A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban

2020. március 30., 11:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.



A koronavírus járvány kiemelt hősei azok a férfiak és nők, akik az egészségügyben dolgoznak, és az élvonalban küzdenek a betegekért. Több országban is katasztrofális a helyzet, túlterheltek és megfeszített erővel dolgoznak nap nap után. Így van ez az Egyesült Államokban is. Susan Ryan sürgősségi orvosként dolgozik az egyik coloradoi klinikán, ahol eddig nem tapasztalt nyomás nehezedik a személyzetre. De van valaki, aki hősiesen kiáll mellettük, akinek lényéből mindnyájan erőt meríthetnek: Wynn, a terápiás tanuló kutya.  

 

Az egyéves labrador retriever a Canine Companions szervezet tanonca, ahol fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek és veteránok számára képeznek ki segítőkutyákat, méghozzá díjmentesen. Wynn jelenleg a Rose Medical Center-ben végzi áldásos tevékenységét - ha bárkinek szüksége lenne egy kis szünetre, szeretne feltöltődni, elfeledkezni a nehézségekről, bátran fordulhat hozzá.

 

 

Wynn, a labrador retriever és nevelője a kórházban egy csendes pillanatban
Wynn, a labrador retriever és nevelője a kórházban egy csendes pillanatban
Fotó: Facebook/Canine Companions

 

 

„Óriási segítséget nyújt, ő a mi kis mentőövünk, hiszen borzasztóan stresszes, szorongással tűzdelt időszak ez számunkra. Néha túl elfoglaltak vagyunk ahhoz is, hogy teret adjunk a félelemnek.” - mondta el az orvos.

 

A labrador a szociális munkások belső irodáiban kapott helyet, ahol a dolgozók bármikor meglátogathatják, ha egy kis szeretetre van szükségük. (Természetesen a kötelező kézmosást, fertőtlenítést követően simogathatják meg.) Hangulatos világítás és meditációs zene fogadja a szobába lépőket, így ha csak egy rövid időre is, de megfeledkezhetnek a gondokról Wynn üdítő társaságában, mielőtt visszatérnének feladataikhoz.

 

„Olyan dolgokat látunk és hallunk, amilyet eddig még sosem, és ez borzasztóan megvisel minket. Itt jön képbe a kutya. Társaságában egy pillanatra kikapcsolhatjuk a zajt, megfeledkezhetünk a bajról és visszatérhetünk a jelenbe.”  

 

 

A kutya jelenléte örömet és megnyugvást hoz a kórház személyzetének
A kutya jelenléte örömet és megnyugvást hoz a kórház személyzetének
Fotó: Facebook/Canine Companions

 

 

Susant mélyen megérintette az emberek összetartása és az, ahogyan kiállnak az egészségügyi dolgozók mellett. Amerikában is útjára indult egy mozgalom, melynek keretében mindenki, aki kedvet érez hozzá, este nyolc órakor kiállhat az erkélyre vagy otthona ablakából tapsolva mondhat köszönetet mindazoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak az emberekért ezekben a vészterhes időkben is.

 

A nap fénypontja azonban az, amikor találkozhat négylábú neveltjével: "a kutyák igazi angyalok, akik mellettünk állnak, és odaadóan, feltétel nélküli szeretettel segítenek át a mindennapokon."

 

Wynn körülbelül 18-22 hónapos koráig marad nevelője mellett, majd megkezdődik „szakképzése”, a jellemének megfelelő tevékenységi körben. Addig is felbecsülhetetlen segítséget nyújt a kórházi személyzetnek. Akik pedig szívesen elnézegetnék a felcseperedő generációt, a szervezet kölyök-kameráján keresztül élőben nézhetik a leendő terápiás és segítőkutyák mindennapjait.

 

 

 

 

 

Forrás: cesarsway.com, cnn.com
Indexkép forrás: Facebook/Canine Companions

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyákat képezhetnek ki a koronavírus kiszagolására Hírek - Címlapon
Kutyákat képezhetnek ki a koronavírus kiszagolására
Az álmos vizsla és az ébresztőóra esete Hírek - Címlapon
Az álmos vizsla és az ébresztőóra esete