A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

1%-ot a Futrinka Egyesületnek

A Futrinka Egyesület várja az adó 1%-okat


2015. április 23., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű
Adónk 1%-áról magunk rendelkezhetünk, ám a szomorú tény, hogy hazánkban 10 emberből 6 nem ajánlja fel senkinek ezt az összeget. Pedig óriási segítséget jelentene az állatok gondozására, ellátására nézve, és mi is megnyugodhatnánk, hogy munkánk gyümölcse nem veszett kárba.A személyi jövedelemadó felajánlásáról mindenki önmaga rendelkezik, lehetőséget kap arra, hogy a számára legkedvesebb nonprofit szervezetet támogassa, anélkül, hogy számára ez bármibe is kerülne. Ne feledkezzünk meg 1%-unkról, mert olyan kasszát gyarapíthat, aminek nincs ekkora szüksége rá.

 

A Futrinka Egyesületnek igen nagy szüksége van az 1%-okra. Bármennyire is furcsán hangzik, az évente közel 400 gondozásukba kerülő kutya ellátását csak is így képesek biztosítani. Fizetett, teljes időre bejelentett munkatársuk kevés van, ők is kizárólag a kennelsoron dolgoznak. A többi feladatot, szórólapozást, fuvarozást, szállítást, állatorvost és elszállásolást a vezetőség tagjai, ideiglenes befogadók és önkéntesek végzik. A közvetlenül felajánlott pénzadományból csak kevesek állatorvosi költségeire jutna (de persze ez is hihetetlenül nagy segítség), a felajánlott 1%-okkal válik a mostani forma fenntarthatóvá.

 

Futrinka-Német dog mentés
A kép magáért beszél
Forrás: Futrinka Egyesület

 

Az adózók támogatása nélkül a mentések száma igencsak visszaesne, különböző csoportjaiknak csak néhány kutya elhelyezésére lenne kapacitása. A fajtamentés sem tudna olyan minőségben és mennyiségben menteni kutyákat, mint korábban, az alap tevékenységi csoport, aki a reménytelen keverékeket menti valószínűleg meg is szűnne. Ez közvetetten kihatna a gyepmesteri telepekre is, ahonnan a mentések történnek.

 

A szervezet számos fajta mentését a szívén viseli. Hozzájuk tartozik többek között a magyar vizslák, a német dogok, és a tacskók védelme is.

Segítsetek a Futrinkának, hogy még sok száz kutyát megmenthessenek!

 

Kérjük, hogy amennyiben céljainkkal egyetértesz, vagy egyszerűen csak kedveled a kutyákat, esetleg valamely általunk mentett fajtához van kötődésed, támogasd Te is a Futrinka Egyesület védenceit adód 1 %-ának felajánlásával, és kérd erre barátaidat, kollégáidat, családtagjaidat is!


 

Futrinka Egyesület

Adószám: 18258473-1-43


Az egyesület tevékenységeiről tájékozódhatunk a futrinkautca.hu oldalon, valamint a szervezet facebook oldalán.

 

futrinka adó 1%
Terjesszétek ti is a plakátot, ahol csak lehet
Forrás: Futrinka Egyesület

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

 

Forrás: http://www.futrinkautca.hu/

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar fajták a világ legjobb őrző - védői között Hírek - Címlapon
Magyar fajták a világ legjobb őrző - védői között
A BKV-n utaztatás szabályai - Kibúvók nélkül Hírek - Címlapon
A BKV-n utaztatás szabályai - Kibúvók nélkül