A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Túlélők: a bájos kutya és gazdája együtt gyógyultak meg a rákbetegségből

2020. szeptember 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egymás támaszai voltak életük legnehezebb időszakában – ma már együtt ünnepelhetik győzelmüket és bátran néznek szembe a jövővel, bármit is hozzon.Samantha Casson és Lily, a golden retriever nagyjából egy időben érkeztek meg családjukba. A hölgy és férje akkoriban kezdett el randevúzni, mikor a férfi szülei egy kölyökkutyát vettek magukhoz. A kis puhaság majd kicsattant az élettől, szépen cseperedett és társa, Buddy mellett igazi családtaggá vált. Ám a sors nem várt fordulatot tartogatott számukra.

 

A kezdetek óta együtt voltak, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy a súlyos betegséggel is együtt fognak szembenézni. Tavaly nyáron Samanthát leukémiával diagnosztizálták. Néhány hónapot töltött a kórházban, majd hazatérve folytatódott kezelése: 8 hónapon át kapta a kemoterápiás szereket. Lily mindvégig mellette volt, a legnehezebb napokon is, mikor úgy érezte, feladná.

 

Túlélni a rákot - Lily, a golden retriever és gazdája mindvégig együtt volt a gyógyulás alatt
Túlélni a rákot - Lily, a golden retriever és gazdája mindvégig együtt volt a gyógyulás alatt
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

Márciusban végre jó hírt kaptak orvosuktól: Samantha betegsége visszahúzódni látszott, ám röviddel ezután az örömbe nem kevés üröm is vegyült. A család mindkét kutyájánál rákot diagnosztizáltak. Lily hű pajtása, a szintén golden retriever fajtájú Buddy betegsége sajnos előrehaladott és agresszív típusú volt, így fájó szívvel búcsút kellett mondaniuk neki, hogy megkíméljék a további szenvedéstől. Lily tovább küzdött, gyógyulófélben lévő gazdája pedig mindent megtett, hogy ha csak egy-egy pillanatra is, de jobban érezze magát.

 

Két komoly műtét várt Lilyre, ám a gondos ápolás és a szeretet megtette hatását: nemrégiben negatív eredmény érkezett állatorvosuktól, a bájos kutyahölgyet annyi reménykedés és bánat után végre gyógyultnak nyilvánították.

 

Lily és Buddy, a két golden retriever
Lily és Buddy, a két golden retriever
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

„Még erősödnie kell, de újra a régi önmaga, és már alig várja, hogy szaladgálhasson és cipelgethesse játékait.”áradozott a gazdi megkönnyebbülten.

 

Mindazok után, amit együtt átéltek, az asszony szerette volna megünnepelni a súlyos betegség felett avatott győzelmüket. Így hát beszerzett magának és kedvencének is egy-egy pólót, melyen a „Túléltük!” felirat áll:

 

„Lily és én egyszerre váltunk családunk tagjaivá, most pedig néhány hónap különbséggel ugyan, de együtt győztük le a rákot. A küzdelem közelebb hozott minket, elképzelni sem tudnám, hogyan élhettem volna át mindezt anélkül, hogy elmondhatnám, hogyan érzem magam, hogy fájdalmaim vannak. Úgy döntöttem, készíttetek egy pár pólót, melyet viselve megmutathatjuk a világnak a bennünk rejlő erőt.”

 

Samantha és Lily mindketten meggyógyultak a rákból
Egy szeretetteljes pillanat - Kutya és gazdája együtt ünnepelték, hogy meggyógyultak a rákból
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

Lily és gazdája küzdelmes időszakon vannak túl, és bátran néznek szembe a jövővel, bármit is hozzon:

 

„Bárcsak Buddy is velünk ünnepelhetne, de tudom, hogy mindig velünk van, és az előttünk álló éveket az ő emlékének szentelve élhetjük meg - együtt.”

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Samantha Casson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét
Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott.

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban "Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador.

Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?
A kutyanyál. Csöpög, nyúlik, ragad… Nem éppen a kedvencünk, de hozzátartozik kedvencünkhöz. Lássuk hát, mi minden állhat a túlzott nyálzás hátterében!

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát Hírek - Címlapon
Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát
Bankolás kutyával? Igen! A CIB Bank 60 bankfiókja vált hivatalosan kutyabaráttá  Hírek - Címlapon
Bankolás kutyával? Igen! A CIB Bank 60 bankfiókja vált hivatalosan kutyabaráttá