A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára

2019. december 17., 10:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Vaddisznó sebesített meg egy vizslát a Hajógyári-szigeten. Az állat valószínűleg a malacát védte, ezért támadhatott rá a labdája után szaladó kutyára.




 

Frissítés!
Kilőttek egy vadkant a Hajógyári-szigeten


Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye szerint a tegnapi nap folyamán kilőttek egy kan vaddisznót a Hajógyári-szigeten. 

A területen kihelyezett csapdákkal és egyéb módon sem sikerült sajnos befogni a vaddisznókat. A közlemény szerint a vasárnap esti vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt. 
A veszély azonban még nem múlt el teljesen, ezért a Felügyelet kéri a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák!
További részletek az alábbiakban olvashatók: 

 

 

 

 

 


 

 

Az Óbudai Kutyás Egyesület hívta fel a figyelmet a vaddisznók jelentette veszélyre a Hajógyári-szigeten. A vaddisznó család jelenlétére egy kutyás által derült fény: a vizsla és gazdája a hídhoz közeli parkoló környékén labdázott, mikor az eldobott labda után szaladó vizslára rátámadt a semmiből felbukkanó vaddisznó. 

 

Az állat feltehetően a közelben lévő malacait védhette, a futó kutyát fenyegetésnek tekinthette a kismalacokra nézve. A támadó vaddisznó agyarával a kutya vállát sebesítette meg. 

 

 

A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
A malacaikat védelmező vaddisznók nagy veszélyt jelenthetnek a kutyákra
Fotó: foxnews.com

 

 

Gazdája azonnal állatorvoshoz vitte a sokkos állapotba került kutyát, akit azóta meg is műtöttek, a helyi közterület-felügyeletet pedig értesítették a vaddisznók jelenlétéről - írja a Borsonline

 

Szakemberek segítségével a területet átkutatták, a disznókat még nem találták, a nyomaik azonban fellelhetők a szigeten. Ha sikerül őket befogni, először megvizsgálják őket a sertéspestis miatt, és ha egészségesek, más területen szabadon engedik majd őket.

 

A közterület-felügyelet vadbefogó ketreceket is kihelyezett, kérik, ezekhez senki ne nyúljon! 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye! Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye!
Fergeteges családi nap, ahol minden kutya, gazdi, de még a kutyátlan állatbarátok is számtalan izgalmas program közül válogathatnak: jön a Belvárosi Kutyafesztivál!

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
30 napos kutyás kihívás - a harmadik feladat Hírek - Címlapon
30 napos kutyás kihívás - a harmadik feladat
Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra Hírek - Címlapon
Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra