A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Túlélők: a bájos kutya és gazdája együtt gyógyultak meg a rákbetegségből

2020. szeptember 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egymás támaszai voltak életük legnehezebb időszakában – ma már együtt ünnepelhetik győzelmüket és bátran néznek szembe a jövővel, bármit is hozzon.Samantha Casson és Lily, a golden retriever nagyjából egy időben érkeztek meg családjukba. A hölgy és férje akkoriban kezdett el randevúzni, mikor a férfi szülei egy kölyökkutyát vettek magukhoz. A kis puhaság majd kicsattant az élettől, szépen cseperedett és társa, Buddy mellett igazi családtaggá vált. Ám a sors nem várt fordulatot tartogatott számukra.

 

A kezdetek óta együtt voltak, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy a súlyos betegséggel is együtt fognak szembenézni. Tavaly nyáron Samanthát leukémiával diagnosztizálták. Néhány hónapot töltött a kórházban, majd hazatérve folytatódott kezelése: 8 hónapon át kapta a kemoterápiás szereket. Lily mindvégig mellette volt, a legnehezebb napokon is, mikor úgy érezte, feladná.

 

Túlélni a rákot - Lily, a golden retriever és gazdája mindvégig együtt volt a gyógyulás alatt
Túlélni a rákot - Lily, a golden retriever és gazdája mindvégig együtt volt a gyógyulás alatt
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

Márciusban végre jó hírt kaptak orvosuktól: Samantha betegsége visszahúzódni látszott, ám röviddel ezután az örömbe nem kevés üröm is vegyült. A család mindkét kutyájánál rákot diagnosztizáltak. Lily hű pajtása, a szintén golden retriever fajtájú Buddy betegsége sajnos előrehaladott és agresszív típusú volt, így fájó szívvel búcsút kellett mondaniuk neki, hogy megkíméljék a további szenvedéstől. Lily tovább küzdött, gyógyulófélben lévő gazdája pedig mindent megtett, hogy ha csak egy-egy pillanatra is, de jobban érezze magát.

 

Két komoly műtét várt Lilyre, ám a gondos ápolás és a szeretet megtette hatását: nemrégiben negatív eredmény érkezett állatorvosuktól, a bájos kutyahölgyet annyi reménykedés és bánat után végre gyógyultnak nyilvánították.

 

Lily és Buddy, a két golden retriever
Lily és Buddy, a két golden retriever
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

„Még erősödnie kell, de újra a régi önmaga, és már alig várja, hogy szaladgálhasson és cipelgethesse játékait.”áradozott a gazdi megkönnyebbülten.

 

Mindazok után, amit együtt átéltek, az asszony szerette volna megünnepelni a súlyos betegség felett avatott győzelmüket. Így hát beszerzett magának és kedvencének is egy-egy pólót, melyen a „Túléltük!” felirat áll:

 

„Lily és én egyszerre váltunk családunk tagjaivá, most pedig néhány hónap különbséggel ugyan, de együtt győztük le a rákot. A küzdelem közelebb hozott minket, elképzelni sem tudnám, hogyan élhettem volna át mindezt anélkül, hogy elmondhatnám, hogyan érzem magam, hogy fájdalmaim vannak. Úgy döntöttem, készíttetek egy pár pólót, melyet viselve megmutathatjuk a világnak a bennünk rejlő erőt.”

 

Samantha és Lily mindketten meggyógyultak a rákból
Egy szeretetteljes pillanat - Kutya és gazdája együtt ünnepelték, hogy meggyógyultak a rákból
Fotó: Samantha Casson/The Dodo

 

Lily és gazdája küzdelmes időszakon vannak túl, és bátran néznek szembe a jövővel, bármit is hozzon:

 

„Bárcsak Buddy is velünk ünnepelhetne, de tudom, hogy mindig velünk van, és az előttünk álló éveket az ő emlékének szentelve élhetjük meg - együtt.”

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Samantha Casson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?
A kutyanyál. Csöpög, nyúlik, ragad… Nem éppen a kedvencünk, de hozzátartozik kedvencünkhöz. Lássuk hát, mi minden állhat a túlzott nyálzás hátterében!

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát Hírek - Címlapon
Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát
Bankolás kutyával? Igen! A CIB Bank 60 bankfiókja vált hivatalosan kutyabaráttá  Hírek - Címlapon
Bankolás kutyával? Igen! A CIB Bank 60 bankfiókja vált hivatalosan kutyabaráttá