A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Virágot, csak az illatáról!

2015. március 21., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




Itt a tavasz, a kertek lassan ébredeznek téli álmukból. A hóvirág, krókusz, nárcisz a várva várt évszak hírnökei. A virágok szirmaikat bontogatják, életet varázsolva az ablakokba, ágyásokba… De vigyázzunk, ha kutyánkról van szó, egyes növények ugyanis mérgezőek, sőt halálosak lehetnek kedvencünkre!



A rügyező természet minden pórusával azt hirdeti, hogy vége a didergő hónapoknak, s a lassan beköszöntő április szele már a tavasz, a langyos idő ígéretével kecsegtet. Ilyenkor a gazdik is könnyebben lépnek a séta mezejére, hiszen vacogás nélkül, órákig élvezhetik kutyáikkal a szirmaikat bontogató környezetet. Az ebek hajlamosak megszaglászni ezeket a színes, illatos „valamiket”. Egy kiadós pipitér meózás után sárga nózival köszönthetnek minket. Az „illatolással” semmi baj nincs, de egyes négylábúak itt nem állnak meg, meg is akarják kóstolni a tavasz hírvivőit. Ezt semmiképp se engedjük, hiszen egyes virágok halálos mérgek az ebek számára!

 

Száguldás a virágos réten - veszélyeket is rejthet kutyánk számára
Fotó: tumblr.com

 

Az amarillisz, a sáfrány hasi problémákat,letargiát, és sokkot okoz. A bloglárka, kankalin, és az írisz gyökere szintén a hasban  fejti ki káros hatását. A liliom a gyomor, és bél panaszok mellett szájirritációt, és fulladásos rohamokat vált ki. A krizantén a kutya bőrét irritálja, míg  a tulipán (hagyma), és a jácint elfogyasztása eltérő tünetegyüttessel jár.

A nárcisz virághagymájától letargikus állapotba kerülhet kedvencünk, amelyet remegés, szívpanaszok kísérhetnek. Hasonlóan halálos a bazsarózsa, és a pünkösdi rózsa is.

 

A virág illata a kutyának is tetszik
Fotó: furryfriendsnetwork.com

 

A fentiek tudatában vigyázzunk arra, hogy a tavaszi lázban égő négylábúnk ne kóstolja meg az éppen nyíladozó virágokat, mert a legtöbb növény elfogyasztása súlyos, halálos következményekkel jár!

 

 

Kép: gazigazito.hu

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mars hasmars! Hírek - Címlapon
Mars hasmars!
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)! Hírek - Címlapon
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)!