A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban

2020. február 28., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Első olyan kínai város lehet Sencsen, ahol teljes tiltás alá esik a kutya- és macskahús fogyasztása. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, hogy a jó példát több város is követheti majd.Sencsen, a Hongkonggal határos kínai város lehet az első város Kínában, ahol hivatalosan is betiltják a kutya- és macskahús evést. Sencsen 13 millió lakosával  Vuhannál is nagyobb település. Vezetése a koronavírus miatt szigorítaná az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos szabályokat, e törvény része lehet az egyes állatok fogyasztásának szabályozása. A törvény a koronavírussal kapcsolatosan elsősorban a kígyók, teknősök és denevérek felhasználására vonatkozna, de kitérhet a többi háziállatra is. 


A kutya- és macskahúsevést nem a koronavírus kockázata miatt tiltanák, hanem arra hivatkozva, hogy ezek az állatok az ember társai, nem pedig élelme. 


A tiltás nagyon fontos lépés lehet állatvédelmi szempontból. Becslések szerint csak 2019-ben 10 millió kutya és 4 millió macska vesztette életét, hogy aztán húsukat fogyasztási célra használják. A Humane Society International (HSI) üdvözölte a törvényjavaslatot, hiszen az precedens értékű lehet az országban.  Bíznak benne, hogy a példát más városok is követik majd. 
A kutyahús fesztiváljáról hírhedt Jülinben a koronavírus miatt már több vágóhíd is bezárt,  ahol kutyákat is mészároltak, igaz, a zárás csak ideiglenes.

 

 

Egy kínai városban betilthatják a kutyahúsevést
Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban

 


A kutyahús kereskedelem óriási kegyetlenséggel jár,  a kutyákat és macskákat embertelen körülmények között tartják,  szállítják, nem beszélve a cseppet sem humánus vágásokról. Mindemellett az emberi egészségre is veszélyes, hiszen ritkán tartanak szem előtt higiéniai, élelmiszerbiztonsági szabályokat az ilyen vágóhidakon, fokozott a veszettség és a kolera terjedésének kockázata. Nem csak az utcákon kóborló kutyákat gyűjtik össze a nem ritkán illegális kereskedők, de gyakoriak a lopások is,  például a kertben lévő kutyák esetében. 


Kínában egyébként egyre csökken azon lakosok száma, akik fogyasztanak kutya-, vagy macskahúst: a HSI szerint a kínai lakosság kevesebb mint 20%-a fogyasztja, ők is csak ritkán. Egy 2017-es felmérés szerint a Jüliniek 72%-a sem rendszeres kutyahús fogyasztó.  Egy 2016-os átfogó felmérés szerint a kínai lakosok 64%-a teljesen betiltaná a Jülini kutyahús fesztivált, 51%-a betiltaná a kutyahús kereskedelmet, és a lakosok nagy része, 69%-a még soha nem fogyasztott kutyahúst. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást! Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.

Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején
Élelemhiánnyal küzdenek a menhelyek és állatvédő szervezetek országszerte. Nagy szüksége van most az árva állatoknak az állatbarátok segítségére! De hogyan és mivel segíthetünk – különösen a járvány miatt elrendelt intézkedéseket is szem előtt tartva?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett Hírek - Címlapon
Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár Hírek - Címlapon
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár