A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb bántalmazott agarak érkeztek hazánkba

Eredményesen akcióztak a Galgok Hangjai


2018. szeptember 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Sikeres a negyedik expedíció is, amelynek célja, olyan spanyol agarak (galgok) mentése, akik a vadászszezon végeztével „leselejtezésre” kerültek. A Hungarian Galgo Rescue Team Magyarországon szeretne felelős gazdát találni a most érkezett állatoknak.



2018.09.16-án 10:45-kor landolt a Liszt Ferenc repülőtéren a Hungarian Galgo Rescue Team két tagja, nem egyedül érkeztek. Estrellával és Zeusszal a két galgoval szerencsésen értek földet. A csapat két nappal korábban indult útnak Spanyolországba, hogy az ottani partnerszervezettel, egy menhellyel olyan együttműködés alapjait állítsák fel, mellyel megkönnyíti az évi 50.000-100.000 eldobott fiatal spanyol agár hazai örökbefogadását.

 

Az utat nem csak hosszas egyeztetés előzte meg, olyan támogatót kellett találniuk, aki finanszírozza az állatok repjegyét, logisztikáját, a szállítást megelőző teszteket és az ivartalanítást.

 

A két spanyol agár a reptéren, indulás előtt
A két spanyol agár a reptéren, indulás előtt

 

„Szerettünk volna részt vállalni a galgok mentésében, a költségek háromnegyedét finanszíroztuk. Tudjuk, hogy nem csak számos agár, de egyéb állat is segítségre szorul hazánkban, de azt gondoljuk, arra a kegyetlenségre, amely tradíciók mögé bújik Spanyolországban talán mi is figyelmet irányíthatunk. Erős a nemzetközi összefogás a galgokért, szerintünk ebben itthon is számos partnerre találhat a Hungarian Galgo Rescue Team, örülünk, hogy az elsők között lehetünk a támogatásukban.” – mondta az idei szponzor, a Socialize képviselője.

 

„Hálásak vagyunk, hiszen anyagi hozzájárulás nélkül nincs lehetőségünk külföldi mentést szervezni. A lehetőség bármikor adott, szövetségeseket keresünk arra, hogy folyamatosan érkezhessenek galgok hazánkba. Ráadásul az új protokollnak köszönhetően, ha valaki spanyol agarat szeretne örökbefogadni, akkor közvetítőként segítünk a szervezésben.” – nyilatkozta Csörgő Tímea, HRGT csapattag.

 

Ez alkalommal a kiadások fennmaradó részét, az örökbefogadás költségét, a rehabilitációt és az állatok hazai ellátását az Agár Fajtamentés előlegezte meg, amit a későbbiekben az örökbefogadók térítenek vissza az alapítványnak. A nemzetközi standardnak megfelelően egy állat örökbefogadási költsége 250 Euro, ez az összeg tartalmazza a Spanyolországban elvégzett, utazást megelőző vizsgálatokat, vérteszteket (hiszen csak egészséges kutya utazhat), az ivartalanítás és az állat útlevelének költségét is. Zeusz és Estrella az ő vendégszeretetüket élvezi majd, amíg végleges gazdát nem találnak.

 

 

Még több információ Estrelláról:

 

 

 

Még több információ Zeusról: 

 

 

 

 


 

Korábbi cikkeink a galgókról:

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kaphatunk-e szabadnapot szeretett kedvencünk eltávozása esetén? Hírek - Címlapon
Kaphatunk-e szabadnapot szeretett kedvencünk eltávozása esetén?
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Hírek - Címlapon
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya