A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban

2023. február 09., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Folyamatosan dolgoznak a magyar mentőcsapatok és mentőkutyák, hogy minél több túlélőn segíthessenek. Már több mint 20 embert mentettek ki sikeresen a romok alól – valamint egy kutyát és egy macskát is. Hisz minden élet számít! 

Az MTI szerda esti közlése szerint a magyar alakulatok már 21 túlélőt, köztük 5 gyereket mentettek ki a romok alól. A munka folyamatosan zajlik, hisz legnagyobb ellenség az idő. Sok mentés több órányi ásást igényel, mire ki tudják emelni a romok alatt rekedt túlélőt.

 

A törökországi földrengés helyszínén immár hét magyar mentőcsapat dolgozik fáradhatatlanul: összesen 156 fő és 28 keresőkutya.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a HUNOR mentőcsapat már 17 túlélőt, köztük három gyermeket mentett ki sikeresen a romok alól, és továbbra is dolgoznak az oldalára dőlt húszemeletes épület romjainál, Antakya városában. Kimentettek továbbá egy kutyát és egy macskát is élve.

A túlélők mellett huszonkét ember holttestét is kiemelték már a romok alól.

Munkájukat az erős fagyok is nehezítik, de rendíthetetlenül követik a keresőkutyákat, és a romok alól hallható hangokat.

 

 

 

 

„A túlélők romok alatti helyzetét keresőkutyák, vékony résekbe is bedugható keresőkamerák és akusztikus személykeresők segítségével határozzák meg. A túlélők helyzetének beazonosítása után törnek utat hozzájuk, ami gyakran órákba telik.

A törmelék és többtonnás vasbetondarabok elmozdítását és rögzítését úgy kell elvégezni, hogy biztonságosan hozzá tudjanak férni a sérültekhez. A kimentésüket követően az egészségügyi személyzet megvizsgálja és elsősegélyben részesíti őket, majd átadják a sérülteket a török hatóságoknak.” – írják.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban 23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban
Élelem és víz nélkül élt túl három hetet a romok alatt Alex, a husky. Rettentően legyengült, de hálásan nyalogatta meg megmentőit.

Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban
"A romok közül még ma is hallani kétségbeesett ugatást és nyávogást" - Egy nemzetközi állatmentő szervezetnek köszönhetően újra egymásra találhatnak gazdik és kedvenceik, akiknek a katasztrófa miatt el kellett válniuk egymástól.

Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban
Csodával határos módon találtak rá arra a kutyusra is, aki 6 napot töltött a romok alatt, amikor az egyik rengés során a ház maga alá temette a benne lakókkal együtt. A hűséges négylábú elhunyt gazdája testét őrizte, meg sem próbált kiszabadulni mellőle. Az őket megtaláló csapatnak komoly erőfeszítésébe került, hogy rávegye a négylábút, hogy elmozduljon szeretett embere mellől. Az esetről Csenay Tekinbas, a helyi Haytap állatvédő csoport képviselője számolt be.

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját Hírek - Címlapon
Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját
Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban Hírek - Címlapon
Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban