A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szokatlan kéréssel fordult a kisdiák a tanárához a kutyája kapcsán

2023. október 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Behozhatnám a suliba a kutyám? - tette fel a kérdést a bátortalan kisfiú. De mit válaszolt a tanárnéni? 

Az életben a legfontosabb leckéket nem a tankönyvekben találjuk meg, és nem is a hangzatos beszédekben. Sokszor a szívünkben lelhetünk rájuk. Egy kis fehér szőrmók is tudna mesélni erről, aki Peruban él családjával.

 

Gazdija, az általános iskolás Lopez egy nap félénken megközelítette a tanárnőjét, majd elmesélte neki, hogy az utóbbi időben nehézségek támadtak otthon, és családjában senki nincs, aki vigyázni tudna kedvencére. Pequeña, vagyis Picúr egyedül van odahaza, és már alig várja, hogy kisgazdája hazaérjen délutánonként. A gondolat, hogy kiskutyája otthon szomorkodik, a kisfiút is elszomorította. Nem tudott figyelni az órákon, és ez egyre jobban befolyásolta a tanulmányait is.

 

 

 

 

„Egy kicsit ideges volt, amikor megkérdezte tőlem, hogy Pequeña eljöhetne-e vele az iskolába. Beleegyeztem. Szerettem volna biztosítani a támogatásomról, hogy jól érezze magát hűséges kis pajtásával” - mesélte meghatottam a tanárnő, Ali Bonilla Esteban.

 

Habár meglehetősen szokatlan döntés volt ez, mégsem esett nehezére meghozni. Nyilvánvaló volt, hogy jól döntött, hiszen a kisfiú egyenesen kivirult, mióta vele lehet kedvence. Pequeña is jól érezte magát, és nagyon ügyesen viselkedett, így a próbanap óta bármikor elkísérheti gazdiját a suliba, ha úgy alakul a helyzet.

 

 

A kiskutya és gazdája az iskolában
A kiskutya és gazdája az iskolában
Fotó: Ali Bonilla Esteban

 

 

És ennek mindenki nagyon örül: „Látványosan javult a diákok hangulata az osztályomban” - lelkendezett a tanárnő. „Mára már ő is családtag lett nálunk, és nagyon örülünk, hogy velünk van.”

 

A boldogság és a béke néha egészen különös formát ölt. Olykor elegendő, ha egy kiskutya toppan be a terembe, és mindenki mosolyogni kezd.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Ali Bonilla Esteban

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Hírek - Címlapon
Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Hírek - Címlapon
Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit