A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse

2023. június 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egyszerűen imádják egymást! 

Fronky, a 80 kilós masztiff le sem tagadhatná, mennyire szereti a postást. Miután reggelente elfogyasztja jókora reggelijét, már siet is ki a kertbe, ahol legjobb barátját várja:

 

„Tudja, hogy reggeli után mindig eljön látogatóba a barátja, Shaun, hogy megsimogassa. Fronky pedig odáig van az örömtől, alig bír magával, annyira izgatott. Mintha azt kérdezné okés, jóllaktam, akkor kimehetek már végre? - mesélte gazdája, Eileen.

 

 

 

 

Előfordul, hogy a postásnak annyi dolga van a levelek és csomagok kézbesítésével, hogy a megszokott időhöz képest jóval később toppan be. A hatalmas kutyus ilyenkor vár és vár, de aztán egyre türelmetlenebbé válik. Felkapaszkodik a kerítésre, ami elég ijesztő tud lenni, ha az ember nem ismeri a jóságos óriást.

 

„A 80 kilójával fogalma sincs róla, hogy kétszer annyit nyom, mint a kedvenc postásnénije.”

 

Persze nem volt ez mindig így. Ismeretségük régre nyúlik vissza: Fronky még csak 7 hetes volt, amikor összebarátkozott a postással, és azóta is imádják egymást. Az első pillanattól fogva remekül kijöttek, még szerencse, hogy majdnem minden nap láthatják egymást. Kivéve, amikor Shaun-nak szabadnapja van. A masztiff ilyenkor nagyon szomorú, hogy barátja elmarad, és a postásnéninek is hiányzik a cuki melák, hiszen mindig feldobja a napját.

 

 

 

 

„Nagyon stresszes a munkája, és rettenetesen hosszú köröket kell mennie. Azt hiszem a tudat, hogy itt van Fronky, aki mindig örül neki, segít átvészelni a nehezebb munkanapokat. Olyasvalamit nyújt neki, ami örömteli várakozással tölti el őt is.”

 

Néha csak pár pillanat erejéig maradhat, de a jutalomfalatra mindig jut idő. Szerencsére általában nem ez a helyzet, Fronky boldogan fogadja a kedveskedést, a fülvakargatást és a bucisimit. Búcsúzásképpen Shaun mindig elmondja a kutyának, hogy „holnap találkozunk!”. Ellenkező esetben pedig úgy köszön el, hogy „most pár napig nem jövök, de utána beköszönök!”. És Fronky megérti.

 

 

 

 

Mióta összebarátkozott a postással, az utcában lakó embereknek és a járókelőknek is igyekszik bemutatni kedvencét a gazdi. A masztiff már mindenkit ismer a környéken, és a csomagszállító autókat is felismeri. A benne utazókat is kedveli, de a postásnéni iránt érzett szeretetét senki sem múlhatja felül.

 

„Nagyon jó érzés minden nap megélni, mennyire boldoggá teszi, amikor Shaunt várja. Még vasárnap is kiül a kerítéshez, és van, hogy órákon keresztül azt figyeli, mikor jön. Fronkynak hála egy kicsit a postásunk is a család részévé vált. Amint meghallja a hangját, ez a hatalmas kutya úgy viselkedik, mint egy csintalan kölyök: majd leesik a farka, annyira csóválja örömében. Különleges kapcsolat alakult ki kettejük között, én pedig nagyon örülök annak, hogy ez kölcsönös. Shaun néni legalább annyira szereti a kutyánkat, mint Fronky őt.”

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/fronkythemastiff/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya
Szívmelengető történet egy mentett kutyusról, akinek köszönhetően újra mosolyogni tudnak azok a gyerekek is, akik kicsit mások, mint társaik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések? Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések?
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Hírek - Címlapon
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?