A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A szomszéd kutyái is átmennek az idős bácsihoz, hogy együtt sziesztázzanak

2022. március 26., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Watson urat minden kutya imádja: „Boldogan szaladnak elé, amikor hazaérkezik, és lelkes csóválások közepette kísérik be a házba.”Mindenkinek jólesik egy kis délutáni pihenő, ami – természetesen – kedvenceink társaságában esik igazán jól. Történetünk főhőse is így vélekedik a témában, hát még négylábú barátai! És amikor Catey Hall benyit a szobába, ahol korosodó apukája sziesztázik, már meg sem lepődik azon, hogy saját kutyáik mellett időnként a szomszédságból is átjön egy-egy eb e neves alkalomból.

 

„Édesapám nap mint nap találkozik velük, játszanak egyet, aztán lepihennek, és még szundítanak is egyet együtt. Boldogan szaladnak elé, amikor meglátják, ahogy autója begördül az udvarba, majd lelkes csóválások közepette kísérik be a házba” - mesélte mosolyogva Catey.

 

 

Watson úr és kedvencei délutáni pihenőn
Watson úr és kedvencei délutáni pihenőn
Fotó: Catey Hall/TheDodo

 

 

Érzik, hogy ebben a házban szeretettel fogadják őket – így van ez már hosszú, hosszú évek óta. Lon Watson szívében ugyanis különleges helyet foglalnak el az elhagyott, kidobott kutyák, ezért nem is volt kérdés, hogy csatlakozik a helyi állatmenhely csapatához. Segít szebbé tenni a gazdikeresők napjait:

 

„Amióta az eszemet tudom, Apunak mindig is mentett kutyái voltak. Mellettük nőttem fel én is, de mindig akadt hely azok számára is, akiknek szükségük volt rá. Most, hogy a feleségével kettecskén éldegélnek, többen is elférnek a házban, és tárt karokkal fogadják őket. A környékbeli szervezetekkel együtt dolgoznak azon, hogy a hontalan kutyusok örökbefogadókra találhassanak. Akiknek valami miatt mégsem sikerül, Apuéknál maradhatnak, velük élhetnek szeretetben, biztonságban.”

 

 

A kutyáknak is jólesik egy kis pihenés, kényeztetés
A kutyáknak is jólesik egy kis pihenés, kényeztetés
Fotó: Catey Hall/TheDodo

 

 

A Watson-rezidencia négy kutyus otthona, mindegyiküket a házaspár mentette meg, és rehabilitálta. De ez a szomszéd ebeket egyáltalán nem akadályozza abban, hogy bekukkantsanak a kedves családhoz. Hooch, Fluffer-Nutter és Rosie is különleges kapcsolatot ápolnak az állatbarát férfival, képesek órákon át arra várni, hogy megérkezzen, és elkényeztesse őket is:

 

„Alabama államnak ezen a részén az emberek nagyon közel élnek a természethez. A házak messze épültek az utaktól, így e vidéken a kutyák is szabadabban mozoghatnak, és szeretnek is szomszédolni. Amikor meghallják Apu kocsijának hangját, megjelennek, hogy köszöntsék” - és ezt szerencsére a vendégségbe jövő kutyák gazdái sem bánják. A délutáni szieszta intézménye szent és sérthetetlen, amivel minden érintett tisztában van, két- és négylábúak egyaránt.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Catey Hall/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét
A jelenség ijesztőnek és súlyosnak tűnhet, de csak ritkán okoz életveszélyes állapotot. Tény, hogy fokozott odafigyelést és éberséget kíván a gazdi részéről, de az érintett kutyák is képesek teljes életet élni. Miként segíthetünk kedvencünknek ebben?

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyes kullancs: Ismét a lakosság közreműködését kérik az ökológusok a Hyalomma kullancs hazai feltérképezésében Hírek - Címlapon
Veszélyes kullancs: Ismét a lakosság közreműködését kérik az ökológusok a Hyalomma kullancs hazai feltérképezésében
Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben Hírek - Címlapon
Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben