A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára

2019. december 17., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Vaddisznó sebesített meg egy vizslát a Hajógyári-szigeten. Az állat valószínűleg a malacát védte, ezért támadhatott rá a labdája után szaladó kutyára.
 

Frissítés!
Kilőttek egy vadkant a Hajógyári-szigeten


Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye szerint a tegnapi nap folyamán kilőttek egy kan vaddisznót a Hajógyári-szigeten. 

A területen kihelyezett csapdákkal és egyéb módon sem sikerült sajnos befogni a vaddisznókat. A közlemény szerint a vasárnap esti vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt. 
A veszély azonban még nem múlt el teljesen, ezért a Felügyelet kéri a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák!
További részletek az alábbiakban olvashatók: 

 

 

 

 

 


 

 

Az Óbudai Kutyás Egyesület hívta fel a figyelmet a vaddisznók jelentette veszélyre a Hajógyári-szigeten. A vaddisznó család jelenlétére egy kutyás által derült fény: a vizsla és gazdája a hídhoz közeli parkoló környékén labdázott, mikor az eldobott labda után szaladó vizslára rátámadt a semmiből felbukkanó vaddisznó. 

 

Az állat feltehetően a közelben lévő malacait védhette, a futó kutyát fenyegetésnek tekinthette a kismalacokra nézve. A támadó vaddisznó agyarával a kutya vállát sebesítette meg. 

 

 

A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
Fotó: foxnews.com

 

 

Gazdája azonnal állatorvoshoz vitte a sokkos állapotba került kutyát, akit azóta meg is műtöttek, a helyi közterület-felügyeletet pedig értesítették a vaddisznók jelenlétéről - írja a Borsonline

 

Szakemberek segítségével a területet átkutatták, a disznókat még nem találták, a nyomaik azonban fellelhetők a szigeten. Ha sikerül őket befogni, először megvizsgálják őket a sertéspestis miatt, és ha egészségesek, más területen szabadon engedik majd őket.

 

A közterület-felügyelet vadbefogó ketreceket is kihelyezett, kérik, ezekhez senki ne nyúljon! 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás Kolodko-miniszobrok kerültek Budára Kutyás Kolodko-miniszobrok kerültek Budára
Apró kutyás szobrok jelentek meg az I. kerületben: az országszerte ismert és kedvelt Kolodko-miniszobrok listája bővült új, ezúttal kutyás darabokkal.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is! Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is!
Mérgezés történt a Városligeti-tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben Vaddisznó támadt egy kutyára Veszprémben
Súlyos sérüléseket okozott a vaddisznó a kutyán: a gyors orvosi ellátás ellenére is életét vesztette. Vigyázzunk a sétákon, túrákon, az ellési időszakban veszélyesek a vaddisznók!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A tacsik bűvöletében – már öt éve! Hírek - Címlapon
A tacsik bűvöletében – már öt éve!
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának? Hírek - Címlapon
Zöldséget és gyümölcsöt a kutyának?