lett belőle Ausztriában?

 

Nagyon sok hozzájuk hasonló négylábú éldegél a menhelyeken, holott egy kis segítséggel, törődéssel megmutathatnák a bennük rejlő csodát - akár életeket is menthetnének, ahogy Níla és Gino teszik.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban Hírek - Címlapon
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban
Sokkal ősibb a kutyák és az ember kapcsolata, mint azt valaha gondolták Hírek - Címlapon
Sokkal ősibb a kutyák és az ember kapcsolata, mint azt valaha gondolták