A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse

2023. október 15., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Egyszerűen imádják egymást!



 

Fronky, a 80 kilós masztiff le sem tagadhatná, mennyire szereti a postást. Miután reggelente elfogyasztja jókora reggelijét, már siet is ki a kertbe, ahol legjobb barátját várja:

 

„Tudja, hogy reggeli után mindig eljön látogatóba a barátja, Shaun, hogy megsimogassa. Fronky pedig odáig van az örömtől, alig bír magával, annyira izgatott. Mintha azt kérdezné okés, jóllaktam, akkor kimehetek már végre? - mesélte gazdája, Eileen.

 

 

 

 

Előfordul, hogy a postásnak annyi dolga van a levelek és csomagok kézbesítésével, hogy a megszokott időhöz képest jóval később toppan be. A hatalmas kutyus ilyenkor vár és vár, de aztán egyre türelmetlenebbé válik. Felkapaszkodik a kerítésre, ami elég ijesztő tud lenni, ha az ember nem ismeri a jóságos óriást.

 

„A 80 kilójával fogalma sincs róla, hogy kétszer annyit nyom, mint a kedvenc postásnénije.”

 

Persze nem volt ez mindig így. Ismeretségük régre nyúlik vissza: Fronky még csak 7 hetes volt, amikor összebarátkozott a postással, és azóta is imádják egymást. Az első pillanattól fogva remekül kijöttek, még szerencse, hogy majdnem minden nap láthatják egymást. Kivéve, amikor Shaun-nak szabadnapja van. A masztiff ilyenkor nagyon szomorú, hogy barátja elmarad, és a postásnéninek is hiányzik a cuki melák, hiszen mindig feldobja a napját.

 

 

 

 

„Nagyon stresszes a munkája, és rettenetesen hosszú köröket kell mennie. Azt hiszem a tudat, hogy itt van Fronky, aki mindig örül neki, segít átvészelni a nehezebb munkanapokat. Olyasvalamit nyújt neki, ami örömteli várakozással tölti el őt is.”

 

Néha csak pár pillanat erejéig maradhat, de a jutalomfalatra mindig jut idő. Szerencsére általában nem ez a helyzet, Fronky boldogan fogadja a kedveskedést, a fülvakargatást és a bucisimit. Búcsúzásképpen Shaun mindig elmondja a kutyának, hogy „holnap találkozunk!”. Ellenkező esetben pedig úgy köszön el, hogy „most pár napig nem jövök, de utána beköszönök!”. És Fronky megérti.

 

 

 

 

Mióta összebarátkozott a postással, az utcában lakó embereknek és a járókelőknek is igyekszik bemutatni kedvencét a gazdi. A masztiff már mindenkit ismer a környéken, és a csomagszállító autókat is felismeri. A benne utazókat is kedveli, de a postásnéni iránt érzett szeretetét senki sem múlhatja felül.

 

„Nagyon jó érzés minden nap megélni, mennyire boldoggá teszi, amikor Shaunt várja. Még vasárnap is kiül a kerítéshez, és van, hogy órákon keresztül azt figyeli, mikor jön. Fronkynak hála egy kicsit a postásunk is a család részévé vált. Amint meghallja a hangját, ez a hatalmas kutya úgy viselkedik, mint egy csintalan kölyök: majd leesik a farka, annyira csóválja örömében. Különleges kapcsolat alakult ki kettejük között, én pedig nagyon örülök annak, hogy ez kölcsönös. Shaun néni legalább annyira szereti a kutyánkat, mint Fronky őt.”

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/fronkythemastiff/
Cikk első megjelenése: 2023. június 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál Hírek - Címlapon
Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál
Mennyire tiszta a kutyád etetőtálja? Hírek - Címlapon
Mennyire tiszta a kutyád etetőtálja?