A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben

2022. március 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Súlyos sérüléseket okozott a vaddisznó a kutyán: a gyors orvosi ellátás ellenére is életét vesztette. Vigyázzunk a sétákon, túrákon, az ellési időszakban veszélyesek a vaddisznók! 

A veszprémi Gulya-dombon, a kutyafuttató közelében támadt egy kutyára egy vaddisznó március 17-én - írja az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi ellátás sem tudta megmenteni az életét.

 

Januártól egészen májusig tart a vaddisznók ellési időszaka. Ezekben a hónapokban veszélyesebbé válnak a vaddisznók: ha fenyegetve érzik magukat, nem rettennek el a támadástól, kismalacaikat akár az életük árán is megvédik. 

 

 

 

 

Biztonságunk érdekében tartsuk szem előtt ebben az időszakban az alábbiakat:

 

  • A vaddisznók alapvetően félnek az embertől, elkerülik a népszerű, ezáltal forgalmasabb ösvényeket, túraútvonalakat. Éppen ezért tanácsos ezeken a kijelölt útvonalakon maradni, míg az erdőt járjuk. Ezeken az utakon sokkal kisebb eséllyel találkozunk vaddisznóval.

 

  • Abban az esetben, ha kismalacokat, vagy felnőtt vaddisznót látunk, álljunk meg, majd lassan, óvatosan kezdjünk elhátrálni.

 

  • Ne próbáljuk meg elijeszteni, hiszen ezt támadásnak veheti, és a vaddisznó bizony fel is veheti a harcot a menekülés helyett…

 

  • Ha csörtetést hallunk a közelből, álljunk meg és várjunk. Figyeljük a hangokat, várjuk meg, míg a zörejek elhalkulnak.

 

  • Kutyát csak pórázon sétáltassunk az erdőben. Ne hagyjuk kutyánknak, hogy megzavarja a vaddisznókat! A koca a kutyával szemben is megvédi a malacokat, az őket megzavaró kutyára könnyen rátámadhat. A vaddisznó elől menekülő kutya nagy eséllyel a gazdájához fog visszafutni – nyomában a vaddisznóval.

 

  • Ha kutyaséta alatt találkozunk vaddisznóval, a fent leírtak szerint viselkedjünk: álljunk meg, ne zavarjuk a disznókat. Kutyánkat ne engedjük ugatni. Lassan induljunk meg a másik irányba. Ne essünk mi se pánikba, hisz feszültségünk átragadhat kutyánkra is!

 

  • Tervezzük úgy a kirándulást, túrát, hogy sötétedés előtt el tudjuk hagyni az erdőt!

 

 

 


Indexkép forrás: thepigsite.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások” ​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”
A tervezet szerint korlátozott területekre lehet csak bemenni kutyával, és lesznek olyan területek, ahová még pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Legyünk figyelmesek, ha kirándulni, túrázni indulunk kutyánkkal: kedvelt kirándulóhelyek környékén is találtak medve jelenlétére utaló nyomokat.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A szomszéd kutyái is átmennek az idős bácsihoz, hogy együtt sziesztázzanak Hírek - Címlapon
A szomszéd kutyái is átmennek az idős bácsihoz, hogy együtt sziesztázzanak
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Hírek - Címlapon
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon