A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban

2023. február 09., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Folyamatosan dolgoznak a magyar mentőcsapatok és mentőkutyák, hogy minél több túlélőn segíthessenek. Már több mint 20 embert mentettek ki sikeresen a romok alól – valamint egy kutyát és egy macskát is. Hisz minden élet számít!



 

Az MTI szerda esti közlése szerint a magyar alakulatok már 21 túlélőt, köztük 5 gyereket mentettek ki a romok alól. A munka folyamatosan zajlik, hisz legnagyobb ellenség az idő. Sok mentés több órányi ásást igényel, mire ki tudják emelni a romok alatt rekedt túlélőt.

 

A törökországi földrengés helyszínén immár hét magyar mentőcsapat dolgozik fáradhatatlanul: összesen 156 fő és 28 keresőkutya.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a HUNOR mentőcsapat már 17 túlélőt, köztük három gyermeket mentett ki sikeresen a romok alól, és továbbra is dolgoznak az oldalára dőlt húszemeletes épület romjainál, Antakya városában. Kimentettek továbbá egy kutyát és egy macskát is élve.

A túlélők mellett huszonkét ember holttestét is kiemelték már a romok alól.

Munkájukat az erős fagyok is nehezítik, de rendíthetetlenül követik a keresőkutyákat, és a romok alól hallható hangokat.

 

 

 

 

„A túlélők romok alatti helyzetét keresőkutyák, vékony résekbe is bedugható keresőkamerák és akusztikus személykeresők segítségével határozzák meg. A túlélők helyzetének beazonosítása után törnek utat hozzájuk, ami gyakran órákba telik.

A törmelék és többtonnás vasbetondarabok elmozdítását és rögzítését úgy kell elvégezni, hogy biztonságosan hozzá tudjanak férni a sérültekhez. A kimentésüket követően az egészségügyi személyzet megvizsgálja és elsősegélyben részesíti őket, majd átadják a sérülteket a török hatóságoknak.” – írják.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról
Több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában, nevét világszerte ismerik. Mancs, a hős mentőkutya emlékére nevezhetnek el egy teret Miskolcon.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál „Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját Hírek - Címlapon
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját
Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban Hírek - Címlapon
Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban