A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Vizsla-mentés a hegyről

2015. július 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy történet Amerikából, amely újfent bizonyítja egyrészt a mikrochip fontosságát, másrészt azt, mennyire oda kell figyelnünk kutyáinkra viharok, vagy épp a tűzijátékok, petárdázások idején.Amerikában július negyedike az embereknek ünnep - a kutyáknak azonban rémálom. Ezen a napon szerete az országban rengeteg tűzijátékot lőnek fel. Azt már senkinek nem kell bemutatnunk, mit jelent ez a kutyák számára: pánik, félelem, menekülés.  Ha nem akarunk ilyen messzire menni példákért, ott van a szilveszter, vagy a közelgő augusztus 20-i nagy ünneplés, tűzijátékozás. De ez alól nem kivételek a heves nyári zavatarok, viharok sem. 

 

Az amerikai fiatal vizsla, Rue története is a júliusi tűzijátékkor vett szerencsétlen fordulatot. A vizsla félelmében a menekülést választotta: megpróbált elfutni a fenyegető durrogás elől. Salt Lake City mellett, a hegyekbe menekült. 

 

Ezen a tájon kóborolt Rue
Ezen a tájon kóborolt Rue
Kép: deseretnews.com

 

Másnap, a hegyen túrázók fedezték fel az egy éves vizsla nyomait. Addigra Rue halálosan kimerült, éhes volt, szomjas és ijedt. A túrázók értesítették a tűzoltóságot, akik ki is siettek a helyszínre. Láncot alkotva indultak a kutya keresésére. Rátalálva azonnal látták: Rue annyira kimerült , hogy szinte még járni sem tud, nemhogy lesétáljon velük a hegyről. Tony Stowe tűzoltó vállára véve vitte le a hegyről Ruet. Ezzel a tettel a tűzoltók megmentették a szerencsétlenül járt kutya életét! 

 

Ruet, a vizslát megmentő csapat
Ruet, a vizslát megmentő csapat
Kép: deseretnews.com

 

Ruet Tony Stowe hozta le a hegyről
Ruet Tony Stowe hozta le a hegyről
Kép: deseretnews.com

 

Rue végül elkerült az Animal Services nevű szervezethez, ahol le tudták olvasni a chipjét, így hazakerülhetett a családjához. Az ő története így szerencsésen végződött, hála a túrázók és a tűzoltók segítőkészségének, állatszeretetének és önzetlenségének. Sok kutya sajnos nem ilyen szerencsés: ha meg is találják őket és jó kezekbe kerülnek, a chip hiánya miatt lehet, hogy sosem jutnak haza a szeretett Gazdához. 

 

Vigyázzunk kutyáinkra az ilyen ünnepeken, eseményeken, és a hangos dörgéssel járó viharok, zivatarok idején is! 

 

Rue és egyik megmentője, Tony
Rue és egyik megmentője, Tony
Kép:deseretnews.com

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: deseretnews.com

Témába vág

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van
Megható barátság két kedves vizsla között: ékes példái, hogy a barátok mindig számíthatnak egymásra!

Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt! Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt!
Tavasz végén, nyár elején sok elhagyottnak tűnő vadállat kölyökbe botolhatunk kutyasétánk alatt. Mivel mind állatbarátok vagyunk, természetes, hogy azonnal a segítségükre szeretnénk sietni, hisz ki tudja, mi történt a kölyök anyjával. A legtöbbször azonban inkább ártunk, mint segítünk...

Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit
Két fiatal kutyaimádó lány és három imádnivaló kutya – nem kisebb kalandra vállalkoztak, mint hogy körbesétálják a Balatont. Az izgalmas túrára már gőzerővel készülnek, hiszen júniusban útra is kelnek!

A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni! A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni!
Jenny, a labrador ezt a mondatot bizony nyomós érvekkel tudja alátámasztani. Gazdijai jóvoltából egy rövidke élménybeszámolót olvashatunk a tavaly augusztusi kalandjukról.

Erdőlátogatási korlátozás a Vértesben Erdőlátogatási korlátozás a Vértesben
Ideiglenes erdőlátogatási korlátozást vezet be a Vértesi Erdő Zrt. a 2019-es Koronglövő Európa-bajnokság megrendezése miatt.

Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót
Immár 121 MOL töltőállomáson segíti a mikrochip-leolvasó az elveszett kedvencek hazajutását. A kezdeményezés tavaly májusi indulás óta közel 175 kutya talált haza így a gazdájához.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán? Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán?
Mi, kutyások, gyakran hagyjuk el a várost, hogy élvezhessük kedvencünkkel a természetet. De mit kell tennünk, hogyan cselekedhetünk helyesen, ha az eredő lakóival találkozunk? Főleg, ha az egy nagydarab vaddisznó, amiről már annyi rémtörténetet hallottunk?

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban
Az American Kennel Club idén is elkészítette a listát az amerikaiak kedvenc kutyafajtáiról. Nem meglepő, hogy a labrador továbbra is toronymagasan vezeti a kedvelt fajták listáját.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vak kutyával az élet Hírek - Címlapon
Vak kutyával az élet
De miért vezet a vakvezető kutya? Hírek - Címlapon
De miért vezet a vakvezető kutya?