A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamérgezések a Dunántúlon

2016. április 18., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Sajnos újra fokozott körültekintésre kell felhívnunk a figyelmeteket: több településen is találtak gyanús anyagokat a kutyafuttatók és a kedvelt kutyasétáltató helyek közelében.



 

Nem lehetünk elég óvatosak, hiszen kedvenceink egészségéről, mi több, életéről van szó! Több településen is olyan gyanús anyagokat találtak szétszórva a gazdik, melyek veszélyt jelenthetnek a kutyákra. Vizsgálat még nem indult, így egyelőre nem tudni, valóban mind tartalmaz-e mérget, de jobb az óvatosság!

 

Séta közben fokozottan figyeljetek kutyátokra, amennyiben flexi pórázt használtok, ne engedjétek túlságosan eltávolodni tőletek kedvenceteket: így időben közbe tudtok lépni, ha az valamit fel akarna enni a földről.  

 

Sopron

A város közterületein egyre több méreggel teletűzdelt húsdarabot és kolbászt találnak. Eddig mérgezett élelmet a fűben a Jereván lakótelepről a IV. László király utca környékéről, a Deák téren a Kölcsey szobor környékéről illetve a Fűzfa sor környékéről  jelezték a kutyabarátok - írja a cyberpress.hu.

 

Méreggel tűzdelt húst szórtak ki Sopronban
Méreggel tűzdelt húst szórtak ki Sopronban
Fotó: Facebook.com

 

Komló - Körtvélyes

A Pécs környéki városban még a mákos bejglit is “feláldozzák az ügy érdekében”: Teleszúrták a süteményt gombostűkkel, hogy a finom falatok halálosak legyenek. 

 

A mákos süteményt teletűzdelték gombostűkkel
A mákos süteményt teletűzdelték gombostűkkel
Fotó: Facebook.com


Szombathely

Az Állatvédők Vasi Egyesülete hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Váci Mihály utcai kutyafuttató Perint patak felőli részén, a Vas híd közelében szétszórt gyanús anyagra.

 

Amennyit tudtak, összeszedtek a gyanús anyagból a gazdik - az óvatosság azonban nem árt! A magas fűben nehezebb észrevenni a kiszórt anyagot.
Amennyit tudtak, összeszedtek a gyanús anyagból a gazdik - az óvatosság azonban nem árt! A magas fűben nehezebb észrevenni a kiszórt anyagot.
Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete - Facebook.com

 

Egyik esetnél sem tudni, kik és miért szórták szét ezeket az anyagokat. Legyetek óvatosak, figyeljetek oda kutyátokra a séták alatt!


Indexkép forrás: dayasriokj.top

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Ehetnek a kutyák cseresznyét? Ehetnek a kutyák cseresznyét?
Ahogy a cseresznyefa mennyei illatot árasztó virágai a tavasz közeledtét jelzik, úgy piros termése a nyár idilli képét vetítik elénk május végén. Édes, roppanós gyümölcsét szinte mindenki szereti. De vajon kedvencünknek is adhatunk belőle?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Rehabportál MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt Hírek - Címlapon
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt
Az Air Force kutyáinak valódi élete Hírek - Címlapon
Az Air Force kutyáinak valódi élete