A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állandó kutyastrand a Balaton-parton?

2015. szeptember 18., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az örök vitatéma: Balaton és a kutyázás. Eddig elképzelhetetlen volt a kettő együtt. Olyan tervek, elképzelések kerülhetnek most napirendre, melyek változást hozhatnak!



Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nagy sikerrel zárult az idei FALKAstrand: sokkal több vendég érkezett a korábbi évekhez képest, a hangulatot csak fokozta a csodálatos időjárás.

Összesen 204 kutya játszott önfeledten a balatonfűzfői Föveny Strand területén. Az esemény nem volt “pórázköteles” - mégsem történt egyetlen összezörrenés vagy konfliktus sem.

 

Kutyák ismerkednek a FALKAstrandon
Kutyák ismerkednek a FALKAstrandon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A FALKAstrand megrendezésének ötletét kezdettől támogatta a város önkormányzata a helyszín biztosításával - írja a balatontipp.hu. Marton Béla polgármester megosztotta további terveit, elképzeléseit is, melyek ha megvalósulnának, az hatalmas előrelépés lenne a balatoni kutyázásban. Nézzük, mik ezek az elképzelések:

 

Az eddigi három FALKAstrand sikeressége is tükrözi, milyen nagy igény van a rendezvényre, illetve a balatoni kutyás fürdőzésre. Nagyon sok gazdi szeretné magával vinni a vízpartra kutyáját, sokan a vízben is közösen mártóznának. A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében ez a strandszezonban tilos. A rendezvény is éppen ezért kerül szezonon kívüli időpontban megrendezésre. A szervezők között felmerült, hogy a szezon előtt, tavasszal is lehetne rendezni egy “Örömkutyázást” a Föveny Strandon. Ez lenne az első lépés a Balaton egyes szakaszainak kutyabaráttá tételében.

 

Egész napos balatoni játék a kutyáknak is a FALKAstrandon
Egész napos balatoni játék a kutyáknak is a FALKAstrandon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Marton Béla elmondta azt is, hogy nem elégszenek meg az ilyen "ünnepi alkalmakkal", azt szeretnék, ha egész évben lehetőség lenne a kutyák balatoni fürdésére. Megvizsgálják, hogy a most kialakításra kerülő parti sétány mellett hol lehetne olyan szakaszokat kijelölni, ahová a kutyások nyáron is elhozhatnák ebeiket fürödni. Ezeken a helyeken a vonatkozó szabályok betartásával akár arra is lenne lehetőség, hogy a gazdik és kutyák együtt fürödjenek - írja a balatontipp.hu

 

Dog SUP a Balatonon
Dog SUP a Balatonon
Fotó: kutyabarathelyek.hu


Ezek egyelőre csak elképzelések, tervek. Bízunk benne, hogy látva a felelős kutyatartók viselkedését és alkalmazkodóképességét, a jól nevelt kutyákat, a kulturált strandolási szokásokat, ezek a tervek hamar meg is valósulnak. Mi, gazdik is nagyon sokat tehetünk az ügyben: mutassuk meg, hogy nem hagyunk magunk után szemetet, nem zavarunk kutyáinkkal másokat. A Balaton-part elég tágas - jól megférünk mindannyian egymás mellett. Ott a helyünk nekünk is! :)

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: balatontipp.hu / Győrffy Árpád
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bélelzáródás – A falánkság átka Hírek - Címlapon
Bélelzáródás – A falánkság átka
Tényleg kutya az Északi-középhegység farkasa? Hírek - Címlapon
Tényleg kutya az Északi-középhegység farkasa?