A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját

2018. szeptember 25., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.David Hall, a négygyerekes Derby-ben élő családapa horvátországi nyaralása után sokkoló híreket kapott. Amíg külföldön tartózkodott a család, szomszédjuk sétáltatta az otthon maradt staffordshire terriert, Blue-t. Blue azonban egy nap elszökött sétáltatójától és a sintérek kezei közé került. A gazdát nem tudták elérni, mert valamiért nem működött Horvátországban a telefonja. A szabályok szerint, ha hét napig nem jelentkezik egy állatért senki, akkor az az önkormányzat tulajdonába kerül. Sajnálatos módon így is lett, ebből azonban nem következik rögtön az, hogy el is altassák. A telepen dolgozók állítása szerint a kutya agresszív módon viselkedett és ez vezetett végül az elaltatásához.

 

Blue négy gyermek kedvence, és gazdája legjobb barátja volt
Blue négy gyermek kedvence, és gazdája legjobb barátja volt
Fotó: David Hall

 

 

David szerint kutyája végtelenül hűséges és kedves jószág volt, nem hiába volt négy gyermek kedvence. Nekik azt mondták a szülők, hogy Blue a kutyamennyországba ment.

A férfi elsősorban azért vette magához a staffordshire-t, mert depresszióval küzdött. Blue segített neki kilábalni betegségéből, akár csak olyan hétköznapi dolgokkal, mint egy séta a környéken. A legjobb barátjának tekintette, a nyaralás után is alig várta, hogy újra láthassa kedvencét. Ám, amikor hazaértek, egy cetlit talált a bejárati ajtón. Az állt rajta, hogy Blue a helyi sintértelepen van, viszont mikor felhívta a megadott telefonszámot, már csak az altatás tényéről tudták tájékoztatni. David már csak szeretett társa hamvaitól tudott elbúcsúzni...

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

Kijárási korlátozás - állataink ellátása és a kutyasétáltatás megengedett Kijárási korlátozás - állataink ellátása és a kutyasétáltatás megengedett
Március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lép életbe a COVID-19 koronavírus járvány miatt. A rendelet szerint lakóhelyünket csak alapos indokkal hagyhatjuk el ez idő alatt - a kutyasétáltatás, állateledel beszerzés, állatok ellátása mind ilyen indoknak minősül.

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve! Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!
Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez
Felhívást tett közzé a II. kerületi önkormányzat, miszerint önkénteseket keresnek, akik segíteni tudnának a COVID-19 koronavírus járvány által veszélyeztetett állattartóknak.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Hogyan birkózzunk meg kedvencünk elvesztésének fájdalmával? Hogyan birkózzunk meg kedvencünk elvesztésének fájdalmával?
Kedvenceink rengeteg örömöt hoznak életünkbe, kötődésünk azonban rendkívül fájdalmassá teheti az elkerülhetetlen veszteséget. Képesek lehetünk kezelni a helyzetet?

Miért ne használj flexi pórázt? Miért ne használj flexi pórázt?
A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Reális és irreális elvárások a kutyázásban Reális és irreális elvárások a kutyázásban
Megbabonázva nézzük, ahogyan a csodálatos kutya-doki egyszerre sétáltat 30-40 kutyát a kaliforniai lankákon a naplementében. Sóvárgunk, bárcsak a mi kutyánk is ilyen szépen jönne láb mellett...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon
3000 éves leleteket talált egy kutya Csehországban Hírek - Címlapon
3000 éves leleteket talált egy kutya Csehországban