A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamérgezések a Dunántúlon

2016. április 18., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Sajnos újra fokozott körültekintésre kell felhívnunk a figyelmeteket: több településen is találtak gyanús anyagokat a kutyafuttatók és a kedvelt kutyasétáltató helyek közelében. 

Nem lehetünk elég óvatosak, hiszen kedvenceink egészségéről, mi több, életéről van szó! Több településen is olyan gyanús anyagokat találtak szétszórva a gazdik, melyek veszélyt jelenthetnek a kutyákra. Vizsgálat még nem indult, így egyelőre nem tudni, valóban mind tartalmaz-e mérget, de jobb az óvatosság!

 

Séta közben fokozottan figyeljetek kutyátokra, amennyiben flexi pórázt használtok, ne engedjétek túlságosan eltávolodni tőletek kedvenceteket: így időben közbe tudtok lépni, ha az valamit fel akarna enni a földről.  

 

Sopron

A város közterületein egyre több méreggel teletűzdelt húsdarabot és kolbászt találnak. Eddig mérgezett élelmet a fűben a Jereván lakótelepről a IV. László király utca környékéről, a Deák téren a Kölcsey szobor környékéről illetve a Fűzfa sor környékéről  jelezték a kutyabarátok - írja a cyberpress.hu.

 

Méreggel tűzdelt húst szórtak ki Sopronban
Méreggel tűzdelt húst szórtak ki Sopronban
Fotó: Facebook.com

 

Komló - Körtvélyes

A Pécs környéki városban még a mákos bejglit is “feláldozzák az ügy érdekében”: Teleszúrták a süteményt gombostűkkel, hogy a finom falatok halálosak legyenek. 

 

A mákos süteményt teletűzdelték gombostűkkel
A mákos süteményt teletűzdelték gombostűkkel
Fotó: Facebook.com


Szombathely

Az Állatvédők Vasi Egyesülete hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Váci Mihály utcai kutyafuttató Perint patak felőli részén, a Vas híd közelében szétszórt gyanús anyagra.

 

Amennyit tudtak, összeszedtek a gyanús anyagból a gazdik - az óvatosság azonban nem árt! A magas fűben nehezebb észrevenni a kiszórt anyagot.
Amennyit tudtak, összeszedtek a gyanús anyagból a gazdik - az óvatosság azonban nem árt! A magas fűben nehezebb észrevenni a kiszórt anyagot.
Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete - Facebook.com

 

Egyik esetnél sem tudni, kik és miért szórták szét ezeket az anyagokat. Legyetek óvatosak, figyeljetek oda kutyátokra a séták alatt!


Indexkép forrás: dayasriokj.top

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat? Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat?
Ízletes rágcsálnivaló, pont a megfelelő méretben. Jutalomfalatnak is kiváló, gondolhatnánk, de vajon tudjuk-e, hogy a diófélék és magvak közül melyeket fogyaszthat biztonsággal a kutya?

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt Hírek - Címlapon
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt
Az Air Force kutyáinak valódi élete Hírek - Címlapon
Az Air Force kutyáinak valódi élete