A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyasétáltatás mint sport

2016. március 26., 13:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




Kutatók vizsgálták a kutyasétáltatás hatását a fizikai állapotra nézve, amely szerint a kutyatulajdonosok többet mozognak, mint aki az edzőteremben napi szinten edz. Egy átlagos kutyatartó átlagosan 24 percen keresztül sétáltatja kedvencét, ami heti 168 percet jelent...



Gondoltál már úgy a kutyasétáltatásra, mint sportra?
Gondoltál már úgy a kutyasétáltatásra, mint sportra?
Fotó: wowamazing.com

 

A fitneszterem mániákusai heti egy óra 20 percet tölt edzéssel, vagy ennyit kocog, gyalogol kutya nélkül, ami jócskán kevesebb mozgást jelent, mint a kutyasétáltatók gazdiké.

 

Azok az emberek, akinek nincs kutyájuk, saját bevallásuk szerint is semmilyen testmozgást nem végeznek. A kutyasétáltatás szükséges a kutya számára, ez természetes. Azonban a gazda számára is kellemes időtöltés, napi rutint ad és keretet az mind az állatnak, mind a gazdának. Szó szerint rászokatja magát a gazda a mozgásra. Főleg a lakásban élő állatok miatt szükséges ezt bevezetni, ugyanis a kis mozgástér nem kedvez a kutya egészségének, ráadásul szükségét is csak a természetben szereti és tudja elvégezni. Kényszerhelyzetben bepiszkít a lakásba. Ez nem jó sem a kutyának, sem a gazdának, vagyis egyetlen megoldás a séta.

 

Fotó: houstonpettalk.com

 

Ezen kívül meg kell említeni, hogy míg a fitnesztermi edzés pénzbe kerül, addig a kutyával való séta ingyenes testmozgást biztosít. A légkondicionált termekben való edzés nem ér fel a természet lágy ölében végzett mozgással. A kutatók azt is megállapították, hogy rossz idő esetén az edzőterem látogatottsága megcsappan, mert eső esetén jóval kevesebben járnak edzeni. Azonban a kutyatartók akkor is viszik az állatukat sétáltatni, ha esik az eső vagy a hó, fúj a szél.

 

Forrás: www.otthonikedvenc.hu
Cikk első megjelenése: 2014. augusztus 20.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya Hírek - Címlapon
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya
Milyen érzelmeik vannak a kutyáknak? Vajon éreznek büszkeséget? Hírek - Címlapon
Milyen érzelmeik vannak a kutyáknak? Vajon éreznek büszkeséget?