A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb éjszakai állatorvosi ügyelet szűnik meg

2018. augusztus 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Egyre kétségbeejtőbb a helyzet: sorra szűnnek meg az éjszakai ügyeletek az állatorvosoknál. Sajnos a munkaerőhiány ezen a téren is egyre nagyobb, holott az igény óriási lenne.



A baj nem válogat, bármikor bekopogtathat. Mindegy, hogy reggel, délután, vagy éjjel van, nem igazodik ahhoz, mikor rendel kedvenc állatorvosunk. Sajnos nekünk azonban kkomoly fejtörést okozhat, hova vigyük kedvencünket, ha vészhelyzet adódik éjjel: nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, ahol tartanak éjszakai ügyeletet az állatorvosok. A keresgéléssel értékes percek mennek el, ráadásul akár több órányi útra lehet tőlünk a legközelebbi éjszakai orvos.

 

A rossz hír az, hogy újabb állatorvosi rendelő kénytelen megszüntetni az éjszakai ügyeletét: augusztus 17-től a Szombathelyi Állatkórház sem tud éjjel pácienseket fogadni. Az Állatkórház nyitvatartása augusztus 17-től: hétfő-péntek: 7.00-21.00, hétvégén: 8.00-20.00.

 

 

 

A munkaerőhiányból adódóan a legtöbb rendelőben erőn felül kell teljesítsenek folyamatosan az állatorvosok, felelősségteljes munkájukhoz azonban elengedhetetlen a megfelelő pihenés, hiszen életek múlnak azon, hogyan teljesítenek.

Nagy problémát jelent az is, hogy sok gazdi nem rendeltetésszerűen használja az éjszakai ügyeletet: sokuk ekkor “esik be” az orvoshoz olyan aprócseprő dolgokkal, mint egy kullancs eltávolítása, vagy ilyenkor jut eszükbe az éves oltások beadatása. Az éjszakai ügyelet kifejezetten a vészhelyzetek kezelésére, a sürgős esetek ellátására van létrehozva - kérjük hát a gazdikat, hogy ne akadályozzák az életmentéseket a nem sürgős esetekkel.

 

A Debra24 Facebook oldalán található fényképalbumban minden pénteken frissített információkat találhatunk az országban az adott héten működő állatorvosi ügyeletekről. Sok időt spórolhatunk vészhelyzet esetén a segítségével, így ajánljuk az alábbi link megjegyzését:


 

 

 

 


Indexkép forrás: petmd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket! Hírek - Címlapon
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket!
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot Hírek - Címlapon
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot