A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újdonság a közoktatásban: Állatvédelmi Témahét indul decemberben

2022. november 11., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy Kormánybiztosi Titkársága szervezésében útjára indítják az Állatvédelmi Témahetet, mely az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál. Az Állatvédelmi Témahét fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter lesz.



 

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

 

 

Az Állatvédelmi Témahét célja a gyermekek szemléletformálása
Az Állatvédelmi Témahét célja a gyermekek szemléletformálása
Fotó: Unsplash - Helena Lopes

 

 

A kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre. Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.

 

Az Állatvédelmi Témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak, hiszen ahogy a kormánybiztos kihangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, ezáltal az önkéntesség és az adományozás fontosságát.

           

A részvétel regisztrációhoz kötött. A tanintézmények és a civil szervezetek december 2-ig regisztrálhatnak a www.allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Helena Lopes

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a fültisztításhoz? Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a fültisztításhoz?
Ahhoz, hogy a kutya fülei egészségesek maradhassanak, időről-időre érdemes gondot fordítanunk ápolásukra. Ilyenkor azonban nem minden eb bizonyul együttműködőnek... Kis odafigyeléssel és kreativitással számukra is kellemesebbé tehetjük a műveletet!

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére Hírek - Címlapon
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Hírek - Címlapon
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében