A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára

2019. december 17., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Vaddisznó sebesített meg egy vizslát a Hajógyári-szigeten. Az állat valószínűleg a malacát védte, ezért támadhatott rá a labdája után szaladó kutyára.




 

Frissítés!
Kilőttek egy vadkant a Hajógyári-szigeten


Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye szerint a tegnapi nap folyamán kilőttek egy kan vaddisznót a Hajógyári-szigeten. 

A területen kihelyezett csapdákkal és egyéb módon sem sikerült sajnos befogni a vaddisznókat. A közlemény szerint a vasárnap esti vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt. 
A veszély azonban még nem múlt el teljesen, ezért a Felügyelet kéri a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák!
További részletek az alábbiakban olvashatók: 

 

 

 

 

 


 

 

Az Óbudai Kutyás Egyesület hívta fel a figyelmet a vaddisznók jelentette veszélyre a Hajógyári-szigeten. A vaddisznó család jelenlétére egy kutyás által derült fény: a vizsla és gazdája a hídhoz közeli parkoló környékén labdázott, mikor az eldobott labda után szaladó vizslára rátámadt a semmiből felbukkanó vaddisznó. 

 

Az állat feltehetően a közelben lévő malacait védhette, a futó kutyát fenyegetésnek tekinthette a kismalacokra nézve. A támadó vaddisznó agyarával a kutya vállát sebesítette meg. 

 

 

A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
Fotó: foxnews.com

 

 

Gazdája azonnal állatorvoshoz vitte a sokkos állapotba került kutyát, akit azóta meg is műtöttek, a helyi közterület-felügyeletet pedig értesítették a vaddisznók jelenlétéről - írja a Borsonline

 

Szakemberek segítségével a területet átkutatták, a disznókat még nem találták, a nyomaik azonban fellelhetők a szigeten. Ha sikerül őket befogni, először megvizsgálják őket a sertéspestis miatt, és ha egészségesek, más területen szabadon engedik majd őket.

 

A közterület-felügyelet vadbefogó ketreceket is kihelyezett, kérik, ezekhez senki ne nyúljon! 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Kolbászfalatkákba rejtett szögekkel próbálnak ártani a kutyáknak Budapesten – fokozott figyelem szükséges a sétákon! Kolbászfalatkákba rejtett szögekkel próbálnak ártani a kutyáknak Budapesten – fokozott figyelem szükséges a sétákon!
Sajnos időről-időre felüti a fejét egy-egy figyelmeztető bejegyzés, poszt, felhívás, melyek különféle mérgezési kísérletekről, ártó szándékú próbálkozásokról szólnak. Ezúttal Budapesten történt ilyen eset.

Svájcból egészen Budapest közelébe vándorolt egy fiatal farkas Svájcból egészen Budapest közelébe vándorolt egy fiatal farkas
Az állat, akit csak M237-es egyedként tartanak számon egészen Bécs magasságáig vándorolt, majd a Fertő-tótól délre lépte át a magyar határt. A svájci Surselva régióból útnak induló négylábú útjáról a Wolf Switzerland Group számolt be.

Kutyás Kolodko-miniszobrok kerültek Budára Kutyás Kolodko-miniszobrok kerültek Budára
Apró kutyás szobrok jelentek meg az I. kerületben: az országszerte ismert és kedvelt Kolodko-miniszobrok listája bővült új, ezúttal kutyás darabokkal.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A tacsik bűvöletében – már öt éve! Hírek - Címlapon
A tacsik bűvöletében – már öt éve!
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának? Hírek - Címlapon
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának?