A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben

2022. március 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Súlyos sérüléseket okozott a vaddisznó a kutyán: a gyors orvosi ellátás ellenére is életét vesztette. Vigyázzunk a sétákon, túrákon, az ellési időszakban veszélyesek a vaddisznók!



 

A veszprémi Gulya-dombon, a kutyafuttató közelében támadt egy kutyára egy vaddisznó március 17-én - írja az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi ellátás sem tudta megmenteni az életét.

 

Januártól egészen májusig tart a vaddisznók ellési időszaka. Ezekben a hónapokban veszélyesebbé válnak a vaddisznók: ha fenyegetve érzik magukat, nem rettennek el a támadástól, kismalacaikat akár az életük árán is megvédik. 

 

 

 

 

Biztonságunk érdekében tartsuk szem előtt ebben az időszakban az alábbiakat:

 

  • A vaddisznók alapvetően félnek az embertől, elkerülik a népszerű, ezáltal forgalmasabb ösvényeket, túraútvonalakat. Éppen ezért tanácsos ezeken a kijelölt útvonalakon maradni, míg az erdőt járjuk. Ezeken az utakon sokkal kisebb eséllyel találkozunk vaddisznóval.

 

  • Abban az esetben, ha kismalacokat, vagy felnőtt vaddisznót látunk, álljunk meg, majd lassan, óvatosan kezdjünk elhátrálni.

 

  • Ne próbáljuk meg elijeszteni, hiszen ezt támadásnak veheti, és a vaddisznó bizony fel is veheti a harcot a menekülés helyett…

 

  • Ha csörtetést hallunk a közelből, álljunk meg és várjunk. Figyeljük a hangokat, várjuk meg, míg a zörejek elhalkulnak.

 

  • Kutyát csak pórázon sétáltassunk az erdőben. Ne hagyjuk kutyánknak, hogy megzavarja a vaddisznókat! A koca a kutyával szemben is megvédi a malacokat, az őket megzavaró kutyára könnyen rátámadhat. A vaddisznó elől menekülő kutya nagy eséllyel a gazdájához fog visszafutni – nyomában a vaddisznóval.

 

  • Ha kutyaséta alatt találkozunk vaddisznóval, a fent leírtak szerint viselkedjünk: álljunk meg, ne zavarjuk a disznókat. Kutyánkat ne engedjük ugatni. Lassan induljunk meg a másik irányba. Ne essünk mi se pánikba, hisz feszültségünk átragadhat kutyánkra is!

 

  • Tervezzük úgy a kirándulást, túrát, hogy sötétedés előtt el tudjuk hagyni az erdőt!

 

 

 


Indexkép forrás: thepigsite.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A szomszéd kutyái is átmennek az idős bácsihoz, hogy együtt sziesztázzanak Hírek - Címlapon
A szomszéd kutyái is átmennek az idős bácsihoz, hogy együtt sziesztázzanak
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Hírek - Címlapon
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon