A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

8 év elhanyagolás után először alhat puha ágyban a mentett kutya - hálája szívmelengető

2021. május 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Megható fényképen a bájos keverék, amint nyolc évnyi nélkülözés után végre nyugalomban, békésen szundíthat saját fekhelyén.



Otthona egy hideg garázs volt. Ágya a kemény beton. Mozgástere leszűkült egy szeméttől fulladozó kertre. Így élt a mosómedvekopó keverék, akibe némi labrador is vegyült. Egy napon azonban csodálatos fordulatot vett az elfeledett kutya sorsa.

 

Miután egy jószívű állatbarát értesítette a helyi állatmentőket az elhanyagolt ebről, kimentették a szomorú körülmények közül, és kölykeivel együtt ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Ahol életében először megtapasztalta, mit jelent a szeretet és a biztonság. Mit jelent az, hogy minden napra jut finom eledel a táljába, és sohasem felejtik el feltölteni friss vízzel itatótálját. Alapvető szükségletek, melyeket előző gazdái megtagadtak tőle.

 

Sundae, a labrador-mosomedvekopó keverék mentése után
Sundae, a labrador-mosomedvekopó keverék mentése után
Fotó: Facebook/Countryroadsanimalrescueok

 

Hihetetlenül örült, mikor rájött, hogy innentől kezdve csak jó dolgok történhetnek vele. Körbeszaglászott új helyén, majd elcsodálkozott a kutyaágy láttán, hiszen az is új volt neki. Óvatosan elhelyezkedett benne, és egy hatalmas sóhajtás kíséretében békés álomra szenderült. És csak aludt, és aludt, míg végre kipihenhette hányattatott életének fáradalmait. Szemeiben végtelen hálával tekintett gondozóira.

 

„Senki nem mondta volna meg, hogy kinti kutyaként tengette életét. Az első pillanattól fogva szobatiszta, és nagyon illemtudóan viselkedik bent a házban. Gyengédsége, finom jelleme egyszerűen lenyűgöző.” – mesélte ideiglenes befogadója (TheDodo).

 

Édes természete és felemás pofija ihlette nevét is: Sundae, vagyis fagylaltkehely, hiszen pont úgy néz ki bundája, mintha a csokoládé, karamell és vanília színeiben pompázna.

 

Ilyen tündérien alszik puha fekhelyén a mentett kutya
Ilyen tündérien alszik puha fekhelyén a mentett kutya
Fotó: thedodo.com

 

A férfiaktól eleinte tartott, valószínűleg korábbi rossz élményei miatt, de néhány hét alatt e félelmét is leküzdötte a gondoskodásnak hála:

 

„Legszívesebben mindig mellettem szundikálna, minden bizonnyal most pótolja be mindazt, ami nyolc éven át nem adatott meg neki.”

 

A csupaszív keveréknek most ez a legfontosabb teendője: kipihenni a múltat, és felkészülni egy új, élményekkel és szeretettel teljes életre. Kölykei más ideiglenes otthonokban cseperednek, nevelkednek tovább. Reményeik szerint pedig hamarosan mindegyikük megtalálja álmai otthonát. Mert minden kutyának jár egy második esély a boldogságra!

 


 

A hazai állatvédők is számtalan hasonló sorsú kutyát mentenek napról-napra, sokszor a legborzasztóbb körülmények közül. Rengetegen várnak a menhelyeken és állatvédő szervezeteknél egy felelősségteljes gazdira, akinél egy életen át szeretetben, a család megbecsült tagjaként élhetnek. Ezerszeresen meghálálják a törődést!

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával? Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával?
Helikopterezik, propellerezik? Ismerős kifejezések, amik biztosan jelzik: kedvenced boldognak érzi magát!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiemelkedő sikereket ért el az Magyar Madártani Egyesület kutyás egysége Hírek - Címlapon
Kiemelkedő sikereket ért el az Magyar Madártani Egyesület kutyás egysége
A kutyatréner kulisszái mögött – Előcsalogatni embert, kutyát Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Előcsalogatni embert, kutyát