A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten

2023. október 17., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.



Ovádi Péter szerint a kezdeményezés rendkívüli sikere is bizonyítja, hogy Magyarországon széles körű összefogás övezi az állatvédelmet. Már a tavalyi, első alkalommal megtartott Állatvédelmi témahetet is nem várt érdeklődés kísérte, ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy idén 2 hétig tartson a rendezvénysorozat. Az ideihez hatóságok, állatkertek, nemzeti parkok, szakmai és civil szervezetek is csatlakoztak, több mint 1900 oktatási intézmény tanulói és 15 gyermekotthon lakói vehettek részt a programokon.

 

A kormánybiztos az eddigi eredmények alapján úgy véli, hogy sikerült közös üggyé tenni az állatvédelmet, van mire építeni, érdemes folytatni a szemléletformálást. A gyermekek a jövő állattartói, ezért nem mindegy, miképp gondolnak a legfiatalabbak az állatokra, de az sem, hogyan viszonyul a társadalom az állatvédelemhez - fogalmazott.

 

Koska Hedvig projektvezető közölte, hogy 6 online képzésen 2500 pedagógust készítettek föl az Állatvédelmi témahétre. A Teadományozz! kiemelt program keretében több mint 10 tonna állateledelt kaptak a civil szervezetek felajánlásként, a Tesétáltasd! program résztvevői csaknem 20 ezer kilométert sétáltak menhelyeken és másutt élő kutyákkal, emelett számos pályázatot jelentettek meg gyermekek, szülők és pedagógusok számára. A gyermekek a MÁV Zrt. segítségével jutottak el a külső helyszíneken megtartott mintegy 200 eseményre, ezek megszervezéséért többek között a nemzeti parkoknak, erdészeteknek, állatkerteknek, ménesbirtokoknak, könyvtáraknak jár köszönet - tette hozzá.

 

Az Állatvédelmi témahetet 2024-ben is megrendezik, szeptember 30. és október 13. között tartják majd a jövő évi programokat.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: facebook.com/ovadipeter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére Hírek - Címlapon
A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Hírek - Címlapon
Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?