A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája

2023. október 24., 11:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Nemcsak hihetetlenül magas életkora, de kedvessége miatt is belopta magát az emberek szívébe. Bobira emlékezünk.



 

Elgondolni is hihetetlen, hogy Bobi, a csokoládébarna kutyus 31 születésnapot ünnepelhetett meg családjával. Ez több mint kétszer annyi, mint amennyit általában remélhetünk. Évei számának hála idén februárban ő is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe: elnyerte minden idők legidősebb kutyája címet. 

 

Bobi idén májusban töltötte be a 31-et, melynek alkalmából hatalmas ünnepséget rendeztek számára. Több mint százan látogattak el Portugáliában lévő otthonába csak azért, hogy felköszönthessék. Gazdája, Leonal Costa mosolyogva osztotta meg a titkot, hogy egy „nagyon is hagyományos portugál partira” gondoltak.

 

 

Bobi kutya 31 évet élt
Bobi kutya 31 évet élt
Fotó: Patricia De Melo Moreira/AFP - GETTY

 

 

„Rengeteg újságíró jelent meg az emberek között, akik a világ minden tájáról eljöttek, hogy lefényképezhessék Bobit. Európából, Amerikából, de még Japánból is voltak itt jópáran” - mesélte Costa. Majd hozzátette a februári ünnepségen:

 

Bobi mindvégig igazi harcos volt. Csak ő tudhatja, hogyan sikerült ilyen sokáig kitartania. Nem lehetett könnyű, hiszen a kutya átlagos életkora jóval alacsonyabb. Ha beszélni tudna, biztosan elmondaná nekünk a sikerének titkát. Elmondhatatlanul boldogok és hálásak vagyunk azért, hogy Bobi még 30 év után is itt van velünk.

 

 

Bobi, minden idők legidősebb kutyája gazdájával
Bobi, minden idők legidősebb kutyája gazdájával
Fotó: thestraitstimes.com

 

 

Néhány nappal ezelőtt azonban az ő földi ideje is lejárt: 2023. október 21-én, szombaton szenderült örök álomra szerető gazdái körében. Bobi 1992. május 11-én született, így összesen 11.478 napot élt, ami önmagában is hihetetlen egy kutyustól. Mégis olyan, mintha egy pillanat alatt elröpültek voltak mindezek az évek.

 

Bobi egy jellegzetes portugál fajtához, a Rafeiro do Alentejo-hoz tartozott, melynek átlagos életkora 12-14 év. Így aztán pláne meglepetésként ért mindenkit, hogy ilyen elképesztően magas kort élt meg. De minek is köszönhető ez? Gazdái szerint Bobi emberek számára készült, minőségi ételeket evett, szülinapján pedig helyi piacokról szerezték be neki a különleges hús- és halfinomságokat. És persze a friss levegő meg a rengeteg szeretet, amit élete során kapott; mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sokáig élhessen.

 

 

Bobi, a Világ Legidősebb Kutyája átkelt a Szivárványhídon
Bobi, a Világ Legidősebb Kutyája átkelt a Szivárványhídon
Fotó: Pinterest/Dr. Peter Dobias

 

 

Bobi a díj átadásakor 30 éves volt, így 84 év után letaszította trónjáról azt az ausztrál pásztorkutyát, aki 29 évet és 5 hónapot élt. Bluey 1939 novemberében költözött át az örök vadászmezőkre. Most már Bobi is vele együtt kergeti a pillangókat a virágos réten.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: mothership.sg

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Hírek - Címlapon
Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hírek - Címlapon
Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz