A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban

2020. február 28., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Első olyan kínai város lehet Sencsen, ahol teljes tiltás alá esik a kutya- és macskahús fogyasztása. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, hogy a jó példát több város is követheti majd.



Sencsen, a Hongkonggal határos kínai város lehet az első város Kínában, ahol hivatalosan is betiltják a kutya- és macskahús evést. Sencsen 13 millió lakosával  Vuhannál is nagyobb település. Vezetése a koronavírus miatt szigorítaná az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos szabályokat, e törvény része lehet az egyes állatok fogyasztásának szabályozása. A törvény a koronavírussal kapcsolatosan elsősorban a kígyók, teknősök és denevérek felhasználására vonatkozna, de kitérhet a többi háziállatra is. 


A kutya- és macskahúsevést nem a koronavírus kockázata miatt tiltanák, hanem arra hivatkozva, hogy ezek az állatok az ember társai, nem pedig élelme. 


A tiltás nagyon fontos lépés lehet állatvédelmi szempontból. Becslések szerint csak 2019-ben 10 millió kutya és 4 millió macska vesztette életét, hogy aztán húsukat fogyasztási célra használják. A Humane Society International (HSI) üdvözölte a törvényjavaslatot, hiszen az precedens értékű lehet az országban.  Bíznak benne, hogy a példát más városok is követik majd. 
A kutyahús fesztiváljáról hírhedt Jülinben a koronavírus miatt már több vágóhíd is bezárt,  ahol kutyákat is mészároltak, igaz, a zárás csak ideiglenes.

 

 

Egy kínai városban betilthatják a kutyahúsevést
Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban

 


A kutyahús kereskedelem óriási kegyetlenséggel jár,  a kutyákat és macskákat embertelen körülmények között tartják,  szállítják, nem beszélve a cseppet sem humánus vágásokról. Mindemellett az emberi egészségre is veszélyes, hiszen ritkán tartanak szem előtt higiéniai, élelmiszerbiztonsági szabályokat az ilyen vágóhidakon, fokozott a veszettség és a kolera terjedésének kockázata. Nem csak az utcákon kóborló kutyákat gyűjtik össze a nem ritkán illegális kereskedők, de gyakoriak a lopások is,  például a kertben lévő kutyák esetében. 


Kínában egyébként egyre csökken azon lakosok száma, akik fogyasztanak kutya-, vagy macskahúst: a HSI szerint a kínai lakosság kevesebb mint 20%-a fogyasztja, ők is csak ritkán. Egy 2017-es felmérés szerint a Jüliniek 72%-a sem rendszeres kutyahús fogyasztó.  Egy 2016-os átfogó felmérés szerint a kínai lakosok 64%-a teljesen betiltaná a Jülini kutyahús fesztivált, 51%-a betiltaná a kutyahús kereskedelmet, és a lakosok nagy része, 69%-a még soha nem fogyasztott kutyahúst. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
80 kóbor kutyát etet a férfi, 5 éve minden nap Hírek - Címlapon
80 kóbor kutyát etet a férfi, 5 éve minden nap
Kisállatot karácsonyra? Ezeket gondold végig, mielőtt döntesz! Hírek - Címlapon
Kisállatot karácsonyra? Ezeket gondold végig, mielőtt döntesz!