A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Színes festékpor és kutyák - így születnek a lenyűgöző fotók

2019. január 22., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Egy kanadai fotós fantasztikus, álomszerű fotókat készít kutyákról. A képek különlegességét nem csak a látásmód és különleges fények adják: a kutyák bundájára színes festékport szórt, így fotózta őket mozgásuk közben. A feladat nehéz volt, de az eredmény lenyűgöző!Jess Bell, kanadai fotós kedvenc témája és modelljei az állatok, azon belül az ember legjobb barátai, a kutyák. A megszokott kutyaportrék helyett valami mást akart kipróbálni, így egy német fotós példaképe inspirációjára egy nem mindennapi ötlet kivitelezésébe fogott bele. A tervből pedig valóság lett, nem is akármilyen: lenyűgöző, energikus és szemet gyönyörködtető képek születtek.

 

 

True, az ausztrál juhász
True, az ausztrál juhász

 

 

A projekthez kutyás barátai segítségét kérte Jess. A kutyák bundájára színes festékpor került, ami mozgás közben leszóródott róluk - a fotósnak bizony észnél kellett lennie, hogy elkaphassa a legmegfelelőbb pillanatot. A technika egyedi, megismételhetetlen képeket eredményezett. A festékpor kihangsúlyozza a kutyák mozdulatát, különleges lendületet ad a képeknek.

 

 

Nyero, a mudi
Nyero, a mudi

 

 

Gemma és Lyric
Gemma és Lyric

 

 

A fotós a gazdik segítségével minden kutyának más színű port választott annak alapján, milyen a kutya bundája és a személyisége. Jess egyébként a honlapján ír a technikáról: olyan festékport használt a képekhez, mely környezet- és bőrbarát. Fő összetevője a kukoricakeményítő, ezekhez keverték a pigmenteket, melyek javarészt növényi eredetűek.  

 

 

Cohen, az ausztrál juhász pinkben
Cohen, az ausztrál juhász pinkben

 

 

Tenacity, a mudi
Tenacity, a mudi

 

 

A port úgy viszik fel a kutyák bundájára, vagy épp környezetébe, hogy az véletlenül se jusson az állatok szemébe és légutaiba. Hogy ezt elérjék, csak a nyaktól hátrébb lévő testrészekre visznek fel a porból, és kizárólag előre haladó mozgást végeztetnek velük. Amint az adott négylábú modellről elkészültek a képek, azonnal letörlik a bundájukat. Egy szakmai fortélyt is felfedett: a világos színű kutyáknál inkább fehér színű port használnak, amit utólag szerkesztenek színesre a számítógépen.

 

 

Rush, a border collie
Rush, a border collie


 

Gemma, a keverék
Gemma, a keverék

 

 

Egy doberman narancs porral
Egy doberman narancs porral

 

 

Játék közben fotózáshoz is használható a por
Játék közben fotózáshoz is használható a por 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
A kreatív fotós olyan szemszögből kapta lencsevégre négylábú barátainkat, ahogy nekünk még sose jutott eszünkbe: alulról. Izgalmas képek kutyákról, ahogy még sosem láttuk!

Ilyen az élet kutyával Ilyen az élet kutyával
A hétköznapi apró dolgok azok, amik a legjobbak a kutyás létben - és valljuk be, minden percét élvezzük, el se tudjuk már képzelni nélkülük az életünket. Ezekről az apró kedvességekről, szívmelengető, olykor vicces jelenetekről készített rajzokat a spanyol művész, remekül megragadva a pillanatokat.

Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói
Ismét gyönyörű képek versengtek az Év Kutyafotósa versenyen - a zsűrit bizonyára megizzasztották, de meglettek a nyertesek, akik között idén is találhatunk magyar fotósokat!

A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác
Megőrül az internet népe a világ talán legcukibb élőszobráért. Nem csoda, hisz annak közreműködője egy igen tehetséges kiskutya!

Tarts egy perc szünetet és relaxálj ezekkel a kutyákkal Tarts egy perc szünetet és relaxálj ezekkel a kutyákkal
Egy fotós olyan pillanatban kapja lencsevégre a kutyákat, amikor azok teljes nyugodtság állapotában vannak. Képein olyanok a kutyusok, mintha meditálnának. Nem csak nézegetni jó ezeket a békét árasztó képeket, de mi is átvehetjük ezt az érzést!

Szeresd az állatokat! - Plakátok a ‘30-as évekből az állatok védelméért Szeresd az állatokat! - Plakátok a ‘30-as évekből az állatok védelméért
Szívmelengető plakátok készültek az 1930-as évek Amerikájában, hogy felhívják a figyelmet az állatok védelmére. A plakátokon nem csak kutyák, de macskák és lovak is megjelennek - hiszen mindannyian vágynak a szeretetünkre és törődésünkre.

Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon
Minden kutyabolond ilyen fotókra vágyik: a jegyespárról készült képeken megelevenedik Walt Disney klasszikusának kedves jelenete. Természetesen a kutyák sem maradhattak le a képekről!

Bájos illusztrációk a kutyások hétköznapjairól Bájos illusztrációk a kutyások hétköznapjairól
A különleges kutyás élmények élénken élnek emlékezetünkben: ilyen egy nagy kirándulás, egy izgalmas közös verseny, vagy egy kutyás találkozó. Mégis, az igazán szoros kutya-gazdi kapcsolat a szürke hétköznapokon alakul ki - élvezzük hát ki őket!

8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva 8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva
Imádjuk a kutyánkat. És ezt nem csak úgy mondjuk. Számunkra a kutya családtag, barát is. Sőt, gyakran meg szoktuk jegyezni: lassan jobban szeretem a kutyámat, mint az embereket.

Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét
Minden kutya más. Nemcsak a nagysága, kinézete, de a személyisége is. Gazdiként tudjuk, hogy kedvencünknek is ezer arca van: más arckifejezése van, amikor kíváncsi, ha álmos, vagy ha játékos kedve van. Egy fotós ezt a sokszínűséget szerette volna megragadni képein. Lássuk, sikerült-e neki!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szuperhősök négy lábon: tekints be a K-9 kutyák izgalmas életébe! Hírek - Címlapon
Szuperhősök négy lábon: tekints be a K-9 kutyák izgalmas életébe!
Petíció indult Angliában az állatvédelem szigorításáért miután leszúrtak egy rendőrkutyát Hírek - Címlapon
Petíció indult Angliában az állatvédelem szigorításáért miután leszúrtak egy rendőrkutyát