A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

A család spánielje mentette meg a fuldokló csecsemőt

2018. szeptember 04., 15:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
A nagymama kutyája riasztotta a családtagokat, mikor az egyéves csecsemő majdnem megfulladt álmában.Az angliai Dartford városában Shannon Week egyik éjszaka hangos ugatásra ébredt. Nagymamája kutyája, Louie figyelmeztetni akarta valamire - írja a Daily Mail.  Shannon először azt hitte, csak egy járókelőt ugat, de gyanússá vált, hogy nem hagyja abba. A kutya hangosan csaholva a gyerek szobájához rohant, ekkor tudatosult a nőben, hogy valami baj lehet.

 

Berohant az egyéves lánya, Chloe szobájába: kisbabáját fal fehéren, hason fekve találta az ágyában, mozdulatlanul. A kislány fuldoklott: egy betegség támadta meg, amitől hányni, majd később fuldokolni kezdett. Az anyuka azonnal felkapta és megütögette a hátát, amitől hamar rendbe is jött. Utána édesapja kórházba vitte a kis Chloe-t, de szerencsére csak egy vírusos fertőzés volt a baj oka, ami könnyen kezelhető.

 

Shannon örökké hálás lesz Louie-nak, hogy megmentette kislánya életét
Shannon örökké hálás lesz Louie-nak, hogy megmentette kislánya életét

 

 

Az orvos szerint, Chloe valószínűleg nem élte volna túl az esetet, ha Louie nem riasztja Shannont. A nő elmondása szerint a kutya egy igazi hős, és ha nem lenne, elveszítette volna szeretett kislányát. Azt is mondta, hogy eddig Chloe félt a virgonc spánieltől, de mára már szinte elválaszthatatlanok lettek. A kislány hamar felépült a betegségéből, így már nyugodtan játszhat új barátjával, Louie-val.

 

Chloe és Louie, a spániel jó barátokká váltak
Chloe és Louie, a spániel jó barátokká váltak

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel 10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel
A gyerekek odavannak a kutyákért – jó okkal! Kedves, bújós és barátságos négylábú társaink jelenléte jótékony hatással bír a gyermek fizikai, pszichológiai és szociális fejlődésére. Íme néhány indok, miért tökéletes választás egy kutya a gyerekes családok számára.

Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre
Bájos képekkel tették egyértelművé, hogy nekik bizony már van gyermekük – még akkor is, ha négylábú.

Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket? Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket?
A gyerekeknek különleges kapcsolata van a kutyákkal. Meghúzhatják farkukat, visszafelé simogathatják szőrüket vagy ráhasalhatnak pocakjukra, ha a kutyák fáradtan elhevernek a szőnyegen. De vajon mi teszi az ember legjobb barátját ennyire toleránssá a gyerekekkel szemben?

Kutyák és gyerekek - 10 dolog, amit feltétlenül tudniuk kell Kutyák és gyerekek - 10 dolog, amit feltétlenül tudniuk kell
A gyerekek és kutyák közötti bensőséges kapcsolat csodálattal tölti el a külső szemlélőt. Barátságuk életreszóló élményekkel ajándékozza meg a kicsiket. A biztonságos együttélés szabályait azonban fontos megtanítanunk nekik. Íme 10 tipp, amellyel könnyebbé tehetjük mindennapjainkat.

Gyönyörű festményeivel segíti a menhelyi kutyákat a 9 éves kisfiú Gyönyörű festményeivel segíti a menhelyi kutyákat a 9 éves kisfiú
Szívmelengető történet egy kivételes tehetséggel megáldott gyermekről, akinek arany szíve van – és általa rászoruló kutyákat támogat.

Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt
Roo, az imádnivaló kölyök hat lábbal született, története azonban csodálatosan példázza, hogy mindenki megérdemel egy esélyt, és az élet még a fizikai korlátok mellett is lehet szép.

A kutyasimogatás is oldja a stresszt! A kutyasimogatás is oldja a stresszt!
Hogyan kapcsolsz ki egy stresszes hét után? Mi tudunk egy igazán hatékony módszert: simogasd többet a kutyád!

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni? Gyerek versus kutya? – Tényleg ezt kell erősíteni?
A szülő-iskola-pedagógus triász az állatvédelem, állatszeretet vetületében.

Gyereknevelés és állatvédelem - hol tartunk? Gyereknevelés és állatvédelem - hol tartunk?
Nem egyszerű a válasz. Főleg olyankor fogalmazódnak meg az emberben óriási kételyek és öntik el rossz érzések, amikor olyan tragédiáról hallunk, mint szegény Zaráé, a vemhes szurikátáé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Erdőlátogatási tilalom lép életbe sok erdőben - tájékozódj a kutyaséta előtt - Frissítve! Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási tilalom lép életbe sok erdőben - tájékozódj a kutyaséta előtt - Frissítve!
Életet mentett a véradó kutya Hírek - Címlapon
Életet mentett a véradó kutya