A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyasétáltatás mint sport

2016. március 26., 13:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű
Kutatók vizsgálták a kutyasétáltatás hatását a fizikai állapotra nézve, amely szerint a kutyatulajdonosok többet mozognak, mint aki az edzőteremben napi szinten edz. Egy átlagos kutyatartó átlagosan 24 percen keresztül sétáltatja kedvencét, ami heti 168 percet jelent...Gondoltál már úgy a kutyasétáltatásra, mint sportra?
Gondoltál már úgy a kutyasétáltatásra, mint sportra?
Fotó: wowamazing.com

 

A fitneszterem mániákusai heti egy óra 20 percet tölt edzéssel, vagy ennyit kocog, gyalogol kutya nélkül, ami jócskán kevesebb mozgást jelent, mint a kutyasétáltatók gazdiké.

 

Azok az emberek, akinek nincs kutyájuk, saját bevallásuk szerint is semmilyen testmozgást nem végeznek. A kutyasétáltatás szükséges a kutya számára, ez természetes. Azonban a gazda számára is kellemes időtöltés, napi rutint ad és keretet az mind az állatnak, mind a gazdának. Szó szerint rászokatja magát a gazda a mozgásra. Főleg a lakásban élő állatok miatt szükséges ezt bevezetni, ugyanis a kis mozgástér nem kedvez a kutya egészségének, ráadásul szükségét is csak a természetben szereti és tudja elvégezni. Kényszerhelyzetben bepiszkít a lakásba. Ez nem jó sem a kutyának, sem a gazdának, vagyis egyetlen megoldás a séta.

 

Fotó: houstonpettalk.com

 

Ezen kívül meg kell említeni, hogy míg a fitnesztermi edzés pénzbe kerül, addig a kutyával való séta ingyenes testmozgást biztosít. A légkondicionált termekben való edzés nem ér fel a természet lágy ölében végzett mozgással. A kutatók azt is megállapították, hogy rossz idő esetén az edzőterem látogatottsága megcsappan, mert eső esetén jóval kevesebben járnak edzeni. Azonban a kutyatartók akkor is viszik az állatukat sétáltatni, ha esik az eső vagy a hó, fúj a szél.

 

Forrás: www.otthonikedvenc.hu
Cikk első megjelenése: 2014. augusztus 20.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya Hírek - Címlapon
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya
Milyen érzelmeik vannak a kutyáknak? Vajon éreznek büszkeséget? Hírek - Címlapon
Milyen érzelmeik vannak a kutyáknak? Vajon éreznek büszkeséget?