A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állandó kutyastrand a Balaton-parton?

2015. szeptember 18., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az örök vitatéma: Balaton és a kutyázás. Eddig elképzelhetetlen volt a kettő együtt. Olyan tervek, elképzelések kerülhetnek most napirendre, melyek változást hozhatnak!Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nagy sikerrel zárult az idei FALKAstrand: sokkal több vendég érkezett a korábbi évekhez képest, a hangulatot csak fokozta a csodálatos időjárás.

Összesen 204 kutya játszott önfeledten a balatonfűzfői Föveny Strand területén. Az esemény nem volt “pórázköteles” - mégsem történt egyetlen összezörrenés vagy konfliktus sem.

 

Kutyák ismerkednek a FALKAstrandon
Kutyák ismerkednek a FALKAstrandon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A FALKAstrand megrendezésének ötletét kezdettől támogatta a város önkormányzata a helyszín biztosításával - írja a balatontipp.hu. Marton Béla polgármester megosztotta további terveit, elképzeléseit is, melyek ha megvalósulnának, az hatalmas előrelépés lenne a balatoni kutyázásban. Nézzük, mik ezek az elképzelések:

 

Az eddigi három FALKAstrand sikeressége is tükrözi, milyen nagy igény van a rendezvényre, illetve a balatoni kutyás fürdőzésre. Nagyon sok gazdi szeretné magával vinni a vízpartra kutyáját, sokan a vízben is közösen mártóznának. A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében ez a strandszezonban tilos. A rendezvény is éppen ezért kerül szezonon kívüli időpontban megrendezésre. A szervezők között felmerült, hogy a szezon előtt, tavasszal is lehetne rendezni egy “Örömkutyázást” a Föveny Strandon. Ez lenne az első lépés a Balaton egyes szakaszainak kutyabaráttá tételében.

 

Egész napos balatoni játék a kutyáknak is a FALKAstrandon
Egész napos balatoni játék a kutyáknak is a FALKAstrandon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Marton Béla elmondta azt is, hogy nem elégszenek meg az ilyen "ünnepi alkalmakkal", azt szeretnék, ha egész évben lehetőség lenne a kutyák balatoni fürdésére. Megvizsgálják, hogy a most kialakításra kerülő parti sétány mellett hol lehetne olyan szakaszokat kijelölni, ahová a kutyások nyáron is elhozhatnák ebeiket fürödni. Ezeken a helyeken a vonatkozó szabályok betartásával akár arra is lenne lehetőség, hogy a gazdik és kutyák együtt fürödjenek - írja a balatontipp.hu

 

Dog SUP a Balatonon
Dog SUP a Balatonon
Fotó: kutyabarathelyek.hu


Ezek egyelőre csak elképzelések, tervek. Bízunk benne, hogy látva a felelős kutyatartók viselkedését és alkalmazkodóképességét, a jól nevelt kutyákat, a kulturált strandolási szokásokat, ezek a tervek hamar meg is valósulnak. Mi, gazdik is nagyon sokat tehetünk az ügyben: mutassuk meg, hogy nem hagyunk magunk után szemetet, nem zavarunk kutyáinkkal másokat. A Balaton-part elég tágas - jól megférünk mindannyian egymás mellett. Ott a helyünk nekünk is! :)

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: balatontipp.hu / Győrffy Árpád
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő… Élvezzük a napsütést, feltöltődünk, ám eközben odafigyelünk arra is, hogy védjük magunkat a napsugarak káros hatásaival szemben. Nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem, hiszen ők is ki vannak téve a napégés veszélyeinek. Hogyan óvhatjuk meg őket a bajtól?

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bélelzáródás – A falánkság átka Hírek - Címlapon
Bélelzáródás – A falánkság átka
Tényleg kutya az Északi-középhegység farkasa? Hírek - Címlapon
Tényleg kutya az Északi-középhegység farkasa?