A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Újabb éjszakai állatorvosi ügyelet szűnik meg

2018. augusztus 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Egyre kétségbeejtőbb a helyzet: sorra szűnnek meg az éjszakai ügyeletek az állatorvosoknál. Sajnos a munkaerőhiány ezen a téren is egyre nagyobb, holott az igény óriási lenne.A baj nem válogat, bármikor bekopogtathat. Mindegy, hogy reggel, délután, vagy éjjel van, nem igazodik ahhoz, mikor rendel kedvenc állatorvosunk. Sajnos nekünk azonban kkomoly fejtörést okozhat, hova vigyük kedvencünket, ha vészhelyzet adódik éjjel: nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, ahol tartanak éjszakai ügyeletet az állatorvosok. A keresgéléssel értékes percek mennek el, ráadásul akár több órányi útra lehet tőlünk a legközelebbi éjszakai orvos.

 

A rossz hír az, hogy újabb állatorvosi rendelő kénytelen megszüntetni az éjszakai ügyeletét: augusztus 17-től a Szombathelyi Állatkórház sem tud éjjel pácienseket fogadni. Az Állatkórház nyitvatartása augusztus 17-től: hétfő-péntek: 7.00-21.00, hétvégén: 8.00-20.00.

 

 

 

A munkaerőhiányból adódóan a legtöbb rendelőben erőn felül kell teljesítsenek folyamatosan az állatorvosok, felelősségteljes munkájukhoz azonban elengedhetetlen a megfelelő pihenés, hiszen életek múlnak azon, hogyan teljesítenek.

Nagy problémát jelent az is, hogy sok gazdi nem rendeltetésszerűen használja az éjszakai ügyeletet: sokuk ekkor “esik be” az orvoshoz olyan aprócseprő dolgokkal, mint egy kullancs eltávolítása, vagy ilyenkor jut eszükbe az éves oltások beadatása. Az éjszakai ügyelet kifejezetten a vészhelyzetek kezelésére, a sürgős esetek ellátására van létrehozva - kérjük hát a gazdikat, hogy ne akadályozzák az életmentéseket a nem sürgős esetekkel.

 

A Debra24 Facebook oldalán található fényképalbumban minden pénteken frissített információkat találhatunk az országban az adott héten működő állatorvosi ügyeletekről. Sok időt spórolhatunk vészhelyzet esetén a segítségével, így ajánljuk az alábbi link megjegyzését:


 

 

 

 


Indexkép forrás: petmd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés” Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés”
Bármennyire is ijesztően hangzik, ritkán ad okot komoly aggodalomra. Mi állhat a hátterében és hogyan segíthetünk kedvencünknek a görcsös roham idején?

Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
A kutya egészségi állapotának felméréséhez nemcsak azzal kell tisztában lennünk, mit fogyasztott el, hanem azzal is, mi távozik „hátul”.

Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?
A könnyezés a test természetes reakciója, hogy eltávolítsa a szembe jutott idegen anyagokat, ily módon segíti kedvencünket megszabadulni az irritációtól. Meddig normális és mikor érdemes állatorvoshoz fordulni?

Mitől levert a kutyám? Mitől levert a kutyám?
Minden gazda könnyen meg tudja állapítani saját kutyájáról, ha az a megszokottól eltérő módon viselkedik. Azonban nem feltétlenül tud rögtön rájönni, mi baja szeretett kedvencének. Összeszedtük, mitől lehet levert egy kutya?

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Epilepszia kutyáknál Epilepszia kutyáknál
Kutyáinkat is érintheti az epilepsziás megbetegedés. Gyógykezelése évekig vagy akár egy életen át is tarthat. Mit tehetünk a betegség gyanúja esetén?

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Elaltatnád kutyádat, csak mert eltörte a csontját? Elaltatnád kutyádat, csak mert eltörte a csontját?
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél." Úgy tűnik, az ember hajlamos ezt elfelejteni.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket! Hírek - Címlapon
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket!
4+1 kutyás strand a Krk-szigeten Hírek - Címlapon
4+1 kutyás strand a Krk-szigeten