A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról

2020. április 14., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.



A kínai kormány új jegyzék-tervezetet állított össze a haszonállatokról: a lista határozza meg azt, mely állatok számítanak haszonállatnak, így azt is, mely állatokat lehet a húsukért tartani.

 

Korábban a koronavírus járvány miatt bezárásra került a vuhani piac, ahol többek közt vadállatok húsát is lehetett kapni. Ideiglenesen betiltották szintén a járvány miatt a vadállatok kereskedelmét, árusítását is.

Április elején a dél-kínai Sencsenben döntöttek úgy, hogy a jövőben megtiltják a kutya-és macskahús fogyasztását, hiszen ezt „a modern emberi civilizáció megköveteli."

 

 

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Fotó: bbc.com

 

 

Most pedig úgy néz ki, az egész országban változás várható: a kormány javaslata ugyanis levenné a haszonállatok listájáról a kutyákat, velük együtt a tobzoskákat, denevéreket és cibetmacskákat is.

A listán haszonállatként szerepel a sertés, a szarvasmarha, a csirke, a bárány, néhány őzfaj, az alpakka és a strucc. Két rókafajt, mosómedvéket és nyércet ugyan tarthatnak haszonállatként, de csak a prémjükért, a húsukat nem árusíthatják - írja a CNN-re hivatkozva az Index.hu.

 

"Az emberi civilizáció fejlődésével, az állatbarát szemlélettel és az állatvédelem erősödésével a kutyákra már a hagyományos haszonállatok helyett társállatként tekintünk – írja a tervezet. – A világ többi részén sem tekintenek rájuk táplálékként, így Kínában sem sorolhatjuk őket a haszonállatok sorába."

 

A javaslat még nem került elfogadásra, május 8-ig zajlik róla konzultáció.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben
A kutyák bundájának befestése mellett döntött egy kínai állatkert, miután nem kaptak engedélyt arra, hogy valódi óriáspandákat adjanak otthont.

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog! Hírek - Címlapon
Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog!
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Hírek - Címlapon
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre