A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Virágot, csak az illatáról!

2015. március 21., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




Itt a tavasz, a kertek lassan ébredeznek téli álmukból. A hóvirág, krókusz, nárcisz a várva várt évszak hírnökei. A virágok szirmaikat bontogatják, életet varázsolva az ablakokba, ágyásokba… De vigyázzunk, ha kutyánkról van szó, egyes növények ugyanis mérgezőek, sőt halálosak lehetnek kedvencünkre!



A rügyező természet minden pórusával azt hirdeti, hogy vége a didergő hónapoknak, s a lassan beköszöntő április szele már a tavasz, a langyos idő ígéretével kecsegtet. Ilyenkor a gazdik is könnyebben lépnek a séta mezejére, hiszen vacogás nélkül, órákig élvezhetik kutyáikkal a szirmaikat bontogató környezetet. Az ebek hajlamosak megszaglászni ezeket a színes, illatos „valamiket”. Egy kiadós pipitér meózás után sárga nózival köszönthetnek minket. Az „illatolással” semmi baj nincs, de egyes négylábúak itt nem állnak meg, meg is akarják kóstolni a tavasz hírvivőit. Ezt semmiképp se engedjük, hiszen egyes virágok halálos mérgek az ebek számára!

 

Száguldás a virágos réten - veszélyeket is rejthet kutyánk számára
Fotó: tumblr.com

 

Az amarillisz, a sáfrány hasi problémákat,letargiát, és sokkot okoz. A bloglárka, kankalin, és az írisz gyökere szintén a hasban  fejti ki káros hatását. A liliom a gyomor, és bél panaszok mellett szájirritációt, és fulladásos rohamokat vált ki. A krizantén a kutya bőrét irritálja, míg  a tulipán (hagyma), és a jácint elfogyasztása eltérő tünetegyüttessel jár.

A nárcisz virághagymájától letargikus állapotba kerülhet kedvencünk, amelyet remegés, szívpanaszok kísérhetnek. Hasonlóan halálos a bazsarózsa, és a pünkösdi rózsa is.

 

A virág illata a kutyának is tetszik
Fotó: furryfriendsnetwork.com

 

A fentiek tudatában vigyázzunk arra, hogy a tavaszi lázban égő négylábúnk ne kóstolja meg az éppen nyíladozó virágokat, mert a legtöbb növény elfogyasztása súlyos, halálos következményekkel jár!

 

 

Kép: gazigazito.hu

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mars hasmars! Hírek - Címlapon
Mars hasmars!
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)! Hírek - Címlapon
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)!