A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tippek, hogyan lehet kedvenced boldog kutya nyáron is

2018. június 30., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Örömünkre itt a nyár, és ez egyet jelent a hosszú sétákkal kedvencünkkel, a parton töltött játékkal vagy esti sütögetéssel. A boldog együtt töltött időn kívül oda kell figyelnünk pár dologra, hogy kutyusunk egész nyáron boldog és egészséges legyen.



Legtöbben szeretjük a meleg időt, ám a nyári időszak barátainknak nem olyan egyszerű. Tudtad, hogy a meleg mellett más dolgokra is figyelnünk kell, hogy kedvencünk 100%-osan jól érezze magát?

 

Nyáron tapasztalhatsz kutyusodnál a semmiből fellépő viszketést: sok kutyus szenved ételallergiában, aminek egyik tünete lehet a bőrirritáció, a vakarózás. Ha ezt a tünetet tapasztalod kedvencednél, kerüld el az olyan összetevőket, mint a szója, csirke, vagy a hozzáadott adalékanyagok.
Ugyanakkor viszketést okozhatnak az egyéb allergiák is, mint például a pollenallergia. Ez ellen úgy védekezhetsz legkönnyebben, ha a séta alatt elkerülöd azokat a területeket, ahol a viszketés jelentkezik.

 

Ha a Gazdi odafigyel, a kedvencnek is felhőtlen lehet a jókedve
Ha a Gazdi odafigyel, a kedvencnek is felhőtlen lehet a jókedve

 

Kutya szénanátha – Bizony egy létező dolog!

Sajnos ahogy az embereket, úgy a kutyákat sem kíméli az allergia. Sok kutyatulajdonos van, aki nem is tudja, hogy kutyája esetleg allergiában szenved, mivel a kutyáknál másként jelentkeznek a tünetek, mint nálunk. Ha a legjobb barátodon ezeket a jeleket észleled nyáron, akkor lehetséges, hogy allergiás:

kedvenced sokat vakaródzik vagy rágcsálja teste valamelyik részét,
nyalogatja vagy harapdálja mancsát,
ha fejét a padlóba vagy a bútorokhoz dörzsöli

Szerencsére segíthetsz neki enyhíteni az allergia okozta viszketést, YuMEGA Itchy Dog táplálékkiegészítővel, ami erősíti a bőr természetes védekező képességét!

 

A kutya is lehet allergiás
A kutya is lehet allergiás

 

Figyelj kutyusod bőrére a nyári időszakban

A szénanátha nem az egyetlen dolog, amire oda kell figyelned kedvenced bőre egészségének megőrzése érdekében. A rövid és a világos szőrzetű kutyák bőre könnyen leéghet a napon! Mivel a kutyák bőre érzékenyebb, ezért az enyhe kipirosodásból és irritációból súlyosabb napégés is lehet! Használj kutyáknak való naptejet vagy tartsd árnyékban kedvenced. Te se szeretsz cipő nélkül járkálni a forró betonon, ahogy a kutyusod se, vigyázz a tappancsának épségére! A hosszabb sétákat próbáld meg a reggeli és esti órákra időzíteni.

 

Kerti sütögetés alkalmával is gondoskodj kedvenced pocakjáról

Sok kutyus szeret egy-egy falat húst, vagy kolbászt lopkodni a vacsorából, ha pedig vendégeket is meghívsz a kertipartira, megesik, hogy ők is adnak egy-egy jutalomfalatot a kedvencednek, hisz ki tud ellenállni egy aranyosan néző szempárnak ugye? Ezek az ételek – amik normál esetben nincsenek a kutya étrendjében – megterhelhetik az emésztésüket. Néhány tanács, hogy elkerüld a bajokat:

  • Állíts fel néhány fontos szabályt!
    • Ha kutyusod figyelme könnyen elkalandozik, meggondolandó a kerti parti idejére bezárni a házba, vagy pórázra tenni, hogy távol tarthasd a forró grilltől.
    • Összejövetelek vagy piknik alkalmával kérd meg vendégeidet, hogy ne etessék kutyusodat.
  • Mikor menj állatorvoshoz
    ​Egy kolbász okozta gyomorrontás nem mulatságos dolog, de nem is veszélyes. Azonban, ha kutyád a felsoroltak közül valamit megevett, ajánlott felkeresned az állatorvosod, mivel néhány étel mérgező lehet számára:
    • Csokoládé
    • Alkohol
    • Üdítőitalok vagy édességek, amik mesterséges édesítőszert tartalmaznak
    • Főtt csontok
    • Kint hagyott vegyszerek (műtrágya, gyomírtó, stb.)
    • Rovar riasztó

 

Tűző napon, nagy melegben kerüljük az aktivitást: inkább a reggeli és esti órákra időzítsük azt!
Tűző napon, nagy melegben kerüljük az aktivitást: inkább a reggeli és esti órákra időzítsük azt!

 

 

6 kockázatos dolog a kutya számára a nyári időszakban

 

  • Főtt csont – kerti sütés vagy piknik után ne add oda kutyádnak a csontot, mert fulladást vagy egy szilánk belső vérzést is okozhat!
  • Kerti növények – néhány növény a kert körül mérgező lehet az állatok számára
  • Hőguta – ne hagyd kedvenced a kocsiban, zárt helyeken, az udvaron is biztosíts neki árnyékot!
  • Sütés alkalmával vigyázz a homokra, kavicsra, kövekre csöpögött zsírral, mert a kutya megeheti ezeket, ami egyet jelent az állatorvossal!
  • Sok utazás – az ismeretlen helyek megterhelhetik a kutyák idegrendszerét. Támogassuk őket, hogy boldogok, magabiztosak maradjanak
  • Honvágy – sok kutyának (és bizonyosan a Te kutyusodnak is) hiányoznak a ‘szülei’, amikor ők elutaznak nyaralni. Jó tipp: Miért nem mentek együtt?

 

 

***

 

Nagyon szeretünk beszélgetni a gazdikkal a kutyáikkal kapcsolatban és megpróbálunk segíteni mindenben, amiben csak tudunk. Ha bármilyen kérdésed felmerül, nyugodtan írj emailt vagy hívj minket:

 

Natural Pet Factor Kft

1027 Budapest, Bem József utca 6 sz fszt.

Email:

Web: www.petfactor.hu

  

 

 


Cikk első megjelenése: 2018. június 17.

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni? Hírek - Címlapon
Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni?
Őseinket még félelmetes, farkas kinézetű kutyák kísérték Hírek - Címlapon
Őseinket még félelmetes, farkas kinézetű kutyák kísérték