A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse

2023. október 15., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egyszerűen imádják egymást! 

Fronky, a 80 kilós masztiff le sem tagadhatná, mennyire szereti a postást. Miután reggelente elfogyasztja jókora reggelijét, már siet is ki a kertbe, ahol legjobb barátját várja:

 

„Tudja, hogy reggeli után mindig eljön látogatóba a barátja, Shaun, hogy megsimogassa. Fronky pedig odáig van az örömtől, alig bír magával, annyira izgatott. Mintha azt kérdezné okés, jóllaktam, akkor kimehetek már végre? - mesélte gazdája, Eileen.

 

 

 

 

Előfordul, hogy a postásnak annyi dolga van a levelek és csomagok kézbesítésével, hogy a megszokott időhöz képest jóval később toppan be. A hatalmas kutyus ilyenkor vár és vár, de aztán egyre türelmetlenebbé válik. Felkapaszkodik a kerítésre, ami elég ijesztő tud lenni, ha az ember nem ismeri a jóságos óriást.

 

„A 80 kilójával fogalma sincs róla, hogy kétszer annyit nyom, mint a kedvenc postásnénije.”

 

Persze nem volt ez mindig így. Ismeretségük régre nyúlik vissza: Fronky még csak 7 hetes volt, amikor összebarátkozott a postással, és azóta is imádják egymást. Az első pillanattól fogva remekül kijöttek, még szerencse, hogy majdnem minden nap láthatják egymást. Kivéve, amikor Shaun-nak szabadnapja van. A masztiff ilyenkor nagyon szomorú, hogy barátja elmarad, és a postásnéninek is hiányzik a cuki melák, hiszen mindig feldobja a napját.

 

 

 

 

„Nagyon stresszes a munkája, és rettenetesen hosszú köröket kell mennie. Azt hiszem a tudat, hogy itt van Fronky, aki mindig örül neki, segít átvészelni a nehezebb munkanapokat. Olyasvalamit nyújt neki, ami örömteli várakozással tölti el őt is.”

 

Néha csak pár pillanat erejéig maradhat, de a jutalomfalatra mindig jut idő. Szerencsére általában nem ez a helyzet, Fronky boldogan fogadja a kedveskedést, a fülvakargatást és a bucisimit. Búcsúzásképpen Shaun mindig elmondja a kutyának, hogy „holnap találkozunk!”. Ellenkező esetben pedig úgy köszön el, hogy „most pár napig nem jövök, de utána beköszönök!”. És Fronky megérti.

 

 

 

 

Mióta összebarátkozott a postással, az utcában lakó embereknek és a járókelőknek is igyekszik bemutatni kedvencét a gazdi. A masztiff már mindenkit ismer a környéken, és a csomagszállító autókat is felismeri. A benne utazókat is kedveli, de a postásnéni iránt érzett szeretetét senki sem múlhatja felül.

 

„Nagyon jó érzés minden nap megélni, mennyire boldoggá teszi, amikor Shaunt várja. Még vasárnap is kiül a kerítéshez, és van, hogy órákon keresztül azt figyeli, mikor jön. Fronkynak hála egy kicsit a postásunk is a család részévé vált. Amint meghallja a hangját, ez a hatalmas kutya úgy viselkedik, mint egy csintalan kölyök: majd leesik a farka, annyira csóválja örömében. Különleges kapcsolat alakult ki kettejük között, én pedig nagyon örülök annak, hogy ez kölcsönös. Shaun néni legalább annyira szereti a kutyánkat, mint Fronky őt.”

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/fronkythemastiff/
Cikk első megjelenése: 2023. június 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?
Hatalmas szív dobog e békés óriásokban - mi pedig azt kívánjuk, bár még több időt tölthetnénk el társaságukban. Van remény?

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Hírek - Címlapon
Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Mennyire tiszta a kutyád etetőtálja? Hírek - Címlapon
Mennyire tiszta a kutyád etetőtálja?