A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni

2023. április 19., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem sokon múlt, hogy nem pusztult el annak a nőnek a kutyája, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött. 

A vádlott 2021 áprilisától tulajdonosa volt egy közepes testű, keverék kan kutyának. A nő az ebet először a lakásban, majd később az udvaron tartotta – írja a közlemény. Kölyökkorában, vagyis a hozzá kerülésekor egy nyakörvet csatolt rá, amit az udvarra helyezését követően sem vett le róla, nem ellenőrizte és nem tágította a kutya méretének növekedésével arányosan. Az egyre szorosabbá váló nyakörv az állaton folytonosan mélyülő körkörös nyaki sebet okozott, amely elfertőződött, továbbá a kifekélyesedett, gennyes gyulladás szenvedést és fájdalmat okozott neki. A vádlott a sebet nem kezelte, illetve nem gyógyíttatta annak ellenére sem, hogy az már erőteljes bűzt is árasztott.  2021. december közepén lakossági jelzésre az állatvédők megjelentek a nő lakásán, majd a bejelentésüket követően rendőri intézkedésre került sor. Mivel a vádlott lemondott a kutya tulajdonjogáról, így az állatvédők az ebet azonnal állatorvoshoz szállították, aki életmentő műtétet hajtott rajta végre.

 

A fertőzés következtében a vérmérgezés közeli veszélye fennállt, a kutya azért nem pusztult el, mert kiemelték a környezetéből és rövid időn belül állatorvosi kezelésben részesült.

 

A vádlott állatkínzás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

 

A büntetővégzés jogerős.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Dominik QN

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség
Az emésztőrendszer, máj, szív és tüdő mellett sajnos a kutya szemét is érintheti parazitás betegség. Bármennyire is visszataszítóan hangzik, tudnunk kell róla. Mi okozza, milyen tünetekkel jár és hogyan segíthetünk kedvencünknek szemférgesség esetén?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Furcsa dudorok a kutya szájában? Kerek vagy levélformájú kinövések végtagjain, talpán? A papillomák többnyire ártalmatlanok, de kellemetlenné is válhatnak, ha túlságosan megnőnek. Mit kell tudnunk róluk?

Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához
A kutyafül: érzékeny terület, mely rendszeres ápolást igényelhet. A fülproblémák megelőzésének fontos része lehet a fültisztítás, ám kis odafigyeléssel mi magunk is gyakorlottá válhatunk e téren. Ehhez kínálunk tippeket, lépésről-lépésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez Hírek - Címlapon
A méregtelenítés a kulcs kedvencünk hosszú, egészséges életéhez
Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Hírek - Címlapon
Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?