A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez

A legtöbben tudjuk, hogy a méreganyagok felhalmozódhatnak a szervezetben és betegségeket okozhatnak, de hogyan történik ez, és mit tehetünk ellene?


2023. április 20., 06:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Egészség




Napjainkban a gazdikra elképesztő mennyiségű információ zúdul azzal kapcsolatban, hogy melyek azok az eledelek, étrendkiegészítők, adalékok, stb, amelyek egészségesek kedvenceik számára és melyek, amik nem. Azután, amikor valaki úgy érzi egy idő után, hogy végre képben van ezekkel az információkkal, akkor jön egy újabb tudományos felfedezés vagy szimpla állítás és minden borulni látszik, amit addig igaznak hitt.



 

Nézzük meg, hogy mi lenne, ha inkább néhány egyszerű alapelvet sajátítanánk el a méreganyagok elkerülése érdekében!

Ahhoz, hogy ezt megtehessük, előbb meg kell értenünk, hogy mi történik a testben, amikor méreganyag kerül a szervezetbe.

 

 

Pax 1
Igyekezzünk mindenben a természetes megoldásokat előnyben részesíteni!
Forrás: www.instagram.com

 

 

A jó egészséget úgy lehet elképzelni, mint a kedvenc dalunkat, amiben minden hangszer és szólam tökéletesen és összhangban csendül fel, pont a megfelelő időben. A testben ugyanígy minden sejt és szerv eredendően hibátlanul játssza a szerepét. Ha valamilyen toxin kerül a rendszerbe az beleszól szervezet receptorainak működésébe, és megzavarja az anyagcsere-reakciókat. Elrontva ezzel a csodás harmóniát.

 

De honnan is tudhatnánk, hogy mi az, ami valóban káros? Hiszen minden kemikáliát szinte lehetetlen elkerülni napjainkban.

 

Nos, ez az a kérdés, amit nem lehet megválaszolni. A gyógyszerek, vegyszerek, növényvédő szerek és más mérgező anyagok egymással való kölcsönhatásai olyan összetettek, hogy semmilyen vizsgálat nem képes hiteles eredményt adni róluk. Ezen anyagok valóban hosszú távú hatásait pedig még mindig nem ismerjük, hiszen jellemzően nincsenek olyan régóta használatban.

 

Például, ha egy kutya rákos lesz, abban több ezer tényező játszhatott szerepet, és az orvostudomány mai állása szerint senki sem képes biztosan meghatározni, hogy mi a pontos oka. 

 

A jelenleg elérhető információk birtokában az egyetlen megoldás, ha minimálisra csökkentjük a kutya életében előforduló mesterséges anyagokat.
Túlaggódni sem érdemes azonban azért ezt a kérdést. Ugyanis a teljesen méreganyag-mentes állapotot nem lehet elérni, ezért mindössze annyit tehetünk, hogy a lehető legkisebbre csökkentjük a mesterséges anyagok, kemikáliák jelenlétét az életünkben. (dr Peter Dobias angol nyelvű videója a témáról itt érhető el.)

 

Azzal a ténnyel sem lehet vitatkozni, hogy egyes gyógyszerek igenis életmentőek lehetnek, különösen olyan akut helyzetekben, mint a traumás esetek, vészhelyzetek, vagy amikor a kutya szervezete elveszíti az élethez nélkülözhetetlen hormonok, például az inzulin vagy a saját kortikoszteroidok termelésének képességét. Az olyan állapotok esetében pedig, mint a cukorbetegség és az Addison-kór, ezek gyógyszeres kezelése lehet az egyetlen megoldás.

 

Azt azonban célszerű szem előtt tartani, hogy azok az egészségügyi állapotok, ahol a csak és kizárólag a gyógyszerek jelentik az egyetlen megoldást, viszonylag ritkák. Ezért mindig érdemes körültekintően eljárni.
Az ideális forgatókönyv szerint a gyógyszerek csupán a gyógyulási folyamat mankói, amiktől a lehető leggyorsabban igyekszünk megszabadulni.

 

A test eredendően úgy van programozva, hogy megszabaduljon mindentől, ami idegen számára. Ezt a folyamatot tisztításnak vagy méregtelenítésnek nevezik. Fiatal egyedben ezek a tisztítási folyamatok hatékonyabbak, de az életkor előrehaladtával a hatékonyság lelassul, hasonlóan a használt vízszűrő működéséhez. Ez ugyanúgy igaz az állatokra, mint az emberekre.

 

 

 

Hogyan is működik ez a méregtelenítő folyamat?

 

Nos, egyes mérgező elemek kiszorulnak, mert az esszenciális ásványi anyagok versengenek velük ugyanazért a helyért a sejtben. Például a kalcium és a magnézium képes kiszorítani az ólmot a szervezetből. A kadmiumnak kisebb az esélye a maradásra, ha a kutyus tápláléka elegendő mennyiségű cinket tartalmaz.

 

 

Pax 3
Ha a jó ásványok vannak többségben a szervezetben, akkor a káros anyagoknak egyszerűen nem marad helye.
Forrás: www.instagram.com



A probléma az, hogy napjainkra a talaj ásványi anyag készletei kimerültek, és ezért az élelmiszerekbe is kevesebb jut. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a méreganyagok nagyobb eséllyel maradjanak a szervezetben.

 

A legfontosabb méregtelenítő útvonalak a testben szorosan kapcsolódnak a májhoz, a veséhez, a tüdőhöz, az anális mirigyekhez és az emésztőrendszerhez.

 

A könnyek is segíthetnek a méreganyagok eltávolításában. Sok gazdi számol be arról, hogy kedvence könnye már nem szennyezi el a szem körüli szőrt, vagy hogy egy méregtelenítő kúra után megszűnt a kutyus szemének váladékozása.

 

A legegyszerűbb elv mentén, ha egészéges négylábút szeretnénk hosszú távon, amennyire lehet kerüljük el a vegyszerek, mesterséges szerek használatát úgy a háztartásban, mind az élelmezésben.
Ez magában foglalja a mosóporokat, tisztítószereket, az élelmiszereket, gyógyszereket, élősködők elleni készítményeket, növényvédő szereket és így tovább.
(Itt engedjetek meg egy kis kitérőt az eredeti írástól! Szerzője, - aki Vancouver-ben, Kanadában él - ugyanis ide veszi az élősködők elleni készítményeket is. Magyarország azonban jelenleg olyan erősen kullancs és egyéb élősködő fertőzött, hogy a személyes véleményem az, hogy itt már nem lehet elkerülni valamilyen kemikália használatát.)

 

 

 

A hosszú, egészséges és boldog élet érdekében tehát az alábbiakat érdemes betartani

 

Bármilyen termék kiválasztásakor törekedjünk olyat találni, amit természetes anyagokból készítettek, a vegyszereket pedig próbáljuk meg természetes alternatívákkal helyettesíteni.

 

Valamint időről-időre, rendszeresen alkalmazzunk méregtelenítő kúrákat, hogy biztosítsuk a szervezet számára az optimális működési körülményeket.

 

 

Pax 2
A hosszú, egészséges élet titka a rendszeres méregtelelnítés.
Forrás: www.instagram.com

 

 

Egyszerű méregtelenítő program kutyusoknak

 

#1. Méreganyagok kiszorítása: kedvencünk étrendjének kiegészítése esszenciális ásványi anyagokkal, klorofillal és aminosavakkal. A jó ásványok ugye versenyeznek a mérgező elemekkel. Ezért, ha ők vannak többségben, akkor a káros anyagoknak egyszerűen nem marad helye.

 

#2. A „szűrők” rendszeres tisztítása: félévente alkalmazzunk májtisztító kúrát.

 

#3. Mindig a természet útján: használd a vizet, mint természetes belső „tisztítószert”! Mindig legyen elegendő, friss, szűrt, klórmentesített víz elérhető helyen kedvenced számára, a veseműködés és az általános méregtelenítés támogatására. 

 

 

 

Forrás: peterdobias.com
Indexkép forrás: www.instagram.com

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre Hírek - Címlapon
Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre
Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni Hírek - Címlapon
Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni