A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról

2020. április 14., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.A kínai kormány új jegyzék-tervezetet állított össze a haszonállatokról: a lista határozza meg azt, mely állatok számítanak haszonállatnak, így azt is, mely állatokat lehet a húsukért tartani.

 

Korábban a koronavírus járvány miatt bezárásra került a vuhani piac, ahol többek közt vadállatok húsát is lehetett kapni. Ideiglenesen betiltották szintén a járvány miatt a vadállatok kereskedelmét, árusítását is.

Április elején a dél-kínai Sencsenben döntöttek úgy, hogy a jövőben megtiltják a kutya-és macskahús fogyasztását, hiszen ezt „a modern emberi civilizáció megköveteli."

 

 

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Fotó: bbc.com

 

 

Most pedig úgy néz ki, az egész országban változás várható: a kormány javaslata ugyanis levenné a haszonállatok listájáról a kutyákat, velük együtt a tobzoskákat, denevéreket és cibetmacskákat is.

A listán haszonállatként szerepel a sertés, a szarvasmarha, a csirke, a bárány, néhány őzfaj, az alpakka és a strucc. Két rókafajt, mosómedvéket és nyércet ugyan tarthatnak haszonállatként, de csak a prémjükért, a húsukat nem árusíthatják - írja a CNN-re hivatkozva az Index.hu.

 

"Az emberi civilizáció fejlődésével, az állatbarát szemlélettel és az állatvédelem erősödésével a kutyákra már a hagyományos haszonállatok helyett társállatként tekintünk – írja a tervezet. – A világ többi részén sem tekintenek rájuk táplálékként, így Kínában sem sorolhatjuk őket a haszonállatok sorába."

 

A javaslat még nem került elfogadásra, május 8-ig zajlik róla konzultáció.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
A kijárási tilalom megengedi a kutyák megsétáltatását, azonban adott feltételekhez köti. A tilalom életbe lépése utáni első éjszakán öt kutyasétáltatóval szemben kellett intézkednie a rendőröknek, mert azok nem tartották be a szabályokat.

Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt
Megnyugodhatunk: a megjelent rendelet szerint a rövid, a kutya szükségleteit kielégítő séta engedélyezett az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom alatt.

Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni
A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzat dönthet majd - legalábbis amennyiben elfogadják a mai ülésen a benyújtott javaslatot.

Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve
A járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási korlátozás hagyott maga után néhány kérdőjelet - különösen a kutyatulajdonosok körében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog! Hírek - Címlapon
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog!
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Hírek - Címlapon
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre