A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról

2020. április 14., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.A kínai kormány új jegyzék-tervezetet állított össze a haszonállatokról: a lista határozza meg azt, mely állatok számítanak haszonállatnak, így azt is, mely állatokat lehet a húsukért tartani.

 

Korábban a koronavírus járvány miatt bezárásra került a vuhani piac, ahol többek közt vadállatok húsát is lehetett kapni. Ideiglenesen betiltották szintén a járvány miatt a vadállatok kereskedelmét, árusítását is.

Április elején a dél-kínai Sencsenben döntöttek úgy, hogy a jövőben megtiltják a kutya-és macskahús fogyasztását, hiszen ezt „a modern emberi civilizáció megköveteli."

 

 

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Fotó: bbc.com

 

 

Most pedig úgy néz ki, az egész országban változás várható: a kormány javaslata ugyanis levenné a haszonállatok listájáról a kutyákat, velük együtt a tobzoskákat, denevéreket és cibetmacskákat is.

A listán haszonállatként szerepel a sertés, a szarvasmarha, a csirke, a bárány, néhány őzfaj, az alpakka és a strucc. Két rókafajt, mosómedvéket és nyércet ugyan tarthatnak haszonállatként, de csak a prémjükért, a húsukat nem árusíthatják - írja a CNN-re hivatkozva az Index.hu.

 

"Az emberi civilizáció fejlődésével, az állatbarát szemlélettel és az állatvédelem erősödésével a kutyákra már a hagyományos haszonállatok helyett társállatként tekintünk – írja a tervezet. – A világ többi részén sem tekintenek rájuk táplálékként, így Kínában sem sorolhatjuk őket a haszonállatok sorába."

 

A javaslat még nem került elfogadásra, május 8-ig zajlik róla konzultáció.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog! Hírek - Címlapon
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog!
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Hírek - Címlapon
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre