A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Újabb bántalmazott agarak érkeztek hazánkba

Eredményesen akcióztak a Galgok Hangjai


2018. szeptember 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Sikeres a negyedik expedíció is, amelynek célja, olyan spanyol agarak (galgok) mentése, akik a vadászszezon végeztével „leselejtezésre” kerültek. A Hungarian Galgo Rescue Team Magyarországon szeretne felelős gazdát találni a most érkezett állatoknak.2018.09.16-án 10:45-kor landolt a Liszt Ferenc repülőtéren a Hungarian Galgo Rescue Team két tagja, nem egyedül érkeztek. Estrellával és Zeusszal a két galgoval szerencsésen értek földet. A csapat két nappal korábban indult útnak Spanyolországba, hogy az ottani partnerszervezettel, egy menhellyel olyan együttműködés alapjait állítsák fel, mellyel megkönnyíti az évi 50.000-100.000 eldobott fiatal spanyol agár hazai örökbefogadását.

 

Az utat nem csak hosszas egyeztetés előzte meg, olyan támogatót kellett találniuk, aki finanszírozza az állatok repjegyét, logisztikáját, a szállítást megelőző teszteket és az ivartalanítást.

 

A két spanyol agár a reptéren, indulás előtt
A két spanyol agár a reptéren, indulás előtt

 

„Szerettünk volna részt vállalni a galgok mentésében, a költségek háromnegyedét finanszíroztuk. Tudjuk, hogy nem csak számos agár, de egyéb állat is segítségre szorul hazánkban, de azt gondoljuk, arra a kegyetlenségre, amely tradíciók mögé bújik Spanyolországban talán mi is figyelmet irányíthatunk. Erős a nemzetközi összefogás a galgokért, szerintünk ebben itthon is számos partnerre találhat a Hungarian Galgo Rescue Team, örülünk, hogy az elsők között lehetünk a támogatásukban.” – mondta az idei szponzor, a Socialize képviselője.

 

„Hálásak vagyunk, hiszen anyagi hozzájárulás nélkül nincs lehetőségünk külföldi mentést szervezni. A lehetőség bármikor adott, szövetségeseket keresünk arra, hogy folyamatosan érkezhessenek galgok hazánkba. Ráadásul az új protokollnak köszönhetően, ha valaki spanyol agarat szeretne örökbefogadni, akkor közvetítőként segítünk a szervezésben.” – nyilatkozta Csörgő Tímea, HRGT csapattag.

 

Ez alkalommal a kiadások fennmaradó részét, az örökbefogadás költségét, a rehabilitációt és az állatok hazai ellátását az Agár Fajtamentés előlegezte meg, amit a későbbiekben az örökbefogadók térítenek vissza az alapítványnak. A nemzetközi standardnak megfelelően egy állat örökbefogadási költsége 250 Euro, ez az összeg tartalmazza a Spanyolországban elvégzett, utazást megelőző vizsgálatokat, vérteszteket (hiszen csak egészséges kutya utazhat), az ivartalanítás és az állat útlevelének költségét is. Zeusz és Estrella az ő vendégszeretetüket élvezi majd, amíg végleges gazdát nem találnak.

 

 

Még több információ Estrelláról:

 

 

 

Még több információ Zeusról: 

 

 

 

 


 

Korábbi cikkeink a galgókról:

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk
Munkakutyák és magas teljesítmény. Ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni a magyar fajtákat. A magyar nép már ősidőktől kezdve olyan kutyafajtákat preferált, melyekkel jól lehet dolgozni, és az együttélés is gondtalan lehet. Nemzeti ünnepünk alkalmából ezekről a fajtákról ejtünk pár szót.

Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban
Nem csak simán kutyabarát a Madridban nyílt kávézó. A TheDoger Cafe-ban mindig találkozhatnak a betérők néhány árva kutyával is, akik készen állnak arra, hogy elrabolják a vendégek szívét - és ki tudja, talán haza is mehetnek velük a kávézás után!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Allergiás vagy a kutyaszőrre, de el sem tudnád képzelni az életed kutyák nélkül? Van egy jó hírünk: nem is kell! A megfelelő fajta kiválasztásával Te is gazdivá válhatsz. Mutatjuk őket!

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Negyedik alkalommal indul útra a Hungarian Galgo Rescue Team olyan spanyol agarakért, akiket a vadászszezon végén feleslegesnek ítélnek. Az útnak az agarak mentésén túl célja egy olyan nemzetközi protokoll kiépítése, mely keretében egyszerűbben érkezhetnek hazánkba a végzetük elől menekülő galgok.

Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot
Két menhelyről mentett kutya került be a 2019-es Guinness rekordok könyvébe. A jövő évi kiadásban ezek ugróbajnokok már biztosan szerepelni fognak!

Értelmetlen mészárlás Spanyolországban – megkínzott agarak tömegsírját fedezték fel Értelmetlen mészárlás Spanyolországban – megkínzott agarak tömegsírját fedezték fel
Hosszú évek óta használhatták azt a szakadékot a kutyájuktól megszabadulni akaró vadászok, amit a napokban fedeztek fel a spanyol település, Tarancón mellet. Több tucat galgo, azaz spanyol agár teste hevert a sziklák közt - az elkövetők után nyomoznak.

Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők
Spanyolországban évente több ezer agár esik áldozatul a "tradícióknak". Németországban tavaly már felemelték hangjukat az állatvédők a spanyolországi állatkínzás ellen! Idén már itthon is szerveznek demonstrációt – hiszen mi vagyunk az ő hangjuk.

A 10 legegészségesebb kutyafajta A 10 legegészségesebb kutyafajta
Lehetetlen megjósolni, mennyi ideig fog élni egy kutya, ám léteznek olyan fajták, melyek esetében hosszabb élettartamra számíthatunk. Kevésbé hajlamosak genetikai rendellenességekre, mozgásszervi betegségekre, valamint bőr- és szőrproblémákra. Lássuk, melyek ezek a fajták!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kaphatunk-e szabadnapot szeretett kedvencünk eltávozása esetén? Hírek - Címlapon
Kaphatunk-e szabadnapot szeretett kedvencünk eltávozása esetén?
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Hírek - Címlapon
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya