A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb éjszakai állatorvosi ügyelet szűnik meg

2018. augusztus 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Egyre kétségbeejtőbb a helyzet: sorra szűnnek meg az éjszakai ügyeletek az állatorvosoknál. Sajnos a munkaerőhiány ezen a téren is egyre nagyobb, holott az igény óriási lenne.A baj nem válogat, bármikor bekopogtathat. Mindegy, hogy reggel, délután, vagy éjjel van, nem igazodik ahhoz, mikor rendel kedvenc állatorvosunk. Sajnos nekünk azonban kkomoly fejtörést okozhat, hova vigyük kedvencünket, ha vészhelyzet adódik éjjel: nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, ahol tartanak éjszakai ügyeletet az állatorvosok. A keresgéléssel értékes percek mennek el, ráadásul akár több órányi útra lehet tőlünk a legközelebbi éjszakai orvos.

 

A rossz hír az, hogy újabb állatorvosi rendelő kénytelen megszüntetni az éjszakai ügyeletét: augusztus 17-től a Szombathelyi Állatkórház sem tud éjjel pácienseket fogadni. Az Állatkórház nyitvatartása augusztus 17-től: hétfő-péntek: 7.00-21.00, hétvégén: 8.00-20.00.

 

 

 

A munkaerőhiányból adódóan a legtöbb rendelőben erőn felül kell teljesítsenek folyamatosan az állatorvosok, felelősségteljes munkájukhoz azonban elengedhetetlen a megfelelő pihenés, hiszen életek múlnak azon, hogyan teljesítenek.

Nagy problémát jelent az is, hogy sok gazdi nem rendeltetésszerűen használja az éjszakai ügyeletet: sokuk ekkor “esik be” az orvoshoz olyan aprócseprő dolgokkal, mint egy kullancs eltávolítása, vagy ilyenkor jut eszükbe az éves oltások beadatása. Az éjszakai ügyelet kifejezetten a vészhelyzetek kezelésére, a sürgős esetek ellátására van létrehozva - kérjük hát a gazdikat, hogy ne akadályozzák az életmentéseket a nem sürgős esetekkel.

 

A Debra24 Facebook oldalán található fényképalbumban minden pénteken frissített információkat találhatunk az országban az adott héten működő állatorvosi ügyeletekről. Sok időt spórolhatunk vészhelyzet esetén a segítségével, így ajánljuk az alábbi link megjegyzését:


 

 

 

 


Indexkép forrás: petmd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait. Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket! Hírek - Címlapon
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket!
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot Hírek - Címlapon
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot