A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni

2023. április 19., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem sokon múlt, hogy nem pusztult el annak a nőnek a kutyája, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött. 

A vádlott 2021 áprilisától tulajdonosa volt egy közepes testű, keverék kan kutyának. A nő az ebet először a lakásban, majd később az udvaron tartotta – írja a közlemény. Kölyökkorában, vagyis a hozzá kerülésekor egy nyakörvet csatolt rá, amit az udvarra helyezését követően sem vett le róla, nem ellenőrizte és nem tágította a kutya méretének növekedésével arányosan. Az egyre szorosabbá váló nyakörv az állaton folytonosan mélyülő körkörös nyaki sebet okozott, amely elfertőződött, továbbá a kifekélyesedett, gennyes gyulladás szenvedést és fájdalmat okozott neki. A vádlott a sebet nem kezelte, illetve nem gyógyíttatta annak ellenére sem, hogy az már erőteljes bűzt is árasztott.  2021. december közepén lakossági jelzésre az állatvédők megjelentek a nő lakásán, majd a bejelentésüket követően rendőri intézkedésre került sor. Mivel a vádlott lemondott a kutya tulajdonjogáról, így az állatvédők az ebet azonnal állatorvoshoz szállították, aki életmentő műtétet hajtott rajta végre.

 

A fertőzés következtében a vérmérgezés közeli veszélye fennállt, a kutya azért nem pusztult el, mert kiemelték a környezetéből és rövid időn belül állatorvosi kezelésben részesült.

 

A vádlott állatkínzás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

 

A büntetővégzés jogerős.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Dominik QN

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál
Gyengeség, bágyadtság, fáradékonyság, köhögés, nyugtalanság... Jelek, amelyek felett könnyű elsiklani, ám komoly problémára is utalhatnak kedvencünknél. Jó, ha tudjuk, mire figyeljünk oda, hogy megelőzhessük a bajt!

Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát
Az állatvédők hosszas kampányolásának hatására betiltották Angliában az elektromos nyakörvek használatát. A törvény 2024. február 1. napjától hatályos.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet! Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet!
Kicsi a bors, de erős - akárcsak kedvencünk bűzmirigye, mely kellemetlen szagok és bajok forrása lehet. Mit kell tudnunk róla, és mit tehetünk betegsége esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez Hírek - Címlapon
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez
Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Hírek - Címlapon
Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?