A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szokatlan kéréssel fordult a kisdiák a tanárához a kutyája kapcsán

2023. október 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Behozhatnám a suliba a kutyám? - tette fel a kérdést a bátortalan kisfiú. De mit válaszolt a tanárnéni?



 

Az életben a legfontosabb leckéket nem a tankönyvekben találjuk meg, és nem is a hangzatos beszédekben. Sokszor a szívünkben lelhetünk rájuk. Egy kis fehér szőrmók is tudna mesélni erről, aki Peruban él családjával.

 

Gazdija, az általános iskolás Lopez egy nap félénken megközelítette a tanárnőjét, majd elmesélte neki, hogy az utóbbi időben nehézségek támadtak otthon, és családjában senki nincs, aki vigyázni tudna kedvencére. Pequeña, vagyis Picúr egyedül van odahaza, és már alig várja, hogy kisgazdája hazaérjen délutánonként. A gondolat, hogy kiskutyája otthon szomorkodik, a kisfiút is elszomorította. Nem tudott figyelni az órákon, és ez egyre jobban befolyásolta a tanulmányait is.

 

 

 

 

„Egy kicsit ideges volt, amikor megkérdezte tőlem, hogy Pequeña eljöhetne-e vele az iskolába. Beleegyeztem. Szerettem volna biztosítani a támogatásomról, hogy jól érezze magát hűséges kis pajtásával” - mesélte meghatottam a tanárnő, Ali Bonilla Esteban.

 

Habár meglehetősen szokatlan döntés volt ez, mégsem esett nehezére meghozni. Nyilvánvaló volt, hogy jól döntött, hiszen a kisfiú egyenesen kivirult, mióta vele lehet kedvence. Pequeña is jól érezte magát, és nagyon ügyesen viselkedett, így a próbanap óta bármikor elkísérheti gazdiját a suliba, ha úgy alakul a helyzet.

 

 

A kiskutya és gazdája az iskolában
A kiskutya és gazdája az iskolában
Fotó: Ali Bonilla Esteban

 

 

És ennek mindenki nagyon örül: „Látványosan javult a diákok hangulata az osztályomban” - lelkendezett a tanárnő. „Mára már ő is családtag lett nálunk, és nagyon örülünk, hogy velünk van.”

 

A boldogság és a béke néha egészen különös formát ölt. Olykor elegendő, ha egy kiskutya toppan be a terembe, és mindenki mosolyogni kezd.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Ali Bonilla Esteban

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Hírek - Címlapon
Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Hírek - Címlapon
Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit