A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vizsla-mentés a hegyről

2015. július 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy történet Amerikából, amely újfent bizonyítja egyrészt a mikrochip fontosságát, másrészt azt, mennyire oda kell figyelnünk kutyáinkra viharok, vagy épp a tűzijátékok, petárdázások idején.



Amerikában július negyedike az embereknek ünnep - a kutyáknak azonban rémálom. Ezen a napon szerete az országban rengeteg tűzijátékot lőnek fel. Azt már senkinek nem kell bemutatnunk, mit jelent ez a kutyák számára: pánik, félelem, menekülés.  Ha nem akarunk ilyen messzire menni példákért, ott van a szilveszter, vagy a közelgő augusztus 20-i nagy ünneplés, tűzijátékozás. De ez alól nem kivételek a heves nyári zavatarok, viharok sem. 

 

Az amerikai fiatal vizsla, Rue története is a júliusi tűzijátékkor vett szerencsétlen fordulatot. A vizsla félelmében a menekülést választotta: megpróbált elfutni a fenyegető durrogás elől. Salt Lake City mellett, a hegyekbe menekült. 

 

Ezen a tájon kóborolt Rue
Ezen a tájon kóborolt Rue
Kép: deseretnews.com

 

Másnap, a hegyen túrázók fedezték fel az egy éves vizsla nyomait. Addigra Rue halálosan kimerült, éhes volt, szomjas és ijedt. A túrázók értesítették a tűzoltóságot, akik ki is siettek a helyszínre. Láncot alkotva indultak a kutya keresésére. Rátalálva azonnal látták: Rue annyira kimerült , hogy szinte még járni sem tud, nemhogy lesétáljon velük a hegyről. Tony Stowe tűzoltó vállára véve vitte le a hegyről Ruet. Ezzel a tettel a tűzoltók megmentették a szerencsétlenül járt kutya életét! 

 

Ruet, a vizslát megmentő csapat
Ruet, a vizslát megmentő csapat
Kép: deseretnews.com

 

Ruet Tony Stowe hozta le a hegyről
Ruet Tony Stowe hozta le a hegyről
Kép: deseretnews.com

 

Rue végül elkerült az Animal Services nevű szervezethez, ahol le tudták olvasni a chipjét, így hazakerülhetett a családjához. Az ő története így szerencsésen végződött, hála a túrázók és a tűzoltók segítőkészségének, állatszeretetének és önzetlenségének. Sok kutya sajnos nem ilyen szerencsés: ha meg is találják őket és jó kezekbe kerülnek, a chip hiánya miatt lehet, hogy sosem jutnak haza a szeretett Gazdához. 

 

Vigyázzunk kutyáinkra az ilyen ünnepeken, eseményeken, és a hangos dörgéssel járó viharok, zivatarok idején is! 

 

Rue és egyik megmentője, Tony
Rue és egyik megmentője, Tony
Kép:deseretnews.com

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: deseretnews.com

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vak kutyával az élet Hírek - Címlapon
Vak kutyával az élet
De miért vezet a vakvezető kutya? Hírek - Címlapon
De miért vezet a vakvezető kutya?