A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A tűzijáték miatti óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a főváros rendészeti igazgatósága

2019. augusztus 20., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az augusztus 20-i tűzijáték hatásai miatt szükséges óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).



A tűzijátékok erőteljes hang- és fényhatásai állatok sokaságát "rémítik halálra" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata számára a tűzijátékok időszaka mindig rengeteg feladatot ad, hiszen  ezek hatására nagyon sok kutya szökik el otthonról és kóborol nem csak a főváros utcáin. Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán olyan környezetbe kerülnek, mely számukra idegen és veszélyekkel teli, autóbaleset áldozatává válnak, vagy pedig olyan távolságra menekülnek az otthontól, hogy képtelenek oda visszatalálni - írták.

 

A szolgálat a kutyák megóvása érdekében javasolja, hogy a tűzijátékok időszakában a kutyákon legyen nyakörv, a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával, csak pórázon sétáltassák az állatokat az utcán, valamint érdemes már jóval előre egyeztetni állatorvosunkkal, hogy milyen nyugtató szereket javasol az állatnak.

 

 

Óvjuk meg kutyánkat a tűzijátékozás ideje alatt!
Óvjuk meg kutyánkat a tűzijátékozás ideje alatt!
Fotó: raiseyourbrain.com

 

 

A kertben tartott állatok esetében gondoskodni kell arról, hogy biztonságos, zárt helyen legyenek. Ilyenkor még a kerti kutyákat is érdemes beengedni legalább az előszobába vagy a garázsba. A láncra kötés nem megoldás - írták a közleményben, amely szerint a legjobb, ha ilyenkor nem hagyják magukra az állatokat.

 

Ha minden óvintézkedés ellenére a kutya mégis megszökik, fontos, hogy azonnal megkezdődjön a keresése - hívták fel a figyelmet. Ilyenkor rengeteg civil és hivatalos állatvédő tart ügyeletet, akik igyekeznek hazajuttatni a már befogott állatokat. 

 

A főváros területén befogott, és a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatához bekerülő ebekről az ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, de a 06-1-347-0830 telefonszámon is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: raiseyourbrain.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?
A kistestű kutyákról gyakran vélekednek úgy az emberek, hogy morcosabbak, mint nagyobb társaik. Mi okozhatja ezt?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédők néztek farkasszemet a rendőrökkel az állatkínzó nő tanyájánál Hírek - Címlapon
Állatvédők néztek farkasszemet a rendőrökkel az állatkínzó nő tanyájánál
Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel Hírek - Címlapon
Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel