A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tippek, hogyan lehet kedvenced boldog kutya nyáron is

2018. június 30., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Örömünkre itt a nyár, és ez egyet jelent a hosszú sétákkal kedvencünkkel, a parton töltött játékkal vagy esti sütögetéssel. A boldog együtt töltött időn kívül oda kell figyelnünk pár dologra, hogy kutyusunk egész nyáron boldog és egészséges legyen.



Legtöbben szeretjük a meleg időt, ám a nyári időszak barátainknak nem olyan egyszerű. Tudtad, hogy a meleg mellett más dolgokra is figyelnünk kell, hogy kedvencünk 100%-osan jól érezze magát?

 

Nyáron tapasztalhatsz kutyusodnál a semmiből fellépő viszketést: sok kutyus szenved ételallergiában, aminek egyik tünete lehet a bőrirritáció, a vakarózás. Ha ezt a tünetet tapasztalod kedvencednél, kerüld el az olyan összetevőket, mint a szója, csirke, vagy a hozzáadott adalékanyagok.
Ugyanakkor viszketést okozhatnak az egyéb allergiák is, mint például a pollenallergia. Ez ellen úgy védekezhetsz legkönnyebben, ha a séta alatt elkerülöd azokat a területeket, ahol a viszketés jelentkezik.

 

Ha a Gazdi odafigyel, a kedvencnek is felhőtlen lehet a jókedve
Ha a Gazdi odafigyel, a kedvencnek is felhőtlen lehet a jókedve

 

Kutya szénanátha – Bizony egy létező dolog!

Sajnos ahogy az embereket, úgy a kutyákat sem kíméli az allergia. Sok kutyatulajdonos van, aki nem is tudja, hogy kutyája esetleg allergiában szenved, mivel a kutyáknál másként jelentkeznek a tünetek, mint nálunk. Ha a legjobb barátodon ezeket a jeleket észleled nyáron, akkor lehetséges, hogy allergiás:

kedvenced sokat vakaródzik vagy rágcsálja teste valamelyik részét,
nyalogatja vagy harapdálja mancsát,
ha fejét a padlóba vagy a bútorokhoz dörzsöli

Szerencsére segíthetsz neki enyhíteni az allergia okozta viszketést, YuMEGA Itchy Dog táplálékkiegészítővel, ami erősíti a bőr természetes védekező képességét!

 

A kutya is lehet allergiás
A kutya is lehet allergiás

 

Figyelj kutyusod bőrére a nyári időszakban

A szénanátha nem az egyetlen dolog, amire oda kell figyelned kedvenced bőre egészségének megőrzése érdekében. A rövid és a világos szőrzetű kutyák bőre könnyen leéghet a napon! Mivel a kutyák bőre érzékenyebb, ezért az enyhe kipirosodásból és irritációból súlyosabb napégés is lehet! Használj kutyáknak való naptejet vagy tartsd árnyékban kedvenced. Te se szeretsz cipő nélkül járkálni a forró betonon, ahogy a kutyusod se, vigyázz a tappancsának épségére! A hosszabb sétákat próbáld meg a reggeli és esti órákra időzíteni.

 

Kerti sütögetés alkalmával is gondoskodj kedvenced pocakjáról

Sok kutyus szeret egy-egy falat húst, vagy kolbászt lopkodni a vacsorából, ha pedig vendégeket is meghívsz a kertipartira, megesik, hogy ők is adnak egy-egy jutalomfalatot a kedvencednek, hisz ki tud ellenállni egy aranyosan néző szempárnak ugye? Ezek az ételek – amik normál esetben nincsenek a kutya étrendjében – megterhelhetik az emésztésüket. Néhány tanács, hogy elkerüld a bajokat:

  • Állíts fel néhány fontos szabályt!
    • Ha kutyusod figyelme könnyen elkalandozik, meggondolandó a kerti parti idejére bezárni a házba, vagy pórázra tenni, hogy távol tarthasd a forró grilltől.
    • Összejövetelek vagy piknik alkalmával kérd meg vendégeidet, hogy ne etessék kutyusodat.
  • Mikor menj állatorvoshoz
    ​Egy kolbász okozta gyomorrontás nem mulatságos dolog, de nem is veszélyes. Azonban, ha kutyád a felsoroltak közül valamit megevett, ajánlott felkeresned az állatorvosod, mivel néhány étel mérgező lehet számára:
    • Csokoládé
    • Alkohol
    • Üdítőitalok vagy édességek, amik mesterséges édesítőszert tartalmaznak
    • Főtt csontok
    • Kint hagyott vegyszerek (műtrágya, gyomírtó, stb.)
    • Rovar riasztó

 

Tűző napon, nagy melegben kerüljük az aktivitást: inkább a reggeli és esti órákra időzítsük azt!
Tűző napon, nagy melegben kerüljük az aktivitást: inkább a reggeli és esti órákra időzítsük azt!

 

 

6 kockázatos dolog a kutya számára a nyári időszakban

 

  • Főtt csont – kerti sütés vagy piknik után ne add oda kutyádnak a csontot, mert fulladást vagy egy szilánk belső vérzést is okozhat!
  • Kerti növények – néhány növény a kert körül mérgező lehet az állatok számára
  • Hőguta – ne hagyd kedvenced a kocsiban, zárt helyeken, az udvaron is biztosíts neki árnyékot!
  • Sütés alkalmával vigyázz a homokra, kavicsra, kövekre csöpögött zsírral, mert a kutya megeheti ezeket, ami egyet jelent az állatorvossal!
  • Sok utazás – az ismeretlen helyek megterhelhetik a kutyák idegrendszerét. Támogassuk őket, hogy boldogok, magabiztosak maradjanak
  • Honvágy – sok kutyának (és bizonyosan a Te kutyusodnak is) hiányoznak a ‘szülei’, amikor ők elutaznak nyaralni. Jó tipp: Miért nem mentek együtt?

 

 

***

 

Nagyon szeretünk beszélgetni a gazdikkal a kutyáikkal kapcsolatban és megpróbálunk segíteni mindenben, amiben csak tudunk. Ha bármilyen kérdésed felmerül, nyugodtan írj emailt vagy hívj minket:

 

Natural Pet Factor Kft

1027 Budapest, Bem József utca 6 sz fszt.

Email:

Web: www.petfactor.hu

  

 

 


Cikk első megjelenése: 2018. június 17.

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni? Hírek - Címlapon
Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni?
Őseinket még félelmetes, farkas kinézetű kutyák kísérték Hírek - Címlapon
Őseinket még félelmetes, farkas kinézetű kutyák kísérték