A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára

2019. december 17., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Vaddisznó sebesített meg egy vizslát a Hajógyári-szigeten. Az állat valószínűleg a malacát védte, ezért támadhatott rá a labdája után szaladó kutyára.
 

Frissítés!
Kilőttek egy vadkant a Hajógyári-szigeten


Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye szerint a tegnapi nap folyamán kilőttek egy kan vaddisznót a Hajógyári-szigeten. 

A területen kihelyezett csapdákkal és egyéb módon sem sikerült sajnos befogni a vaddisznókat. A közlemény szerint a vasárnap esti vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt. 
A veszély azonban még nem múlt el teljesen, ezért a Felügyelet kéri a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák!
További részletek az alábbiakban olvashatók: 

 

 

 

 

 


 

 

Az Óbudai Kutyás Egyesület hívta fel a figyelmet a vaddisznók jelentette veszélyre a Hajógyári-szigeten. A vaddisznó család jelenlétére egy kutyás által derült fény: a vizsla és gazdája a hídhoz közeli parkoló környékén labdázott, mikor az eldobott labda után szaladó vizslára rátámadt a semmiből felbukkanó vaddisznó. 

 

Az állat feltehetően a közelben lévő malacait védhette, a futó kutyát fenyegetésnek tekinthette a kismalacokra nézve. A támadó vaddisznó agyarával a kutya vállát sebesítette meg. 

 

 

A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
Fotó: foxnews.com

 

 

Gazdája azonnal állatorvoshoz vitte a sokkos állapotba került kutyát, akit azóta meg is műtöttek, a helyi közterület-felügyeletet pedig értesítették a vaddisznók jelenlétéről - írja a Borsonline

 

Szakemberek segítségével a területet átkutatták, a disznókat még nem találták, a nyomaik azonban fellelhetők a szigeten. Ha sikerül őket befogni, először megvizsgálják őket a sertéspestis miatt, és ha egészségesek, más területen szabadon engedik majd őket.

 

A közterület-felügyelet vadbefogó ketreceket is kihelyezett, kérik, ezekhez senki ne nyúljon! 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok
Már hét különböző kerületben találtak mérgező, vagy sérülést okozó falatkákat kiszórva, melyek nagy valószínűséggel kutyáknak szántak az elkövetők. Legyünk nagyon óvatosak a kutyasétákon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gazdikereső menhelyi kutyák az iskolában Hírek - Címlapon
Gazdikereső menhelyi kutyák az iskolában
Több ezer ember életét menthetik meg a kutyák egy új módszer segítségével Hírek - Címlapon
Több ezer ember életét menthetik meg a kutyák egy új módszer segítségével