A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára

2019. december 17., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Vaddisznó sebesített meg egy vizslát a Hajógyári-szigeten. Az állat valószínűleg a malacát védte, ezért támadhatott rá a labdája után szaladó kutyára.
 

Frissítés!
Kilőttek egy vadkant a Hajógyári-szigeten


Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye szerint a tegnapi nap folyamán kilőttek egy kan vaddisznót a Hajógyári-szigeten. 

A területen kihelyezett csapdákkal és egyéb módon sem sikerült sajnos befogni a vaddisznókat. A közlemény szerint a vasárnap esti vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt. 
A veszély azonban még nem múlt el teljesen, ezért a Felügyelet kéri a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák!
További részletek az alábbiakban olvashatók: 

 

 

 

 

 


 

 

Az Óbudai Kutyás Egyesület hívta fel a figyelmet a vaddisznók jelentette veszélyre a Hajógyári-szigeten. A vaddisznó család jelenlétére egy kutyás által derült fény: a vizsla és gazdája a hídhoz közeli parkoló környékén labdázott, mikor az eldobott labda után szaladó vizslára rátámadt a semmiből felbukkanó vaddisznó. 

 

Az állat feltehetően a közelben lévő malacait védhette, a futó kutyát fenyegetésnek tekinthette a kismalacokra nézve. A támadó vaddisznó agyarával a kutya vállát sebesítette meg. 

 

 

A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
Fotó: foxnews.com

 

 

Gazdája azonnal állatorvoshoz vitte a sokkos állapotba került kutyát, akit azóta meg is műtöttek, a helyi közterület-felügyeletet pedig értesítették a vaddisznók jelenlétéről - írja a Borsonline

 

Szakemberek segítségével a területet átkutatták, a disznókat még nem találták, a nyomaik azonban fellelhetők a szigeten. Ha sikerül őket befogni, először megvizsgálják őket a sertéspestis miatt, és ha egészségesek, más területen szabadon engedik majd őket.

 

A közterület-felügyelet vadbefogó ketreceket is kihelyezett, kérik, ezekhez senki ne nyúljon! 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fokozottan kell figyelni a kutyasétán: Pomázon fellépnek az elszaporodott vaddisznók ellen! Fokozottan kell figyelni a kutyasétán: Pomázon fellépnek az elszaporodott vaddisznók ellen!
Az elszaporodott, és a lakott területen egyre gyakrabban megjelenő vaddisznók veszélyt jelenthetnek emberre, állatra egyaránt: a malacaikat védő kocák, a magukat fenyegetve érző egyedek olykor a menekülés helyett inkább a támadást választják. A lakott területekre bemerészkedő állatokat igyekeznek a megbízott vadászok júliustól elriasztani, de indokolt esetben ki is lőhetik őket.

Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség
Hosszú egyeztetések és lakossági fórumok után megszületett a döntés: bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt. Az Omszk-tó bizonyos részén a kutyák fürdetésére is lesz lehetőség.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Veszélyesek a vaddisznók az ellési időszakban - vigyázni kell az erdei sétán! Veszélyesek a vaddisznók az ellési időszakban - vigyázni kell az erdei sétán!
Érdemes elővigyázatosnak lenni a vaddisznókkal a tavaszi ellési időszakában, mivel a kocák ilyenkor készek meglehetősen harciasan védelmezni kicsinyeiket a vélt vagy valós fenyegetésekkel szemben - hívta fel a figyelmet a kaposvári székhelyű Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. pénteken.

Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót
Arról már beszámoltunk Nektek, hogy egy zuglói kutyafuttató nemrégiben megújult, érdemes azonban pár szót ejteni a mögötte álló kezdeményezésről is.

Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén
A felmérések szerint Magyarországon minden harmadik ember kutyás. Ez hatalmas szám - rengetegen vagyunk kutyások, akiknek nagy része városban lakik. De mennyire vannak erre felkészülve a városok? Mennyire veszik figyelembe a kutyások igényeit a városokban? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesülettel.

Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán? Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán?
Mi, kutyások, gyakran hagyjuk el a várost, hogy élvezhessük kedvencünkkel a természetet. De mit kell tennünk, hogyan cselekedhetünk helyesen, ha az eredő lakóival találkozunk? Főleg, ha az egy nagydarab vaddisznó, amiről már annyi rémtörténetet hallottunk?

Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt! Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt!
Tavasz végén, nyár elején sok elhagyottnak tűnő vadállat kölyökbe botolhatunk kutyasétánk alatt. Mivel mind állatbarátok vagyunk, természetes, hogy azonnal a segítségükre szeretnénk sietni, hisz ki tudja, mi történt a kölyök anyjával. A legtöbbször azonban inkább ártunk, mint segítünk...

Kutyás strandot kaphat Óbuda Kutyás strandot kaphat Óbuda
A következő hónapokban egyeztetésekre kerülhet sor a kutyások és az óbudai önkormányzat között a póráz nélküli kutyasétáltatásra alkalmas területekről, a kutyasétáltatás szabályairól, mindemellett megvizsgálják egy kutyás strand kialakításának lehetőségét is.

Vaddisznótámadások a Balatonnál: legyünk figyelemmel a kutyasétán Vaddisznótámadások a Balatonnál: legyünk figyelemmel a kutyasétán
Elszaporodtak a nagytestű vadak a Balaton környékén: egyre beljebb merészkednek a vaddisznók a lakott településekre. Emberre még nem támadtak, de több kutyát megsebesítettek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A tacsik bűvöletében – már öt éve! Hírek - Címlapon
A tacsik bűvöletében – már öt éve!
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának? Hírek - Címlapon
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának?