A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban

2019. március 07., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hiába a folyamatos kampány, a konzultációk, tárgyalások és a nemzetközi közvélemény nyomása - ez mind nem volt elég. Mind a hat labradort elaltatták a kísérlet folytatásának érdekében.Szomorú hírt közölt a svéd Djurrättsalliansen állatjogi szövetség: a Göteborgi Egyetem február végén véget vetett a hat kísérleti labrador életének. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemzetközi szinten óriási felháborodást váltott ki a Djurrättsalliansen által nyilvánosságra hozott kísérlet: az állatjogi szövetség hívta fel a figyelmet arra, hogy hat labradoron végez a svéd egyetem kutatócsoportja kísérleteket. A csapat fogat helyettesítő implantátumokat tesztelt a kutyákon: ennek érdekében kihúzták az egyébként makk egészséges kutyák fogainak egyharmadát, ami nagy, de legfőképp szükségtelen fájdalmat okozott a négylábúaknak. A kihúzott fogak helyére ültették be az implantátumokat. A teszt követező fázisához azonban el kellett venniük a kutyák életét: a beültetett implantátumok hatását a fogínyre és a szervezetre csak így tudják megvizsgálni.

 

A Djurrättsalliansen kitartóan harcolt a kutyák életéért: nem csak demonstrációkat szerveztek, de folyamatosan próbáltak tárgyalni is az egyetem kutatócsoportjával. A szövetség által az állatok életben hagyásáért indított petíciót is több mint 80.000 ember írta alá…  Világszerte írt a sajtó az állatvédők harcáról, ám ez a nyomás sem volt elegendő. Sajnos a történet nem ért boldog véget.

 

 

Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése
Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése volt
Fotó: djurrattsalliansen.se

 

 

A Djurrättsalliansen  biztosítja támogatóit az oldalán arról, hogy nem fogják feladni a harcot, továbbra is küzdeni fognak azért, hogy hasonló eset, kísérlet ne történhessen meg az egyetemen. Információik szerint a 90-es évek óta legalább 200 kutyán végeztek kísérletet és vették el életüket.

 

Ugyanakkor arról is beszámolnak, hogy ez utóbbi kísérlet kapcsán folyt egy állatjóléti ellenőrzés is. A vizsgálat során sejthető, hogy nem tartotta be az egyetem maradéktalanul az állatjóléti jogszabályokat. Olyan hiányosságokat tártak fel, mint a kutyák kopár, ingerszegény környezete, nem megfelelő időjárás elleni védelem. A kutyák vékony alkata mellett testükön sebeket, felfekvéseket is felfedeztek. A kutatás alatt vezetett nyilvántartások sem bizonyultak megfelelőnek és kellően részletesnek. A hiányosságok kapcsán még zajlik a kommunikáció a felügyelő bizottság és az egyetem között (utóbbinak egyébként 2023-ig van engedélye kutyákon végezni kísérleteket.)

 

Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek
Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek
Fotó: djurrattsalliansen.se

 

 

Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri már sohasem tudhatják meg, milyen egy boldog kutya élete, milyen az, ha egy gazda sétálni viszi, játszik vele és szívből szereti. Számukra ez nem adatott meg. Holott mindannyian vidám, egészséges kutyák voltak.

 

 

 

 

Forrás: djurrattsalliansen.se

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból
Hosszú évek óta folyik a harc az állatkísérletek ellen. Egyre több cég vállalja, hogy állatkísérlet-mentes legyen, sokuk az állati eredetű összetevőket is elhagyja. Ilyen híreket hallva visszatér a remény, hogy egy jobb világ felé tartunk. Aztán, mint derült égből a villám, ez a szép kép összetörik.

Állatkísérlet-mentes lesz a Dove! Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!
Újabb előrelépés történt az állatvédelemben. Az egyik legnagyobb szépségipari cég bejelentette, nem végez többé állatokon kísérleteket.

2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia 2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Betiltják Kaliforniában az állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokat. A törvény 2020 januárjában lép életbe, onnantól komoly büntetésre számíthatnak a tesztelő cégek.

Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador
Kilenc kiskacsa árvult el, anyjuk egyik napról a másikra eltűnt. Az apróságok azonban hamar pótszülőre találtak. Bájos videó a nem mindennapi barátságról!

Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador
Így is lehet kutyabarátnak lenni: egy ausztrál luxushotel új munkatársa egy kedves, udvarias… labrador!

4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után 4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után
A 14 éves keveréknek egy kirándulás alkalmával veszett nyoma Colorado hegycsúcsai között. Akaraterejének és egy állatbarát túrázó elszántságának köszönhetően az utolsó pillanatban leltek rá.

Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük? Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük?
Egy ausztrál tanulmány szerint egyáltalán nem biztos, hogy mások szerint is olyan cuki a kutyánk, mint amilyennek mi látjuk. De pontosan mi a cuki? Mit látunk cukinak - nem ugyanazt, mint mások? Hogy is van ez?

Több százan búcsúztatták a hős bombakereső kutyát utolsó útján Több százan búcsúztatták a hős bombakereső kutyát utolsó útján
Ünnepélyes tiszteletadás övezte Cena, a 10 éves bombakereső kutya utolsó útját. Hála, tisztelet, szeretet: ezt akarták kimutatni az emberek a hős kutya felé, aki emberek százait mentette meg.

Mennyit ér meg neked a kutyád? Eladnád 25 millió forintért? Mennyit ér meg neked a kutyád? Eladnád 25 millió forintért?
Lehet-e pénzben mérni a barátságot és hűséget? Egy chicagoi tévés csapat a kutya-gazdi közötti kötődés erősségét állította pellengérre szokatlan kísérletével.

6 év után találkoztak újra az egykori bajtársak: a veterán és bombakereső kutyája 6 év után találkoztak újra az egykori bajtársak: a veterán és bombakereső kutyája
7 hónapon át szolgáltak együtt a világ egyik legveszélyesebb országában, ám küldetésük után elváltak útjaik. Szívmelengető videó örökítette meg a viszontlátás örömteli pillanatait.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban Hírek - Címlapon
Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban
Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól Hírek - Címlapon
Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól