A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni

2023. április 19., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem sokon múlt, hogy nem pusztult el annak a nőnek a kutyája, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.



 

A vádlott 2021 áprilisától tulajdonosa volt egy közepes testű, keverék kan kutyának. A nő az ebet először a lakásban, majd később az udvaron tartotta – írja a közlemény. Kölyökkorában, vagyis a hozzá kerülésekor egy nyakörvet csatolt rá, amit az udvarra helyezését követően sem vett le róla, nem ellenőrizte és nem tágította a kutya méretének növekedésével arányosan. Az egyre szorosabbá váló nyakörv az állaton folytonosan mélyülő körkörös nyaki sebet okozott, amely elfertőződött, továbbá a kifekélyesedett, gennyes gyulladás szenvedést és fájdalmat okozott neki. A vádlott a sebet nem kezelte, illetve nem gyógyíttatta annak ellenére sem, hogy az már erőteljes bűzt is árasztott.  2021. december közepén lakossági jelzésre az állatvédők megjelentek a nő lakásán, majd a bejelentésüket követően rendőri intézkedésre került sor. Mivel a vádlott lemondott a kutya tulajdonjogáról, így az állatvédők az ebet azonnal állatorvoshoz szállították, aki életmentő műtétet hajtott rajta végre.

 

A fertőzés következtében a vérmérgezés közeli veszélye fennállt, a kutya azért nem pusztult el, mert kiemelték a környezetéből és rövid időn belül állatorvosi kezelésben részesült.

 

A vádlott állatkínzás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

 

A büntetővégzés jogerős.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Dominik QN

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához
A kutyafül: érzékeny terület, mely rendszeres ápolást igényelhet. A fülproblémák megelőzésének fontos része lehet a fültisztítás, ám kis odafigyeléssel mi magunk is gyakorlottá válhatunk e téren. Ehhez kínálunk tippeket, lépésről-lépésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez Hírek - Címlapon
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez
Az ember tenyerében is elfér a csivava, aki rekordot döntött aprócska méretével Hírek - Címlapon
Az ember tenyerében is elfér a csivava, aki rekordot döntött aprócska méretével