A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját

2018. szeptember 25., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.



David Hall, a négygyerekes Derby-ben élő családapa horvátországi nyaralása után sokkoló híreket kapott. Amíg külföldön tartózkodott a család, szomszédjuk sétáltatta az otthon maradt staffordshire terriert, Blue-t. Blue azonban egy nap elszökött sétáltatójától és a sintérek kezei közé került. A gazdát nem tudták elérni, mert valamiért nem működött Horvátországban a telefonja. A szabályok szerint, ha hét napig nem jelentkezik egy állatért senki, akkor az az önkormányzat tulajdonába kerül. Sajnálatos módon így is lett, ebből azonban nem következik rögtön az, hogy el is altassák. A telepen dolgozók állítása szerint a kutya agresszív módon viselkedett és ez vezetett végül az elaltatásához.

 

Blue négy gyermek kedvence, és gazdája legjobb barátja volt
Blue négy gyermek kedvence, és gazdája legjobb barátja volt
Fotó: David Hall

 

 

David szerint kutyája végtelenül hűséges és kedves jószág volt, nem hiába volt négy gyermek kedvence. Nekik azt mondták a szülők, hogy Blue a kutyamennyországba ment.

A férfi elsősorban azért vette magához a staffordshire-t, mert depresszióval küzdött. Blue segített neki kilábalni betegségéből, akár csak olyan hétköznapi dolgokkal, mint egy séta a környéken. A legjobb barátjának tekintette, a nyaralás után is alig várta, hogy újra láthassa kedvencét. Ám, amikor hazaértek, egy cetlit talált a bejárati ajtón. Az állt rajta, hogy Blue a helyi sintértelepen van, viszont mikor felhívta a megadott telefonszámot, már csak az altatás tényéről tudták tájékoztatni. David már csak szeretett társa hamvaitól tudott elbúcsúzni...

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya
Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon
3000 éves leleteket talált egy kutya Csehországban Hírek - Címlapon
3000 éves leleteket talált egy kutya Csehországban