A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!

2023. május 08., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.



 

Súlyos sérüléseket szenvedett Vinka, a német vizsla, miután kirándulásuk alatt lezuhant egy szikláról.  A kutya segítségére a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett: mentése után azonnal állatorvoshoz is szállították, hogy kezelése mielőbb megkezdődhessen.

 

Sérülései nagyon súlyosak voltak, így kevés ok volt bizakodni. Először stabilizálni kellett annyira az állapotát, hogy műthető legyen. Szerencsére azonban jó hírek érkeztek az állapotáról: úgy néz ki, a nehezén már túl van. Az esés következtében több sérülést is szerzett ( pl.: légmell) és voltak kritikus pillanatai a mentésnek. Most a gyógyulás az egyetlen feladata – írja a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Hírek - Címlapon
Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Hogyan találnak haza a kutyák? Hírek - Címlapon
Hogyan találnak haza a kutyák?