A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton

2024. január 26., 11:45


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!A Tagyon Birtok kutyás eseményt szombatra szervezték, de meghívtak minket ottalvásra is az egyik Balatonra néző apartmanjukba, amire nehéz volt nemet mondani, ezért már pénteken útnak indultunk. 

 

A Balaton-felvidéken megannyi gyönyörű túraútvonal van, ezért mi is kiválasztottunk egyet és útközben megálltunk kirándulni. A választás a Tihanyi-félszigetre esett, pont az út mellett tettük le az autót és egy 3 órás kört mentünk.

Az útvonal először az Őrtorony-kilátót érintette, majd a Csúcs-hegy gerincén vitt végig, egész le a Balatonig. Tovább haladva a szőlősök mellett a Belső-tó felé kanyarodtunk, ahonnan a Tihanyi Bencés Apátság látképe tárult elénk.

 

 

Zira és Dongó a Tihanyi-félszigetett tett túrát is nagyon élvezte
Zira és Dongó a Tihanyi-félszigetett tett túrát is nagyon élvezte
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A Belső-tó után a Kiserdőn keresztül mentünk tovább a Külső-tó irányába, mert innen is van kilátás. Visszafelé a mezőn vagy a bicikliúton lehet visszamenni az autóig.

 

 

Táv: 10 km
Szintkülönbség: 405 m
Időtartam: megállóktól és tempótól függően kb. 3 óra

Parkolás: Őrtorony Kilátó Parkolónál vagy az Apáti templom környékén hagyhatjuk az autót. Ingyenes mindenhol.

 

 

A túra után Aszófő irányába az út mellett a híres Halsütőben érdemes megállni hekkezni (szezonban), majd az aszófői Nagyi Kertje Teaház és Étteremben isteni házi süteményt és kávét kaphatunk, ami mellett gyönyörködhetünk tovább a Balatonban. Mindkettő hely természetesen kutyabarát.

 

 

A Tagyon Birtok fogadóépülete
A Tagyon Birtok fogadóépülete 
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Még világosban, de délután értünk a Tagyon Birtokra, ahol a birtok tulajdonosa, Kartaly Attila vezetett körbe és mutatta meg az apartmanházakat. Kisebb gyalogtávolságra, de közel egymáshoz helyezkedik el 4 présház, amiben 6 apartman található, kettő, négy és hat fős elhelyezéssel. A szálláshelyünkről tényleg a Balaton tárult elénk, a napfelkeltét a hálószoba ablakából néztem végig.

Attila mesélte nekünk, hogy nem volt kérdés, hogy kutyabarát legyen minden házuk, hiszen gyerekkorában is kutyák vették körbe, a családnak bernáthegyije volt, ma pedig a kislányai is rajonganak az állatokért.

 

 

Napfelkelte a Balatonon
Napfelkelte a Balatonon
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Szombaton egy kiadós reggelivel kezdtük a napot, amit helyben készített egy séf, majd egyre több kutya-gazdi érkezett, így megindult az ismerkedés. A kutyás séta célállomása a Hegyestű volt, ami a birtoktól közvetlen 30 perces gyalogtávra van. Télen zárva van a Hegyestű pénztára (novembertől februárig), szabadon ki-be lehet menni. Csak mi voltunk egy nagy hadsereg kutyával, szuper volt, hogy szabadon szaladgálhattak és nem zavartak senkit.

 

A nap folyamán Papp Nikolett, kutyafotós is velünk tartott, hogy profi képeket készítsen az eseményről. Minden résztvevő egy digitálisan nagy formátumban kidolgozott fotót is kapott ajándékba, ezért a Hegyestűnél mindenki pózolt egyet a kutyusával.

 

 

A kutyás kirándulás célállomása a Hegyestű volt
A kutyás kirándulás célállomása a Hegyestű volt
Fotó: Papp Niki Photography 

 

A jókedvű kutyás kiránduló csapat a Tagyon Birtokon
A jókedvű kutyás kiránduló csapat a Tagyon Birtokon
Fotó: Papp Niki Photography 

 

 

Aki megéhezett, az visszaérve a birtokra helyben készített mangalica tépett húsos Tagyon Burgert vehetett, amit szintén helyben a séf készített frissen melegében, az édesszájúakat pedig házi flódni várta.

 

Összességében élménydús két napot töltöttünk a Balatonon, sok új embert és kutyát ismertünk meg, felfedeztünk egy szép birtokot és szálláshelyet és megtapasztalhattuk az ottani vendégszeretetet. A kutyák kellően elfáradtak a két nap alatt, ami hazaérkezéskor látszott rajtuk.


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal
A Bükkalja festői fekvésű településeit fedeztük fel. Kirándultunk Cserépfalu környékén, majd az idilli hangulatú Noszvaj vendégszerető, hagyományait őrző látnivalóiban merültünk el, aminek a természeti környezete is felejthetetlen volt. Kutyabarát szállásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ottlétünk felejthetetlen maradjon.

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Hírek - Címlapon
Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is! Hírek - Címlapon
Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is!