A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a férfi ellen, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját – felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

2020. szeptember 29., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki olyan súlyos fokban elhanyagolta a kutyáját, hogy annak életét a menhelyen biztosított ellátás mentette meg, anélkül elpusztult volna.



 

A vádirat szerint a férfi a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyáját egy lábatlani ingatlan  verandáján tartotta három méter hosszú láncra kikötve 2020. február 11-éig. Az eb nyakán körbetekert lánc  kb. 1 cm mélyen bevágott, és nyílt sebet okozott.  A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított, ezáltal az állatnak hosszan tartó fájdalmat, különös szenvedést okozott – írja a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség közleménye.

 

A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta, a kötelező oltásokat és a chipet részére nem biztosította, a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról nem gondoskodott.

 

 

Szemét között tengette napjait a láncra vert kutya
Szemét között tengette napjait a láncra vert kutya

 

 

Az állatot az önkormányzat az észlelést követően azonnal elszállíttatta egy menhelyre, ahol a szükséges orvosi kezeléseket és a megfelelő ellátást megkapta, az ellátás hiányában az állat a nélkülözésben és nyaki sebe miatt elpusztult volna.

 

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi  Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben  tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve
Ízületi gyulladás, szívproblémák, légzési nehézségek… Bármennyire is aranyosan néznek ki dundin, az elhízás számos egészségügyi gondot okozhat kedvenceiknél. De mitől is híznak el a kutyák?

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Miért szeretne a kutyám evés után játszani? Miért szeretne a kutyám evés után játszani?
Jóízűen elfogyasztotta vacsoráját, majd hirtelen rátör a játszhatnék. Tényleg annyira finom volt, hogy kedvencünk örömében nem tudja visszafogni magát, és ki kell mozognia jókedvét? De hát pihennie kellene...

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene?
Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb kutyás emlékérme jelenik meg: a vizsla után újabb magyar kutyafajtával bővül a sor Hírek - Címlapon
Újabb kutyás emlékérme jelenik meg: a vizsla után újabb magyar kutyafajtával bővül a sor
Méghogy a kutyák utálják a postásokat?! Egy brazil postás szívmelengető szelfikkel cáfolja a tévhitet Hírek - Címlapon
Méghogy a kutyák utálják a postásokat?! Egy brazil postás szívmelengető szelfikkel cáfolja a tévhitet